Regeneratori su sistemi za održavanje i regeneraciju, koji regenerišu gotova jela i održavaju ih na temperaturi za posluživanje, dizajnirani da zadovolje današnje ugostiteljske potrebe za kvalitetnom hranom, u kombinaciji sa sve većom produktivnošću.

regeneracija gotove hrane

Regeneracija gotove hrane

Sistemi za kuvanje na niskim temperaturama i održavanje pripremljene hrane

Statičke električne peći za održavanje temperature, omogućavaju čuvanje unapred pripremljene hrane, na temperaturi serviranja , bez opasnosti od isušivanja ili prekuvavanja. Hrana se može kuvati u na nisoj temperaturi zahvaljujući unutrašnjoj sondi.

U poređenju sa konvencionalnom pećnicom, toplota unutar komore za kuvanje se održava na konstantnijoj temperaturi zahvaljujući izolovanim punim vratima (bez stakla), uz značajno smanjenjn gubitak toplote. Kontrolisani sistem mlazne emisije omogućava održavanje i ponovno zagrevanje hrane, uz pomoć programabilnog sistema naizmenične rotacije ventilatora, koji se može podesiti prema vrsti jela i njegovoj recepturi.

Karakteristike regeneratora hrane
  • HACCP bezbednost i higijena hrane:
    regeneracijske peći održavaju hranu na temperaturi između
    60°C i 90°C
  • Jednostavne za transport i instalaciju: regeneracijske peći za držanje su lagane, dovoljno je da se priključe na električno napajanje i spremne su za rad

 

Prednosti regeneracijskih peći
  • Optimizovana procedura rada: koristi se u kombinaciji sa konvektomatima, hrana može biti spremana preko noći i čuvana na servirnoj temperaturi.
  • Veća fleksibilnost tokom pripreme i serviranja hrane: čuvanje hrane na temperaturi serviranja olakšava rad u kuhinji.

Ventilatorske peći za regeneraciju omogućavaju da se prethodno pripremljena i u šok komori ohlađena hrana, vrati na temperaturu serviranja.

  • Regeneracija sa pozitivne (+2°C) ili negativne (-18°C) temperature.
  • HACCP bezbednost i higijena hrane: unutrašnja sonda omogućava očuvanje hrane i proizvoda na temperaturi od preko 65°C, sa velikom preciznošću.
  • Automatski sistem za dodavanje vlage u pripremljenu hranu koja se regeneriše.
  • Komora za regeneraciju, samostojećih modela, može se koristiti u kombinaciji sa kolicima za konvektomate.
  • Programi za regeneraciju i održavanje, mogu se podešavati prema potrebama korisnika.
  • Podesiva brzina ventilatora.
  • Sistem „cook & chill“ (kuvati, ohladiti, uskladištiti i regenerisati) omogućava značajno smanjenje rada u kuhinji, optimizuje kupovinu sirovina, te na taj način smanjenjuje i rashode.
  • Veća fleksibilnost i prilagodljivost u zadovoljavanju potreba kupaca.

Svi ovi uređaji funkcionišu nezavisno od ostalih u kuhinji i neke modele sa opcionim eksternim rezervoarom za vodu za vlaženje, nije potrebno priključiti na dovod vode. 

Rešenja prilagođena korisniku uključuju regeneratore za držanje temperature hrane sa fiokama, kao i modele malih dimenzija koji se lako postavljaju ispod radne površine. Fioke su namenjene za posude GN 1/1 sa maksimalnom visinom od 150 mm, za jednostavniju manipulaciju nego sa vratima.

Za razliku od konvencionalnih peći, koje lako mogu prekuvati hranu tokom regeneracije, sistem za vlaženje visoke preciznosti u elektronski kontrolisanoj peći za održavanje i regeneraciju, čuva hranu na optimalnoj temperaturi bez sušenja ili prekuvavanja.

Maksimalna radna temperatura, u zavisnosti od modela, iznosi 120°C, odnosno 160°C, sa niskom potrošnjom električne energije i mogućnošću pripreme hrane tokom noći – overnight cooking.

Giorik RIBOX peći za održavanje temperature i regeneraciju, su stabilne i strukturno čvrste, dovoljno da izdrže čak i udarce u transportu. Manji modeli su opremljeni ergonomskim ručkama, koje čine ove pećnice lako prenosivim i mogu se postaviti na bilo koju ravnu površinu. Pogodne su za rad na terenu, prilikom organizovanja keteringa na lokaciji klijenta.

Proizvodi koji se mogu regenerisati i održavati na temperaturi serviranja:
  • Gastro-Norm tacne: pečena i kremasta
    jela, gratinirana jela (lazanje, palačinke,
    kaneloni), njoke i jela od testenina (generalno), pečenje, dinstana jela – teletina i junetina, variva, povrće – gratinirano ili sotirano.
  • Gotova jela u posudama od folije u pojedinačnim i drugim veličinama porcija, za menze i ketering.
HOME » kuhinjska oprema » Regeneratori

Prikazan jedan rezultat

Regenerator GIORIK Ribox GM0311E

1.525  cena bez PDV-a

Holding oven - održavanje temperature hrane 3 GN 1/1

  • kapacitet 3 GN 1/1
  • razmak između nosača 75 mm
  • manuelna kontrola
  • soft tasteri
  • radna temperatura 25°-120° C
  • bez konekcije na vodu

Opcionalno:

  • sonda jezgra