Back to products
Rashladna oprema
- Sve products
- Barska oprema162 proizvoda
- Fast food196 proizvoda
- Pizza oprema101 proizvod
- Kuhinjska oprema598 proizvoda
- Termo blok145 proizvoda
- Konvektomati84 proizvoda
- Salamanderi8 proizvoda
- Mikrotalasne rerne12 proizvoda
- Sous vide4 proizvoda
- Peći na ćumur15 proizvoda
- Mašine za pranje45 proizvoda
- Planetarni mikseri53 proizvoda
- Vakuum mašine13 proizvoda
- Mlinovi za meso19 proizvoda
- Mesoreznice16 proizvoda
- Univerzalne seckalice37 proizvoda
- Kuteri37 proizvoda
- Štapni blenderi / mikseri3 proizvoda
- Pasta mašine14 proizvoda
- Ljuštilice za krompir10 proizvoda
- Omekšivači vode5 proizvoda
- Rashladna oprema106 proizvoda
- Pekarska oprema28 proizvoda
- Samoposlužne linije0 proizvoda
- Hotelska oprema42 proizvoda
- Obrada mesa85 proizvoda
- Ledomati46 proizvoda
- Neutralni elementi18 proizvoda
- Aparati za sladoled5 proizvoda
- GN posude22 proizvoda
- Ostala oprema23 proizvoda
- Razno1 proizvod
- Rezervni delovi11 proizvoda
Tipovi komercijalne rashlade
Komercijalna rashlada postoji u svim oblicima, veličinama i namenama. Od malih potpultih rashladnih uredjaja, pa sve do spojenih sistema komora za hladjenje, lako je pronaći rešenje za bilo koju potrebu. Obavezno je definisati vaše potrebe i očekivanja pre nego što se odlučite koji proizvod rashladne opreme će biti najbolje rešenje. Profesionalni rashladni uredjaji grantuju bezbednost namirnica, kako svojim performansama, tako i jednostavnošću održavanja.
- osnovna namena im je brz pristup potrebnim namirnicama za pripremu obroka
- pozicioniraju se u krajnjoj proizvodnoj liniji - u zoni pripreme hrane
- koriste se za čuvanje namirnica, mesa i povrća, odnosno svega što ćete koristiti u toku dana
- dopunjavaju se iz rashladne komore jednom nedeljno ili po potrebi
-
na osnovu radne temperature dele se na one u:
- plusnom režimu rada - frižideri - 2°/+8°C
- minusnom režimu rada - zamrzivači -10°/-30° C -
mogu biti sa policama (rešetkama) u:
- GN standardu (GN 1/1 - GN 2/1) - kuhinjski
- EN standardu (600x400 800x600 mm) - pekarski
- tipskim policama i nosačima


- pozicija im je u zoni pripreme za brz pristup namirnicama
- za skladištenje često korišćenih proizvoda
- imaju radni deo koji može biti uzdignut sa zadnje strane - splashback
- idealno rešenje hladjenja za profesionalne kuhinje, fast food restorane i picerije (izradjuju se i sa mermernom pločom + nadgradnja salatara)
-
na osnovu radne temperature dele se na one u:
- plusnom režimu rada - frižideri - 2°/+8°C
- minusnom režimu rada - zamrzivači -10°/-20° C - mogu biti sa policama (rešetkama): - 480x340 - fast food, barski, odnosno šank hladni stolovi - dubina 600 mm - GN standard (GN 1/1 - GN 2/1) - kuhinjski hladni stolovi - dubina 700 mm - EN standard (600x400 mm) - pekarski i pizza hladni stolovi - dubina 800 mm
- na osnovu radne temperature dele se na one u: - plusnom režimu rada - frižideri - 2°/+8°C - minusnom režimu rada - zamrzivači -10°/-20° C
- pozicija hladnjače je u magacinu, neposredno do prijema robe
- mogu se skladištiti namirnice u gajbama, kutijama, odnosno u prijemonoj ambalaži.
- pogodno za velike količine hrane i mogućnost planiranja nabavke
- jedino rešenje za hladjenje robe kada su u pitanju veliki restorani
- direktan prijem robe "sa ulaznih vrata", bez mnogo šetanja po kuhinji


