Techfrost šok komora M5
šok komora sa kolicima

Šok komore

Šok komore su vrlo važni uredjaji, u profesionalnoj kuhinji, koji će omogućiti sigurnu i visoko kvalitetnu pripremu hrane. Radna temperatura od -40°C, brzo i kontrolisano obara temperaturu jezgra hrane – izbegavajući razvoj bakterija uz očuvanje kvaliteta hrane.

Ciklus hladjenja od +90°C do +3°C za 90 minuta i zamrzavanje od +90°C do -18°C za 240 minuta, sprečava rast mikroorganizama, zadržavajući svežinu i ne menjajući ukus hrane, izlaganjem proizvoda samo indirektnom protoku vazduha.

Takodje je moguće izvršiti regeneraciju, ohladjenih ili smrznutih proizvoda, do temperature za posluživanje.

Indirektna ventilacija garantuje savršenu temperaturu u celoj komori, delikatnim i kontrolisanim delovanjem na proizvod.

Termička obrada hrane u šok komorama

  • bezbednost i higijena proizvoda
  • kvalitet hrane na visokom nivou
  • ušteda vremena
  • smanjenje rashoda - produžen rok trajanja

Blast Chiller & Shock Freezer - osnovna razlika

Blast chiller i shock freezer su konstruktivno isti uredjaji sa jedinom razlikom u snazi hladjenja i radnom ciklusu.

Blast chiller ima mogućnost hladjenja deklarisane količine proizvoda u temperaturnom opsegu od +90°C do +3°C za 90 minuta.

Shock freezer je uredjaj sa pojačanim hladjenjem u odnosu na blast chiller, koji ima i funkciju zamrzavanja – od +90°C do -18°C za 240 minuta.

Bezbednost hrane i higijena

Blast chiller-i i shock freezer-i u potpunosti eliminišu rizik od bakteriološke kontaminacije garantujući kompletno bezbednu pripremu hrane uz maksimalnu higijenu. Brzim hladjenjem hrane, skraćuje se vreme provedeno na temperaturi izmedju 5°C i 60°C, u takozvanoj „opasnoj temperaturnoj zoni“.

U ovom opesegu temperature, uvećan je rast bakterija koje dovode do ubrzanog kvarenja hrane. Šok komore u kratkom vremenskom periodu, za 90 minuta, prelaze ovu kritičnu temperaturnu zonu i na taj način sprečavaju razvoj bakterija, u daljem čuvanju hrane u frižiderima, gde je temperatura ispod 5°C.

šok komore
ŠOK KOMORE SA SONDOM

Očuvanje kvaliteta hrane

U strogo kontrolisanom režimu hladjenja, sa sondom jezgra, sprečava se mogućnost zamrzavanja površinskog dela proizvoda usled preniske temperature. Zamrzavanjem proizvoda u kratkom vremenskom intervalu, sprečava se formiranje makrokristala i promena strukuture proizvoda, što je najbitniji faktor za očuvanje ukusa. Uz šok komore kvalitativne karakteristike pripremljene hrane ostaće nepromenjene nekoliko dana, svetle boje, savršenog oblika, privlačnog ukusa, neodoljivog mirisa. 

Ušteda vremena za pripremu jela

Moguće je poboljšati organizaciju rada skraćivanjem proizvodnih procesa, sa unapred pripremljenim jelima, proširujući asortiman proizvoda i zadržavajući nepromenjenim kvalitete svih specijaliteta.

brzo hladjenje hrane
Techfrost šok komora MCR20

Smanjenje rashoda

Uz kupovinu sirovina na veliko, masovnu pripremu hrane, zamrzavanje u šok komorama i lagerovanje u hladnjačama, fleksibilnost i organizacija radnog vremena se dovodi na viši nivo. Smrznuti proizvodi se regenerišu u šok komorama, konvektomatima ili regeneratorima, do temperature za služenje, uz nepromenjen kvalitet i ukus. Na ovaj način se smanjuju rashodi obzirom da se koristi količina hrane potrebna za tekući radni dan.

