Pizza peći

Pizza peći osnovna podela prema tipu, energentu, vrsti pizze …

Tradicionalne pizza peći

Tradicionalne pizza peci na drva​

Tradicionalne pizza peći na drva

Postoje oni koji jedu pizzu samo ako je ispečena u peći na drva.

Najstariji, a ujedno i tradicionalni način, je pečenja pizze u pećima na drva, takozvana napolitanska pizza.

Ova peć zahteva veliko iskustvo pizza majstora, koji ume na vreme da prepozna trenutak kada je potrebno dodati komad drveta i na taj način uspešno održava neophodnu temperaturu.

Temperatura u pećima na drva je od 450° do 485°C, što predstavlja optimalnu temperaturu za pečenje napolitanske pice kao i vreme pečenja od maksimalnih 90 sekundi.

Tradicionalne pizza peći na gas

Pizza peć sa gasnim gorionikom velike snage.

Oblik i konstrukcija peći ista kao kod onih na drva, ali je jednostavnija za upotrebu. Temperatura koju razvija peć je lako podesiva – elektronski kontrolisani gasni gorionik.

Da li je bolja peć na drva ili na gas? Teško pitanje. U nekim objektima je nemoguće dobiti dozvolu za loženje drveta, pa je zato peć na gas alternativno rešenje. Takođe, za gasnu peć ne treba toliko iskustvo u održavanju temperature kao za peć na drva. Nema potrebe za skladištenjem drva (ne smeju biti vlažna naravno) i nema pepela. Ukoliko ne postoji priključak na gradsku gasnu mrežu, moguće je peć priključiti na bocu, uz druge dizne na gasnom gorioniku.

Hibridne pizza peći

Kao energent koriste GAS ili drva, a neke mogu i simultano koristiti oba. 

Gasni gorionik je postavljen suprotno od ložišta za drva. Najbolji efekat daju kada se gasni gorionik koristi za inicijalno zagrevanje do radne temperatura, a dalje se nastavi sagorevanjem drveta i postigne „šmek“ tradicionalno ispečene pice.

U zavisnosti od konstrukcije peći, postoje modeli koji u isto vreme mogu da koriste oba energenta – drvo i gas. Brzo postizanje radne  temperature i jednostavno održavanje temperature obzirom da je proces rada elektronski kontrolisan (npr: kontroler emituje zvučni signal kada je potrebno dodati komad drveta).

Etažne pizza peći, najzastupljenije na tržištu.

Jednostavne za korišćenje: pojednostavljene kontrole za podešavanje temperature (manuelne ili elektronske) sa limitiranom temperaturom, najčešće na 450°C, kao i vremenom pečenja pizze ~2 minuta.

Pizza peći sa jednom ili dve etaže: staklo na vratima za bolji uvid u trenutnu „situaciju“.

Šamotna podloga za direktno pečenje pizza ili u tepsijama ukoliko je na meniju sve popupularnija „Chicago-style pizza“.

Mogu biti električne ili gasne: stvar izbora korisnika – obe podjednako dobro peku pizzu.

etazne pizza peci

Profesionalne etažne električne peći za picu, sa savršenom temperaturnom stabilnošću. Mogu biti sa jednom ili dve etaže.

Termoizolacija: veoma bitan faktor za visok učinak pizza peći, ali i ekonomski momenat.

Grejači visokih performansi: brz odziv na pad temperature u etaži.

Kontrola temperature: manuelna ili elektronska sa procentualnim podešavanjem intenziteta grejanja

Pizza peći na gas

Gasne peći za pizzu sa specijalnim tubularnim gorionicima, smeštenim između dvostrukog sloja šamotnih ploča: ravnomerna distribucija toplote iz gorionika u vazdušnom tunelu i savršena ujednačenost pečenja uz nisku potrošnju energenta.

Električne ili gasne, sa pokretnom trakom i konvekcijskim sistemom grejanja, pizza peći za mesta gde je velika prodaja pizza ili je u pitanju industrijska proizvodnja (pečenje – šok komoraskladištenje – distribucija – prodaja proizvoda).

Synthesis je revolucionarna modularna tunelska peć. Nakon što ste pripremili recepturu, postavili pravu temperaturu, odlučili o brzini pokretne trake i postavili hranu na nju … ostalo možete zaboraviti. Nije potrebno proveravati proizvod tokom pečenja, jer će ga pećnica držati dalje od toplote sprečavajući da zagori.

