Pizza peći

Pizza peći osnovna podela.

Tradicionalne pizza peci na drva​

Tradicionalne pizza peći na drva

Postoje oni koji jedu pizzu samo ako je ispečena u peći na drva.

Najstariji, a ujedno i tradicionalni način, je pečenja pizze u pećima na drva, takozvana napolitanska pizza.

Ova peć zahteva veliko iskustvo pizza majstora, koji ume na vreme da prepozna trenutak kada je potrebno dodati komad drveta i na taj način uspešno održava neophodnu temperaturu.

Temperatura u pećima na drva je od 450° do 485°C, što predstavlja optimalnu temperaturu za pečenje napolitanske pice kao i vreme pečenja od maksimalnih 90 sekundi.

Tradicionalne pizza peći na gas

Pizza peć sa gasnim gorionikom velike snage.

Oblik i konstrukcija peći ista kao kod onih na drva, ali je jednostavnija za upotrebu. Temperatura koju razvija peć je lako podesiva – elektronski kontrolisani gasni gorionik.

Da li je bolja peć na drva ili na gas? Teško pitanje. U nekim objektima je nemoguće dobiti dozvolu za loženje drveta, pa je zato peć na gas alternativno rešenje. Takodje, za gasnu peć ne treba toliko iskustvo u održavanju temperature kao za peć na drva. Nema potrebe za skladištenjem drva (ne smeju biti vlažna naravno) i nema pepela. Ukoliko ne postoji priključak na gradsku gasnu mrežu, moguće je peć priključiti na bocu, uz druge dizne na gasnom gorioniku.

Hibridne pica peći

Kao energent koriste GAS ili drva, a mogu i simultano koristiti oba. 

Gasni gorionik je postavljen suprotno od ložišta za drva. Najbolji efekat daju kada se gasni gorionik koristi za inicijalno zagrevanje do radne temperatura, a dalje se nastavi sagorevanjem drveta i postigne „šmek“ tradicionalno ispečene pice.

U zavisnosti od konstrukcije peći, postoje modeli koji u isto vreme mogu da koriste oba energenta – drvo i gas. Brzo postizanje radne  temperature i jednostavno održavanje temperature obzirom da je proces rada elektronski kontrolisan (npr: kontroler emituje zvučni signal kada je potrebno dodati komad drveta).

Etažne pizza peći, najzastupljenije na tržištu.

Jednostavne za korišćenje: pojednostavljene kontrole za podešavanje temperature (manuelne ili elektronske) sa limitiranom temperaturom, najčešće na 450°C, kao i vremenom pečenja pizze ~2 minuta.

Pizza peći sa jednom ili dve etaže: staklo na vratima za bolji uvid u trenutnu „situaciju“.

Šamotna podloga za direktno pečenje pizza ili u tepsijama ukoliko je na meniju sve popupularnija „Chicago-style pizza“.

Mogu biti električne ili gasne: stvar izbora korisnika – obe podjednako dobro peku pizzu.

etazne pizza peci

Profesionalne etažne električne peći za picu, sa savršenom temperaturnom stabilnošću.

Termoizolacija: veoma bitan faktor za visok učinak pizza peći, ali i ekonomski momenat.

Grejači visokih performansi: brz odziv na pad temperature u etaži.

Kontrola temperature: manuelna ili elektronska sa procentualnim podešavanjem intenziteta grejanja

Pizza peći na gas

Gasne peći za pizzu sa specijalnim tubularnim gorionicima, smeštenim izmedju dvostrukog sloja šamotnih ploča: ravnomerna distribucija toplote iz gorionika u vazdušnom tunelu i savršena ujednačenost pečenja uz malu potrošnju.

Električne ili gasne, sa pokretnom trakom i konvekcijskim sistemom grejanja, pizza peći za mesta gde je velika prodaja pizza ili je u pitanju industrijska proizvodnja (pečenje – šok komoraskladištenje – distribucija – prodaja proizvoda).

