Rashladni uredjaj namenjen suvom zrenju mesa u strogo kontrolisanim uslovima.
Suvo zrenje (dry aging) je tehnika obrade koja ima za cilj dobijanje punog ukusa i mekoće mesa.
Da bi se održala zdravstvena ispravnost mesa, sam proces se obavlja u kontrolisanoj temperaturi, vlažnosti i provetrenosti proizvoda uz rad UV germicidne lampe.
Suvo zrenje daje mesu tipičan ukus, a zahvaljujući reakciji enzima, meso postaje mekše.
Uz kontrolisanu ventilaciju isušuje se do 30% vode iz mesa.
Ovaj gubitak tečnosti rezultira koncetracijom ukusa zahvaljujući prirodnom glutamatu prisutnog u mesu.
Još jedna od karakteristika suvog zrenja mesa je tipična „crna“ boja površinskog sloja usled uticaja kiseonika i dehidracije.
Nakon uklanjana površinskog sloja, meso je kompaktno, boja varira od rubin crvene do ljubičaste, u zavisnosti od vrste mesa.
Dry Ager – suvo zrenje mesa KMS900PV Zernike
- Oxygenklima system <<patentirano>>
- Promenljiva brzina protoka vazduha
- Horizontalno i vertikalno strujanje vazduha <<patentirano>>
- Automatska kontrola vlage u komori
- Automatski generator vlažnosti vazduha
- USB priključak
- HACCP system kontrole rada uredjaja
- Postojeći programi rada uz mogućnost dodavanja novih
- Podešavanje do 20 procesa za svaku funkciju
- Patentiran sistem klimatske klase 5
- Staklena vrata sa inox ramom