Pizza peći

Pizza peći osnovna podela.

Tradicionalne pizza peci na drva​

Tradicionalne pizza peći na drva

Postoje oni koji jedu pizzu samo ako je ispečena u peći na drva.

Najstariji, a ujedno i tradicionalni način, je pečenja pizze u pećima na drva, takozvana napolitanska pizza.

Ova peć zahteva veliko iskustvo pizza majstora, koji ume na vreme da prepozna trenutak kada je potrebno dodati komad drveta i na taj način uspešno održava neophodnu temperaturu.

Temperatura u pećima na drva je od 450° do 485°C, što predstavlja optimalnu temperaturu za pečenje napolitanske pice kao i vreme pečenja od maksimalnih 90 sekundi.

Tradicionalne pizza peći na gas

Pizza peć sa gasnim gorionikom velike snage.

Oblik i konstrukcija peći ista kao kod onih na drva, ali je jednostavnija za upotrebu. Temperatura koju razvija peć je lako podesiva – elektronski kontrolisani gasni gorionik.

Da li je bolja peć na drva ili na gas? Teško pitanje. U nekim objektima je nemoguće dobiti dozvolu za loženje drveta, pa je zato peć na gas alternativno rešenje. Takodje, za gasnu peć ne treba toliko iskustvo u održavanju temperature kao za peć na drva. Nema potrebe za skladištenjem drva (ne smeju biti vlažna naravno) i nema pepela. Ukoliko ne postoji priključak na gradsku gasnu mrežu, moguće je peć priključiti na bocu, uz druge dizne na gasnom gorioniku.

Hibridne pica peći

Kao energent koriste GAS ili drva, a mogu i simultano koristiti oba. 

Gasni gorionik je postavljen suprotno od ložišta za drva. Najbolji efekat daju kada se gasni gorionik koristi za inicijalno zagrevanje do radne temperatura, a dalje se nastavi sagorevanjem drveta i postigne „šmek“ tradicionalno ispečene pice.

U zavisnosti od konstrukcije peći, postoje modeli koji u isto vreme mogu da koriste oba energenta – drvo i gas. Brzo postizanje radne  temperature i jednostavno održavanje temperature obzirom da je proces rada elektronski kontrolisan (npr: kontroler emituje zvučni signal kada je potrebno dodati komad drveta).

Etažne pizza peći, najzastupljenije na tržištu.

Jednostavne za korišćenje: pojednostavljene kontrole za podešavanje temperature (manuelne ili elektronske) sa limitiranom temperaturom, najčešće na 450°C, kao i vremenom pečenja pizze ~2 minuta.

Pizza peći sa jednom ili dve etaže: staklo na vratima za bolji uvid u trenutnu „situaciju“.

Šamotna podloga za direktno pečenje pizza ili u tepsijama ukoliko je na meniju sve popupularnija „Chicago-style pizza“.

Mogu biti električne ili gasne: stvar izbora korisnika – obe podjednako dobro peku pizzu.

etazne pizza peci

Profesionalne etažne električne peći za picu, sa savršenom temperaturnom stabilnošću.

Termoizolacija: veoma bitan faktor za visok učinak pizza peći, ali i ekonomski momenat.

Grejači visokih performansi: brz odziv na pad temperature u etaži.

Kontrola temperature: manuelna ili elektronska sa procentualnim podešavanjem intenziteta grejanja

Pizza peći na gas

Gasne peći za pizzu sa specijalnim tubularnim gorionicima, smeštenim izmedju dvostrukog sloja šamotnih ploča: ravnomerna distribucija toplote iz gorionika u vazdušnom tunelu i savršena ujednačenost pečenja uz nisku potrošnju.

Električne ili gasne, sa pokretnom trakom i konvekcijskim sistemom grejanja, pizza peći za mesta gde je velika prodaja pizza ili je u pitanju industrijska proizvodnja (pečenje – šok komoraskladištenje – distribucija – prodaja proizvoda).

