- Espresso kafa3 proizvoda
- Barska oprema402 proizvoda
- Mašine za pranje čaša35 proizvoda
- Kafe aparati49 proizvoda
- Aparati za tople napitke10 proizvoda
- Ledomati61 proizvod
- Drobilice za led7 proizvoda
- Blenderi13 proizvoda
- Multimikseri2 proizvoda
- Cedilice agruma15 proizvoda
- Sokovnici8 proizvoda
- Mikseri za nes6 proizvoda
- Šlagomati1 proizvod
- Topla čokolada6 proizvoda
- Tretman vode7 proizvoda
- Hlađenje pića115 proizvoda
- Fast food514 proizvoda
- Preklopni tosteri32 proizvoda
- Tosteri17 proizvoda
- Roštilji98 proizvoda
- Friteze71 proizvod
- Šporeti i rešoi32 proizvoda
- Hot-dog13 proizvoda
- Doner & Gyros38 proizvoda
- Pasta cooker7 proizvoda
- Waffle26 proizvoda
- Palačinkare15 proizvoda
- Hladne vitrine17 proizvoda
- Salatare22 proizvoda
- Grejanje hrane64 proizvoda
- Fontane za limunadu26 proizvoda
- Slush aparati14 proizvoda
- Pizza oprema262 proizvoda
- Kuhinjska oprema1.711 proizvoda
- Mašine za pranje79 proizvoda
- Termo blok721 proizvod
- Konvektomati141 proizvod
- Salamanderi13 proizvoda
- Mikrotalasne rerne24 proizvoda
- Peći na ćumur17 proizvoda
- Sous vide18 proizvoda
- Vakuum mašine33 proizvoda
- Mlinovi za meso28 proizvoda
- Mesoreznice37 proizvoda
- Kuteri50 proizvoda
- Univerzalne seckalice51 proizvod
- Štapni blenderi / ručni mikseri20 proizvoda
- Multifunkcionalni uređaji5 proizvoda
- Pranje i sušenje povrća4 proizvoda
- Ljuštilice za krompir/luk16 proizvoda
- Planetarni mikseri57 proizvoda
- Pasta mašine17 proizvoda
- Transport hrane15 proizvoda
- Grejanje tanjira5 proizvoda
- Otvarači za konzerve4 proizvoda
- Pakovanje hrane7 proizvoda
- Omekšivači vode7 proizvoda
- Rashladna oprema669 proizvoda
- Blast Chiller & Shock Freezer37 proizvoda
- Vertikalni uređaji127 proizvoda
- Hladni stolovi174 proizvoda
- Rashladne komore48 proizvoda
- Salatare25 proizvoda
- Izložbene vitrine29 proizvoda
- Vitrine za meso8 proizvoda
- Vitrine za kolače40 proizvoda
- Vitrine za sladoled59 proizvoda
- Frižideri za piće88 proizvoda
- Otvorene vitrine4 proizvoda
- Rashlada za markete123 proizvoda
- Vinski frižideri23 proizvoda
- Pekarska oprema102 proizvoda
- Obrada mesa147 proizvoda
- Samoposlužne linije0 proizvoda
- Hotelska oprema37 proizvoda
- Pranje i sušenje veša0 proizvoda
- Ledomati99 proizvoda
- Aparati za sladoled16 proizvoda
- Neutralni elementi182 proizvoda
- Sanitarni umivaonici2 proizvoda
- Viseći ormarići14 proizvoda
- Zidne police5 proizvoda
- Police / stalaže20 proizvoda
- Ormani20 proizvoda
- Ventilacione haube12 proizvoda
- Radni stolovi25 proizvoda
- Sudopere29 proizvoda
- Slavine7 proizvoda
- Kante27 proizvoda
- Kolica za plehove8 proizvoda
- Kolica21 proizvod
- Pepeljare8 proizvoda
- GN posude30 proizvoda
- Laboratorijska oprema2 proizvoda
- Ostala oprema64 proizvoda
- Hemijska sredstva10 proizvoda
- Rezervni delovi14 proizvoda
Profesionalna rashladna oprema
Komercijalna rashlada postoji u svim oblicima, veličinama i namenama. Od malih podpultih rashladnih uređaja, pa sve do spojenih sistema komora za hlađenje, lako je pronaći rešenje za bilo koju potrebu. Obavezno je definisati vaše potrebe i očekivanja pre nego što se odlučite koji proizvod rashladne opreme će biti najbolje rešenje. Uz HACCP kontrolere, profesionalna rashladna oprema grantuje bezbednost namirnica, kako svojim performansama, tako i jednostavnošću održavanja.