Synthesis je revolucionarna modularna tunelska peć. Nakon što ste pripremili recepturu, postavili pravu temperaturu, odlučili o brzini pokretne trake i postavili hranu na nju … ostalo možete zaboraviti. Nije potrebno proveravati proizvod tokom pečenja, jer će ga pećnica držati dalje od toplote sprečavajući da zagori.

Hi-tech pizza peći

Spoj tradicije i visoke tehnologije.

Neapolis 510°C je jedina električna peć na Svetu, dizajnirana od strane Moretti Forni, koja je u mogućnosti da postigne radnu temperaturu iznad 500°C i omogući pripremu autentične napolitanske pizze. Niko nikada nije otišao toliko daleko sa maksimalnom temperaturom kao Moretti Forni, sa kojom možete da ispečete napolitansku picu za manje od 1 minuta.

Korak dalje je otišao Morello Forni, najpoznatija firma na Svetu za proizvodnju peći na drva i hibridnih pizza peći, u kombinaciji drva-struja i drva-gas, sa svojom rotacionom električnom peći –Morello Forni FRV. Sistem rotacije i preko 50 godina iskustva u proizvodnji peći za napolitansku pizzu, stvara magiju tamo gde nije moguće koristiti tradicionalnu peć na drva.

HOME » Pizza oprema » Pizza peći

Prikaz 1–12 od 58 rezultata

Tunelske peći (11)

Električne pizza peći (42)

Prismafood Basic 4 jednoetažna pizza peć

735,00 +PDV

BASIC serija Prismafood jednoetažna pizza peć za 4 pizze

  • jedna etaža
  • 4 pizza Ø 32 cm
  • radna temperatura 45°-455°C
  • dva nezavisna termostata za gornje i donje grejače
  • površina za pečenje od šamota
  • laminirani grejači
  • unutrašnje osvetljenje
  • izolacija kamena vuna
  • opcionalno sa digitalnom kontrolom

Prismafood G4 jednoetažna pizza peć GAS

1.919,00 +PDV

Prismafood pizza peć na plin - GAS serija

maksimalna temperatura 450°C;

  • jedna etaža 620 x 620 x 150h mm;
  • 4 pizza ø 30 cm;
  • nezavisna regulacija gornje i donje temperature;
  • površina za pečenje od šamota;
  • tubularni gorionik sa automatskim upaljačem (230VAC);
  • unutrašnje osvetljenje;
  • digitalni prikaz temperature unutar pizza peći;
  • izolacija kamena vuna;
https://youtu.be/nYf6naQXWH0

Prismafood G6 jednoetažna pizza peć GAS

2.638,00 +PDV

Prismafood pizza peć na gas - GAS serija

maksimalna temperatura 450°C;

  • jedna etaža 620 x 920 x 150h mm;
  • 6 pizza Ø 30 cm;
  • nezavisna regulacija gornje i donje temperature;
  • površina za pečenje od šamota;
  • tubularni gorionik sa automatskim upaljačem (230VAC);
  • unutrašnje osvetljenje;
  • digitalni prikaz temperature unutar pizza peći;
  • izolacija kamena vuna;
https://youtu.be/nYf6naQXWH0

Prismafood G9 jednoetažna pizza peć GAS

3.057,00 +PDV

Prismafood gasna pizza peć GAS serija

maksimalna temperatura 450°C;

  • jedna etaža 920 x 920 x 150h mm;
  • 9 pizza Ø 30 cm;
  • nezavisna regulacija gornje i donje temperature;
  • površina za pečenje od šamota;
  • tubularni gorionik sa automatskim upaljačem (230VAC);
  • unutrašnje osvetljenje;
  • digitalni prikaz temperature unutar pizza peći;
  • izolacija kamena vuna;
https://youtu.be/nYf6naQXWH0