Hi-tech pizza peći

Spoj tradicije i visoke tehnologije.

Neapolis 510°C je električna peć, dizajnirana od strane Moretti Forni, koja je u mogućnosti da postigne radnu temperaturu iznad 500°C i omogući pripremu autentične napolitanske pizze. Visoka maksimalna temperatura u modelima Neapolis daje mogućnost da ispečete napolitansku picu za manje od 1 minuta.

Korak dalje je otišao Morello Forni, najpoznatija firma na Svetu za proizvodnju peći na drva i hibridnih pizza peći, u kombinaciji drva-struja i drva-gas, sa svojom rotacionom električnom peći –Morello Forni FRV. Sistem rotacije i preko 50 godina iskustva u proizvodnji peći za napolitansku pizzu, stvara magiju tamo gde nije moguće koristiti tradicionalnu peć na drva.

Pizza peć sa najvećom temperaturom na tržištu električnih peći, je proizvod italijanske firme OEM Ali Group S.r.l. sa modelom DOME koji ima maksimalnu radnu temperaturu od 530° C!

HOME » Pizza oprema » Pizza peći

Prikaz 1–16 od 86 proizvoda

Električne pizza peći (50)

Gasne pizza peći (14)

Pizza peći na drva (5)

Hibridne pizza peći (7)

Rotacione pizza peći (9)

Tunelske peći (11)

Ambrogi Amalfi 1760 pizza peć

10.160  cena bez PDV-a

Amalfi 1760 je profesionalna tradicionalna pizza peć na drva.

Unutrašnja dimenzija Ø1.450 mm

Amalfi pizza peć je u potpunosti termo izolovana, sa oplatom od nerđajućeg čelika, bakarnog lima ili mozaik frontom (opcionalno uz doplatu). Postolje peći je sa prostranom komorom za skladištenje drveta. Cilindrični oblik daje posebnu eleganciju pizza peći i omogućava da se najbolje iskoristi prostor. Jednostavno pozicioniranje otvora peći ka radnom stolu.

Peć se može isporučiti sa većom policom ispred otvora, za pice u plehovima ili "pizzu na metar".

Šamotna ploča je prečnika Ø 1.760 mm - 8 do 10 pizza napoletana

Ambrogi Amalfi 2160 pizza peć

11.517  cena bez PDV-a

Amalfi 2160 je profesionalna tradicionalna pizza peć na drva.

Amalfi pizza peć je u potpunosti termo izolovana, sa oplatom od nerđajućeg čelika, bakarnog lima ili mozaik frontom (opcionalno uz doplatu). Postolje peći je sa prostranom komorom za skladištenje drveta. Cilindrični oblik daje posebnu eleganciju pizza peći i omogućava da se najbolje iskoristi prostor. Jednostavno pozicioniranje otvora peći ka radnom stolu.

Peć se može isporučiti sa većom policom ispred otvora, za pice u plehovima ili "pizzu na metar".

Šamotna ploča je prečnika Ø 1.840 mm - do 15 pizza napoletana

Ambrogi Gran Napoli 1680 pizza peć

9.672  cena bez PDV-a

Gran Napoli 1680 je profesionalna tradicionalna pizza peć na drva.

Šamotna ploča prečnika Ø 1.300 mm - 6 do 7 pizza napoletana

*opcionalno na GAS - uz gasni sistem DRAGO D2

Pizza peć je sastavljena u fabrici Ambrogi i do kupca dolazi spremna za upotrebu.

Pizza peć se odlikuje inovativnim konusnim oblikom.

Peć je kompletno izolovana i obložena bakarnim limom, dok je kupola sa završnicom od specijalnog belog maltera.

Alternativno, kupola se može isporučiti sa pripremom za dekoraciju, ostavljajući mogućnost završbe obrade bilo kojom vrstom materijala (boja, mozaik ...).

Kupola pizza peći je savršeno izolovana, tako da se odabrani premaz može nanenti direktno na kupolu.

Ambrogi Gran Napoli 1680 pizza peć GAS

12.290  cena bez PDV-a

Gran Napoli 1680 je profesionalna tradicionalna pizza peć na drva ili gas.

Šamotna ploča prečnika Ø 1.300 mm - 6 do 7 pizza napoletana

Grejanje na GAS uz gasni sistem Avanzini DRAGO D2 ili na drva.