- blast chiller je uredjaj koja brzo snižava temperaturu hrane
- tretiranjem kroz blast chiller, pordužava se rok trajanja
- omogućava restoranima da zamrzavaju hranu, otapaju i serviraju u gotovo istom kvalitetu kao i svežu hranu.
- osnovne prednosti sa blast chiller-om:
- detaljnije o blast chiller-ima ...
-
frižideri za vino mogu biti za čuvanje (sa položenim vinskim bocama) ili za
izlaganje vina gde su visne boce u vertikalnom položaju ili blago nagnute - vinski frižider može biti samostojeći ili ugradni (u ravni sa eneterijerom)
-
prema radnoj temperaturi dele se na:
- frižidere za crvena vina +16° C
- frižidere za bela vina +8° C
- multizone frižidere sa temperaturom od +8° C u donjem, do +16° C u gornjem delu frižidera - Eksluzivni modeli su izradjeni od pravog drveta sa ugradjenim sistemom za hladjenje, dok su standardni modeli uglavnom samo presvučeni drvenim furnirom, sve češće su traženi modeli sa modernim dizajnom i savremenim materijalima koji se lako uklapaju u enterijer restorana.


- frižideri za piće mogu biti horizontalni (hladni sto) ili vertikalni.
- namena im je brzo hladjenje svih vrsta pića i jednostavna manipulacija flašama, odnosno limenkama.
- dinamičko hladjenje je obavezno kada je u pitanju hladnjenje pića, kako bi se brže ujednačila podešena temperatura i ohladilo tek ubačeno piće.
- izolacija frižidera za piće: tvrdo ekspandirana poliuretanska pena visoke gustine 35-40kg/m3 (HCFC free) isključuje mogućnost stvaranja kondenzacije usled slabe izolacije.
- reverzibilna (samozatvarajuća) vrata.
- hladni stolovi za piće mogu biti sa punim vratima (standardno), sa staklenim vratima (pregledno) ili fiokama (pregledno i praktično - lako dostupna sva pića u rashladno delu).
- Sladoled rashladna oprema je konstruisana da pruži prave uslove za očuvanje ovog, po strukturi, veoma specifičnog proizvoda. Pravi uslovi omogućavaju da sladoled zadrži kako kvalitet tako i sam ukus. Karakteristike komercijalne sladoled rashlade su:
Zamrzivač za čuvanje sladoleda - labor, mora biti u stanju da održi ravnomernu temperaturu između približno -14° C do -24 ° C (idealno postavljenu na -18° C).
Vitrine za sladoled obično trebaju da održe temperaturu između -12 ° C i -18 ° C na kojima je sladoled idealno kremast.


- vitrine za kolače mogu biti horizontalne ili vertikalne
-
namena im je izlaganje kolača sa što boljom preglednošću za kupca,
kao i njihova očuvanje kolača tokom radnog dana. - sistem hladjenja omogućava očuvanje svežine proizvoda - nije u pitanju "samo frižider sa staklenim policama"
- na pitanje: "da li postoje vitrine sa vlaženjem vazduha?" - ne postoje , postoje neki "patenti" preuzeti sa fermentacionih komora (grejač u posudi sa vodom = vodena para), ali oni su se u praksi pokazali kao odlično rešenje jedino za ubrzano propadanje već osušenih kolača usled neadekvatnog sistema hladjenja.
- svaki sistem hladjenja (oduzimanja toplote) oduzima deo vlage iz prostora i bas zato su vitrine za kolače specifične po svom tehnološkom rešenju hladjenja gde je ovo "izvlačenje" vlage svedeno na minimum.
HOME » Rashladna oprema
izaberi kategoriju