Prismafood Basic 6 jednoetažna pizza peć

843,00 +PDV

BASIC 6 Prismafood pizza peć za 6 pizza

  • jedna etaža
  • 6 pizza Ø 32 cm
  • radna temperatura 45°-455°C
  • dva nezavisna termostata za gornje i donje grejače
  • površina za pečenje od šamota
  • laminirani grejači
  • unutrašnje osvetljenje
  • izolacija kamena vuna
  • opcionalno sa digitalnom kontrolom

Prismafood Basic 6L jednoetažna pizza peć

963,00 +PDV

BASIC 6 Prismafood - široka pizza peć za 6 pizza

  • jedna etaža
  • 6 pizza Ø 32 cm
  • radna temperatura 45°-455°C
  • dva nezavisna termostata za gornje i donje grejače
  • površina za pečenje od šamota
  • laminirani grejači
  • unutrašnje osvetljenje
  • izolacija kamena vuna
  • opcionalno sa digitalnom kontrolom

Postolje za pizza peć SB4-44 Prismafood

214,00 +PDV

Neutralno postolje za PRISMAFOOD jednoetažnu ili dvoetažnu pizza peć  BASIC 4&44

Dimenzija postolja 818x978x860h mm;

Opcionalno na točkovima sa kočnicom;

Moretti Forni iD-D 105.105 dvoetažna pizza peć

4.977,00 +PDV

Moretti Forni iD-D 105.105 velika dvoetažna pizza peć

dimenzija etaže 1050x1050x140h mm

iDeck series 450°C

Maksimalna radna temperatura je 450 ° C: karakteristika koja čini iDeck peći jedinstvenim u svojoj kategoriji.

Dual-Temp®Technology:

  • nezavisna kontrola temperature donje ploče i same komore

Smart-Baking®Technology:

  • kontrola inteziteta grejanja 10-100%

Moretti Forni iD-D 105.65 dvoetažna pizza peć

3.673,00 +PDV

Moretti Forni pizza peć sa dve etaže iD-D 105.65 6+6 pizza 30cm

dimenzija etaže 1050x660x140h mm

iDeck series 450°C

Maksimalna radna temperatura je 450 ° C: karakteristika koja čini iDeck peći jedinstvenim u svojoj kategoriji.

Dual-Temp®Technology:

  • nezavisna kontrola temperature donje ploče i same komore

Smart-Baking®Technology:

  • kontrola inteziteta grejanja 10-100%

Moretti Forni iD-D 60.60 dvoetažna pizza peć

2.387,00 +PDV

Moretti Forni dvoetažna pizza peć iD-D 60.60

dimenzija etaže 610x660x140h mm

iDeck series 450°C

Maksimalna radna temperatura je 450 ° C: karakteristika koja čini iDeck peći jedinstvenim u svojoj kategoriji.

Dual-Temp®Technology:

  • nezavisna kontrola temperature donje ploče i same komore

Smart-Baking®Technology:

  • kontrola inteziteta grejanja 10-100%

Moretti Forni iD-D 65.105 dvoetažna pizza peć

3.294,00 +PDV

Moretti Forni pizza peć sa dve etaže iD-D 65.105

dimenzija etaže 660x1050x140h mm

iDeck series 450°C

Maksimalna radna temperatura je 450 ° C: karakteristika koja čini iDeck peći jedinstvenim u svojoj kategoriji.

Dual-Temp®Technology:

  • nezavisna kontrola temperature donje ploče i same komore

Smart-Baking®Technology:

  • kontrola inteziteta grejanja 10-100%

Moretti Forni iD-D 72.72 dvoetažna pizza peć

2.877,00 +PDV

Moretti Forni dvoetažna pizza peć iD-D 72.72

iDeck series 450°C

Maksimalna radna temperatura je 450 ° C: karakteristika koja čini iDeck peći jedinstvenim u svojoj kategoriji.

Dual-Temp®Technology:

  • nezavisna kontrola temperature donje ploče i same komore

Smart-Baking®Technology:

  • kontrola inteziteta grejanja 10-100%