Rashladni uredjaj namenjen suvom zrenju mesa u strogo kontrolisanim uslovima.
Suvo zrenje (dry aging) je tehnika obrade koja ima za cilj dobijanje punog ukusa i mekoće mesa.
Da bi se održala zdravstvena ispravnost mesa, sam proces se obavlja u kontrolisanoj temperaturi, vlažnosti i provetrenosti proizvoda uz rad UV germicidne lampe.
Suvo zrenje daje mesu tipičan ukus, a zahvaljujući reakciji enzima, meso postaje mekše.
Uz kontrolisanu ventilaciju isušuje se do 30% vode iz mesa.
Ovaj gubitak tečnosti rezultira koncetracijom ukusa zahvaljujući prirodnom glutamatu prisutnog u mesu.
Još jedna od karakteristika suvog zrenja mesa je tipična „crna“ boja površinskog sloja usled uticaja kiseonika i dehidracije.
Nakon uklanjana površinskog sloja, meso je kompaktno, boja varira od rubin crvene do ljubičaste, u zavisnosti od vrste mesa.

HOME » Obrada mesa » Zrenje mesa

Prikazan jedan rezultat

Dry Ager KMS900PV Zernike za suvo zrenje mesa

8.350  +PDV

Dry Age Meat Zernike KMS900PV - kabinet za kontrolisano suvo zrenje mesa.

Komore za zrenje mesa, sa jednistvenim patentiranim sistemom rada:

  • Oxygenklima system <<patentirano>>
  • Promenljiva brzina protoka vazduha
  • Horizontalno i vertikalno strujanje vazduha <<patentirano>>
  • Automatska kontrola vlage u komori
  • Automatski generator vlažnosti vazduha
  • USB priključak
  • HACCP system kontrole rada uredjaja
  • Postojeći programi rada uz mogućnost dodavanja novih
  • Podešavanje do 20 procesa za svaku funkciju
  • Patentiran sistem klimatske klase 5
  • Staklena vrata sa inox ramom