Pizza peć je sastavljena u fabrici Ambrogi i do kupca dolazi spremna za upotrebu.

Pizza peć se odlikuje inovativnim konusnim oblikom.

Peć je kompletno izolovana i obložena bakarnim limom, dok je kupola sa završnicom od specijalnog belog maltera.

Alternativno, kupola se može isporučiti sa pripremom za dekoraciju, ostavljajući mogućnost završbe obrade bilo kojom vrstom materijala (boja, mozaik ...).

Kupola pizza peći je savršeno izolovana, tako da se odabrani premaz može nanenti direktno na kupolu.

Ambrogi Gran Napoli 1860 pizza peć

9.984  cena bez PDV-a

Gran Napoli 1860 je profesionalna tradicionalna pizza peć na drva.

Šamotna ploča prečnika Ø 1.450 mm - 8 do 10 pizza napoletana

*opcionalno na GAS - uz gasni sistem DRAGO D2

Pizza peć je sastavljena u fabrici Ambrogi i do kupca dolazi spremna za upotrebu.

Pizza peć se odlikuje inovativnim konusnim oblikom.

Peć je kompletno izolovana i obložena bakarnim limom, dok je kupola sa završnicom od specijalnog belog maltera.

Alternativno, kupola se može isporučiti sa pripremom za dekoraciju, ostavljajući mogućnost završbe obrade bilo kojom vrstom materijala (boja, mozaik ...).

Kupola pizza peći je savršeno izolovana, tako da se odabrani premaz može nanenti direktno na kupolu.

Morello Forni FGR

Gasna rotirajuća pizza peć Morello Forni FGR

Rotirajuća ploča i kupola izradjene od šamota.

Rotirajuća ploča i kupola sa nezavisnim gasnim gorionicima.

Kontrolni panel sa sistemom programiranja rada peći.

Morello Forni FGR gasna rotirajuća pizza peć dostupna u tri veličine rotirajuće ploče: 110, 130 i 150 cm.

Tri oblika kupole: Standard, Cupola i Volcano

Mnoštvo mogućnosti završne obrade: bakarna oplata, inox, mozaik keramika, prirodni kamen ...

Morello Forni FGRi

Hibridna rotirajuća pizza peć na drva i gas - može raditi samo na drva, samo na gas ili na drva i gas - Morello Forni FGRi

Rotirajuća ploča i kupola izradjene od šamota.

“IntelTouch System” kontrolni panel sa jednostavnom kontrolom rada peći.

Morello Forni FGRi pizza peć na drva sa gasnim grejanjem šamotne rotirajuće ploče, dostupna u četiri veličine rotirajuće ploče: 100, 110, 130 i 150 cm.

Tri oblika kupole: Standard, Cupola i Volcano.

Mnoštvo mogućnosti završne obrade: bakarna oplata, inox, mozaik keramika, prirodni kamen …

Morello Forni FMR

Rotirajuća pizza peć na drva i gas - može raditi samo na drva ili na drva i gas - Morello Forni FMR

Rotirajuća ploča i kupola izradjene od šamota.

“IntelTouch System” kontrolni panel sa jednostavnom kontrolom rada peći.

Morello Forni FMR pizza peć na drva sa opcionalnim gasnim grejanjem šamotne rotirajuće ploče, dostupna u četiri veličine rotirajuće ploče: 100, 110, 130 i 150 cm.

Tri oblika kupole: Standard, Cupola i Volcano.

Mnoštvo mogućnosti završne obrade: bakarna oplata, inox, mozaik keramika, prirodni kamen …

Morello Forni FMRe

Pizza peć na drva i struju - električno zagrevanje rotirajuće šamotne ploče - Morello Forni FMRe

Rotirajuća ploča i kupola izradjene od šamota.

“IntelTouch System” kontrolni panel sa jednostavnom kontrolom rada peći.

Morello Forni FMRe pizza peć na drva sa elekričnim grejanjem šamotne rotirajuće ploče, dostupna u četiri veličine rotirajuće ploče: 100, 110, 130 i 150 cm.

Tri oblika kupole: Standard, Cupola i Volcano.

Mnoštvo mogućnosti završne obrade: bakarna oplata, inox, mozaik keramika, prirodni kamen ...