- osnovna namena im je brz pristup potrebnim namirnicama za pripremu obroka
- pozicioniraju se u krajnjoj proizvodnoj liniji - u zoni pripreme hrane
- koriste se za čuvanje namirnica, mesa i povrća, odnosno svega što ćete koristiti u toku dana
- dopunjavaju se iz rashladne komore jednom nedeljno ili po potrebi
-
na osnovu radne temperature dele se na one u:
- plusnom režimu rada - frižideri - 2°/+8°C
- minusnom režimu rada - zamrzivači -10°/-30° C -
mogu biti sa policama (rešetkama) u:
- GN standardu (GN 1/1 - GN 2/1) - kuhinjski
- EN standardu (600x400 800x600 mm) - pekarski
- tipskim policama i nosačima
- pozicija im je u zoni pripreme za brz pristup namirnicama
- za skladištenje često korišćenih proizvoda
- imaju radni deo koji može biti uzdignut sa zadnje strane - splashback
- idealno rešenje hlađenja za profesionalne kuhinje, fast food restorane i picerije (izrađuju se i sa mermernom pločom + nadgradnja salatara)
- mogu biti sa policama (rešetkama): - 480x340 - fast food, barski, odnosno šank hladni stolovi - dubina 600 mm - GN standard (GN 1/1 - GN 2/1) - kuhinjski hladni stolovi - dubina 700 mm - EN standard (600x400 mm) - pekarski i pizza hladni stolovi - dubina 800 mm
- plusnom režimu rada - frižideri - 2°/+8°C
- minusnom režimu rada - zamrzivači -10°/-20° C
- 480x340 - fast food, barski, šank hladni stolovi - dubina 600 mm
- 530x325 GN kuhinjski hladni stolovi - dubina 700 mm
- 600x400 EN standard - pekarski i pizza hladni stolovi - dubina 800 mm
- na osnovu radne temperature dele se na one u: - plusnom režimu rada - frižideri - 2°/+8°C - minusnom režimu rada - zamrzivači -10°/-20° C
- pozicija hladnjače je u magacinu, neposredno do prijema robe
- mogu se skladištiti namirnice u gajbama, kutijama, odnosno u prijemonoj ambalaži.
- pogodno za velike količine hrane i mogućnost planiranja nabavke
- jedino rešenje za hlađenje robe kada su u pitanju veliki restorani
- direktan prijem robe "sa ulaznih vrata", bez mnogo šetanja po kuhinji
- blast chiller je uređaj koja brzo snižava temperaturu hrane
- tretiranjem kroz blast chiller, pordužava se rok trajanja
- omogućava restoranima da zamrzavaju hranu, otapaju i serviraju u gotovo istom kvalitetu kao i svežu hranu.
- osnovne prednosti sa blast chiller-om:
- opstaju hranjive materije
- održava se kvalitet prehrambenih proizvoda
- povećava rok trajanja pripremljene hrane
- sprečava brzi rast bakterija
- omogućava vam brzo hlađenje prehrambenih proizvoda nakon kuvanja - neposredno nakon pripreme, sa temperturom od +90° C
-
frižideri za vino mogu biti za čuvanje (sa položenim vinskim bocama) ili za
izlaganje vina gde su vinske boce u vertikalnom položaju ili blago nagnute - vinski frižider može biti samostojeći ili ugradni (u ravni sa eneterijerom)
-
prema radnoj temperaturi dele se na:
- frižidere za crvena vina +16° C
- frižidere za bela vina +8° C
- multizone frižidere sa temperaturom od +8° C u donjem, do +16° C u gornjem delu frižidera - Eksluzivni modeli su izrađeni od pravog drveta sa ugrađenim sistemom za hlađenje, dok su standardni modeli uglavnom samo presvučeni drvenim furnirom, sve češće su traženi modeli sa modernim dizajnom i savremenim materijalima koji se lako uklapaju u enterijer restorana.
- frižideri za piće mogu biti horizontalni (hladni sto) ili vertikalni.
- namena im je brzo hlađenje svih vrsta pića i jednostavna manipulacija flašama, odnosno limenkama.
- dinamičko hlađenje je obavezno kada je u pitanju hladnjenje pića, kako bi se brže ujednačila podešena temperatura i ohladilo tek ubačeno piće.
- izolacija frižidera za piće: tvrdo ekspandirana poliuretanska pena visoke gustine 35-40kg/m3 (HCFC free) isključuje mogućnost stvaranja kondenzacije usled slabe izolacije.
- reverzibilna (samozatvarajuća) vrata.
- hladni stolovi za piće mogu biti sa punim vratima (standardno), sa staklenim vratima (pregledno) ili fiokama (pregledno i praktično - lako dostupna sva pića u rashladno delu).
- Sladoled rashladna oprema je konstruisana da pruži prave uslove za očuvanje ovog, po strukturi, veoma specifičnog proizvoda. Pravi uslovi omogućavaju da sladoled zadrži kako kvalitet tako i sam ukus. Karakteristike komercijalne sladoled rashlade su:
-
Temperatura - sladoled zahteva izuzetno nisku temperaturu kako bi zadržao kvalitet.
Zamrzivač za čuvanje sladoleda - labor, mora biti u stanju da održi ravnomernu temperaturu između približno -14° C do -24 ° C (idealno postavljenu na -18° C).
Vitrine za sladoled obično trebaju da održe temperaturu između -12 ° C i -18 ° C na kojima je sladoled idealno kremast.
- Čuvanje ili izlaganje - oprema za sladoled se koristi za komercijalne svrhe, pa se stoga očekuje da bude izdržljiva i visoke energetske efikasnosti. Uređaji za čuvanje su labori, dok se za izlaganje i direktnu prodaju sladoleda koriste vitrine, koje održavaju optimalnu temperaturu sladoleda.
- Sistem hlađenja - hlađenje sladoleda mora biti brzo i na konstantnoj temperaturi da bi rezultat bio zagarantovan. Koriste se dva tipa hlađenja: dinamičko i statičko.
- vitrine za kolače mogu biti horizontalne ili vertikalne
-
namena im je izlaganje kolača sa što boljom preglednošću za kupca,
kao i očuvanje kvaliteta tokom radnog dana. - svaki sistem hlađenja (oduzimanja toplote) oduzima i deo vlage iz prostora i bas zato su vitrine za kolače specifične po svom tehnološkom rešenju hlađenja, gde je ovo "izvlačenje" vlage svedeno na minimum.
HOME » Rashladna oprema