Vertikalni rashladni uredjaji:

Podela prema režimu rada
  • plusni rashladni uredjaji – frižideri – 2°/+8°C;
  • minusni rashladni uredjaji – zamrzivači -10°/-30°C;
  • kombinovani profesionalni rashladni uredjaji +8°/-25°C;
Podela prema unutrašnjim dimenzijama
  • GN standard (GN 1/1 – GN 2/1) – kuhinjski 650×530 i 530×325 mm;
  • EN standard (600×400 800×600 mm) – pekarski i poslastičarski;
  • tipske police i nosači – van GN i EN standarda;
  • ROLL-IN – za ubacivanje namirnica u GN ili EN kolicima;
Podela prema načinu hladjenja
  • dinamičko – brže oduzimanje toplote i ujednačen raspored temperature, idealna temperatura čak i usled velikog broja otvaranja rashaldnog uredjaja u toku radnog dana;
  • statičko – mirno hladjenje: sporije hladjenje, manji gubitak vlage – isušivanje proizvoda, pogodno za pekarske i poslastičarske proizvode, čuvanje sveže ribe;
  • statičko potpomognuto ventilatorom – ujednačen raspored temperature, sporije hladjenje od dinamičkog;
Vrata rashladnih uredjaja
  • mogu biti jednokrilni, dvokrilni ili trokrilni rashlanadni uredjaji;
  • vrata mogu biti od INOX-a ili stakla – za bolju preglednost;
  • takodje mogu biti i obostrana vrata – za lakši pristup;
Pozicija u kuhinji
  • vertikalni rashladni uredjaji se pozicioniraju u krajnjoj proizvodnoj liniji – u zoni pripreme hrane;
Osnovna namena vertikalnih rashladnih uredjaja
  • brz pristup potrebnim namirnicama za pripremu obroka;
  • koriste se za čuvanje namirnica, mesa i povrća, odnosno svega što ćete koristiti u toku dana;
  • dopunjavaju se iz rashladne komore jednom nedeljno ili po potrebi;
HOME » Rashladna oprema » Vertikalni uredjaji

Frižideri (28)

Zamrzivači (29)