Synthesis je revolucionarna modularna tunelska peć. Nakon što ste pripremili recepturu, postavili pravu temperaturu, odlučili o brzini pokretne trake i postavili hranu na nju … ostalo možete zaboraviti. Nije potrebno proveravati proizvod tokom pečenja, jer će ga pećnica držati dalje od toplote sprečavajući da zagori.

Hi-tech pizza peći

Spoj tradicije i visoke tehnologije.

Neapolis 510°C je jedina električna peć na Svetu, dizajnirana od strane Moretti Forni, koja je u mogućnosti da postigne radnu temperaturu iznad 500°C i omogući pripremu autentične napolitanske pizze. Niko nikada nije otišao toliko daleko sa maksimalnom temperaturom kao Moretti Forni, sa kojom možete da ispečete napolitansku picu za manje od 1 minuta.

Korak dalje je otišao Morello Forni, najpoznatija firma na Svetu za proizvodnju peći na drva i hibridnih pizza peći, u kombinaciji drva-struja i drva-gas, sa svojom rotacionom električnom peći –Morello Forni FRV. Sistem rotacije i preko 50 godina iskustva u proizvodnji peći za napolitansku pizzu, stvara magiju tamo gde nije moguće koristiti tradicionalnu peć na drva.

HOME » Pizza oprema » Pizza peći

Prikaz 1–9 od 77 proizvoda

Električne pizza peći (51)

Gasne pizza peći (6)

Pizza peći na drva (1)

Hibridne pizza peći (6)

Tunelske peći (11)

Morello Forni FGR

Gasna rotirajuća pizza peć Morello Forni FGR

Rotirajuća ploča i kupola izradjene od šamota.

Rotirajuća ploča i kupola sa nezavisnim gasnim gorionicima.

Kontrolni panel sa sistemom programiranja rada peći.

Morello Forni FGR gasna rotirajuća pizza peć dostupna u tri veličine rotirajuće ploče: 110, 130 i 150 cm.

Tri oblika kupole: Standard, Cupola i Volcano

Mnoštvo mogućnosti završne obrade: bakarna oplata, inox, mozaik keramika, prirodni kamen ...

Morello Forni FGRi

Hibridna rotirajuća pizza peć na drva i gas - može raditi samo na drva, samo na gas ili na drva i gas - Morello Forni FGRi

Rotirajuća ploča i kupola izradjene od šamota.

“IntelTouch System” kontrolni panel sa jednostavnom kontrolom rada peći.

Morello Forni FGRi pizza peć na drva sa gasnim grejanjem šamotne rotirajuće ploče, dostupna u četiri veličine rotirajuće ploče: 100, 110, 130 i 150 cm.

Tri oblika kupole: Standard, Cupola i Volcano.

Mnoštvo mogućnosti završne obrade: bakarna oplata, inox, mozaik keramika, prirodni kamen …

Morello Forni FMR

Rotirajuća pizza peć na drva i gas - može raditi samo na drva ili na drva i gas - Morello Forni FMR

Rotirajuća ploča i kupola izradjene od šamota.

“IntelTouch System” kontrolni panel sa jednostavnom kontrolom rada peći.

Morello Forni FMR pizza peć na drva sa opcionalnim gasnim grejanjem šamotne rotirajuće ploče, dostupna u četiri veličine rotirajuće ploče: 100, 110, 130 i 150 cm.

Tri oblika kupole: Standard, Cupola i Volcano.

Mnoštvo mogućnosti završne obrade: bakarna oplata, inox, mozaik keramika, prirodni kamen …

Morello Forni FMRe

Pizza peć na drva i struju - električno zagrevanje rotirajuće šamotne ploče - Morello Forni FMRe

Rotirajuća ploča i kupola izradjene od šamota.

“IntelTouch System” kontrolni panel sa jednostavnom kontrolom rada peći.