Prismafood Basic 4 jednoetažna pizza peć

839  cena bez PDV-a

BASIC serija Prismafood jednoetažna pizza peć za 4 pizze

  • jedna etaža
  • 4 pizza Ø 32 cm
  • radna temperatura 45°-455°C
  • dva nezavisna termostata za gornje i donje grejače
  • površina za pečenje od šamota
  • laminirani grejači
  • unutrašnje osvetljenje
  • izolacija kamena vuna
  • opcionalno sa digitalnom kontrolom

Prismafood Basic 44 dvoetažna pizza peć

1.449  cena bez PDV-a

BASIC serija Prismafood dvoetažna pizza peć 4+4 pizze

  • pizza peć sa dve etaže
  • 4+4 pizze Ø 32 cm
  • radna temperatura 45°-455°C
  • po dva nezavisna termostata za gornje i donje grejače svake etaže
  • površina za pečenje od šamota
  • laminirani grejači
  • unutrašnje osvetljenje
  • izolacija kamena vuna
  • opcionalno sa digitalnom kontrolom

Prismafood Basic 44 MEDIUM pizza peć dve etaže

1.452  cena bez PDV-a

BASIC serija Prismafood pizza peć sa dve etaže 4+4

  • smanjena spoljašnja dimenzija u odnosu na BASIC 44 - unutrašnja dimenzija ista
  • dve etaže 4+4 pizza Ø 32 cm
  • radna temperatura 45°-455°C
  • po dva nezavisna termostata za gornje i donje grejače svake etaže
  • površina za pečenje od šamota
  • laminirani grejači
  • unutrašnje osvetljenje
  • izolacija kamena vuna
  • opcionalno sa digitalnom kontrolom

ZANOLLI CITIZEN EP70 jednoetažna pizza peć

1.936  cena bez PDV-a

Pizza peć Zanolli - pečena direktno na šamotu ili u plehovima, rezultat je uvek savršena pica.

Citizen EP 70 električne pizza peći idealne su za pečenje pice, kako u plehovima, tako i direktno na šamotu. Širina unutar komore za pečenje je 70 centimetara, što čini rernu Citizen EP 70 još efikasnijom: sa smanjenom spoljašnjom dimenzijom i dalje može da primi 4 pice prečnika 33 centimetra. Zanolli Citizen EP 70 pizza peć je dostupna i kao double deck (dve etaže) 5 razloga zašto izabrati električnu peć CITIZEN EP
  1. jednostavnost korišćenja
  2. modularnost, dozvoljava prilagodjavanje potrebama korisnika
  3. idealna za male prostore
  4. atraktivan dizajn
  5. kompletno redizajniran kontrolni panel
Upotreba u: 
  • picerijama
  • pekarama
  • gastronomiji

ZANOLLI CITIZEN EP70 4+4 dvoetažna pizza peć

3.470  cena bez PDV-a

Zanolli dvoetažna pizza peć - pečena direktno na šamotu ili u plehovima, rezultat je uvek savršena pica

Citizen EP 70 električne pizza peći idealne su za pečenje pice, kako u plehovima, tako i direktno na šamotu. Širina unutar komore za pečenje je 70 centimetara, što čini rernu Citizen EP 70 još efikasnijom: sa smanjenom spoljašnjom dimenzijom i dalje može da primi 4 pice prečnika 33 centimetra.

Citizen EP 70 je dostupna i kao modularna (jedna etaža)  peć.

5 razloga zašto izabrati električnu peć CITIZEN EP

  1. jednostavnost korišćenja
  2. modularnost, dozvoljava prilagodjavanje potrebama korisnika
  3. idealna za male prostore
  4. atraktivan dizajn
  5. kompletno redizajniran kontrolni panel

Upotreba u: 

  • picerijama
  • pekarama
  • gastronomiji

ZANOLLI CITIZEN E 6+6/MC EM dvoetažna pizza peć

5.148  cena bez PDV-a

Dvoetažna električna pizza peć za vrhunske rezultate

Morello Forni FRV Evento

Električna rotirajuća konvekciona pizza peć Morello Forni FRV

Rotirajuća ploča i kupola izradjene od šamota.

Grejna rotirajuća ploča i kupola sa nezavisnim sistemom grejanja.

Kontrolni panel sa sistemom programiranja rada peći.

Morello Forni FRV električna rotirajuća pizza peć dostupna u dve veličine rotirajuće ploče: 100 i 125 cm.

Tri oblika kupole: Standard, Cupola i Volcano

Mnoštvo mogućnosti završne obrade: bakarna oplata, inox, mozaik keramika, prirodni kamen ...