Morello Forni FMRe pizza peć na drva sa elekričnim grejanjem šamotne rotirajuće ploče, dostupna u četiri veličine rotirajuće ploče: 100, 110, 130 i 150 cm.

Tri oblika kupole: Standard, Cupola i Volcano.

Mnoštvo mogućnosti završne obrade: bakarna oplata, inox, mozaik keramika, prirodni kamen ...

Morello Forni FRV Evento

Električna rotirajuća konvekciona pizza peć Morello Forni FRV

Rotirajuća ploča i kupola izradjene od šamota.

Grejna rotirajuća ploča i kupola sa nezavisnim sistemom grejanja.

Kontrolni panel sa sistemom programiranja rada peći.

Morello Forni FRV električna rotirajuća pizza peć dostupna u dve veličine rotirajuće ploče: 100 i 125 cm.

Tri oblika kupole: Standard, Cupola i Volcano

Mnoštvo mogućnosti završne obrade: bakarna oplata, inox, mozaik keramika, prirodni kamen ...

Morello Forni FWR

Rotirajuća pizza peć na drva Morello Forni FWR

Rotirajuća ploča i kupola izradjene od šamota.

“IntelTouch System” kontrolni panel sa jednostavnom kontrolom rada peći.

Morello Forni FWR rotirajuća pizza peć na drva, dostupna u četiri veličine rotirajuće ploče: 100, 110, 130 i 150 cm.

Dva oblika kupole: Standard i Cupola

Mnoštvo mogućnosti završne obrade: bakarna oplata, inox, mozaik keramika, prirodni kamen ...

ZANOLLI AVGVSTO® 6 pizza peć

11.700  +PDV

Peć za napolitansku pizzu Zanolli AVGVSTO® - peć na struju sa temperaturom 500 ° C

  • Maksimalna radna temperatura 500 ° C se postiže za samo 90 minuta
  • Podešavanje intenziteta grejanja 0-100%
  • Toplotna izolacija za visoke temperature i kontinuiran rad
  • Komora za pečenje u potpunosti obložena vatrostalnom keramikom - šamot
https://youtu.be/wyOkGO2LzcU

Morello Forni MR

Pizza peć na drva i gas - gasni gorionik za zagrevanje rotirajuće šamotne ploče - Morello Forni MR

Rotirajuća ploča i kupola izradjene od šamota.

“IntelTouch System” kontrolni panel sa jednostavnom kontrolom rada peći.

Morello Forni MR pizza peć na drva sa gasnim grejanjem šamotne rotirajuće ploče, dostupna u tri veličine rotirajuće ploče: 110, 130 i 150 cm.

Jedan oblik kupole: Standard.

Mogućnosti završne obrade: obojen čelični lim ili inox.

Alfa Forni Zeno 6 500°C pizza peć

14.390  +PDV

Napolitanska pizza na struju - ALFA FORNI Zeno 500°C

  • Kupola od crnog lava kamena sa pločom od nerđajućeg čelika za odvajanje toplotnog mosta
  • Kućište ofarbano u visokotemperaturnu srebrno sivu boju
  • Napa od nerđajućeg čelika sa sistemom za sakupljanje pare
  • Šamotna ploča za pečenje pizza debljine 5 cm - zamenjiva
  • Termoizolovano - trostruka izolacija: paneli gustine 180kg/m3; Komora: paneli od 4 cm otporni na temperature preko 1 200°C; izolacija sa rolnama od keramičkih vlakana.
  • Unutrašnje osvetljenje
  • Digitalna kontrola temperature
  • Modulacija snage nezavisna od poda i kupole; 9 grejnih elemenata u kupoli, 6 u podu.
  • Termoizolovana vrata - ušteda energije
  • Podesivi ventil za ispuštanje pare.
  • Personalizovani programi pečenja.
  • Mogućnost programiranja inicijalnog zagrevanja
  • Lako dostupno za tehničko održavanje
  • 4 skrivena točka za jednostavno pomeranje
  • Bočne kuke za pizza alat
  • Kontinuirano merenje temperature