Šok komore imaju široku primenu: u pekarstvu, poslastičarstvu, pripremi sladoleda, keteringu i restoranskim kuhinjama.

U ponudi su komore kapaciteta do 120 plehova i 1050 kg u jednom ciklusu.

HOME » Rashladna oprema » Blast Chiller & Shock Freezer

Prikaz 1–9 od 25 proizvoda

Sirman Dolomiti 3 P 9kg Shock Freezer

2.416  +PDV

Najmanja Sirman šok komora - za 3 pleha GN 1/1 - Blast Chiller / Shock Freezer

Dizajniran za visoku efikasnost i jednostavnu upotrebu.

  • Unutrašnjost od nerđajućeg čelika AISI 304
  • Spoljašnost od plastificiranog lima - ne ostavlja otiske
  • GN 1/1 nosači 
  • Visina između nosača plehova 40 mm
  • Brzo zamrzavanje, hlađenje, program brzog hlađenja i funkcija održavanja temperature
  • Sistem ventilacije sa difuzorima sprečava oštećenje proizvoda
  • R452A Gas u sistemu
  • Grejana guma vrata sprečava zaleđivanje vrata
  • Reverzibilna vrata
  • Blast Chilling, Shock Freezing, Hard Freezing i Hold program
  • Sonda jezgra za kontrolisano hlađenje i savršene rezultate

Untrašnjost šok komore 340x550x370h mm - 36 litara.

Sirman Dolomiti 5 12kg Shock Freezer

2.536  +PDV

Šok komora 5 plehova - Blast Chiller / Shock Freezer

Dizajniran za visoku efikasnost i jednostavnu upotrebu.

  • Napravljen od nerđajućeg čelika AISI 304
  • Može da prihvati tacne 1/1 gastronorm ili tacne 60x40 cm
  • Visina izmedju nosača plehova 40 mm
  • Brzo zamrzavanje, hlađenje, program brzog hlađenja i funkcija održavanja temperature
  • Sistem ventilacije sa difuzorima sprečava oštećenje proizvoda
  • R452A Gas u sistemu
  • Grejana guma vrata sprečava zaleđivanje vrata
  • Garantovano maksimalno opterećenje kg 150 (postolje za konvektomat 5 plehova)
  • Opcionalno bez gornje ploče za ugradnju ispod pulta
  • Reverzibilna vrata
  • Blast Chilling, Shock Freezing, Hard Freezing i Hold program
  • Sonda jezgra za kontrolisano hlađenje i savršene rezultate
  • Program za odmrzavanje

Sirman Dolomiti 5 P 12kg Shock Freezer

2.511  +PDV

Šok komora 5 plehova - Blast Chiller / Shock Freezer - plastificirano kućište

Dizajniran za visoku efikasnost i jednostavnu upotrebu.

  • Kućište od plastificiranog čeličnog lima
  • Unutrašnjost od nerđajućeg čelika AISI 304
  • Može da prihvati tacne 1/1 gastronorm ili tacne 60x40 cm
  • Visina izmedju nosača plehova 40 mm
  • Brzo zamrzavanje, hlađenje, program brzog hlađenja i funkcija održavanja temperature
  • Sistem ventilacije sa difuzorima sprečava oštećenje proizvoda
  • R452A Gas u sistemu
  • Grejana guma vrata sprečava zaleđivanje vrata
  • Garantovano maksimalno opterećenje kg 150 (postolje za konvektomat 5 plehova)
  • Opcionalno bez gornje ploče za ugradnju ispod pulta
  • Reverzibilna vrata
  • Blast Chilling, Shock Freezing, Hard Freezing i Hold program
  • Sonda jezgra za kontrolisano hlađenje i savršene rezultate
  • Program za odmrzavanje

Sirman Dolomiti 10 Gelateria Shock Freezer

4.837  +PDV

Šok komora 10 plehova - Blast Chiller / Shock Freezer, model GELATERIA namenjen prvenstevno poslastičarstvu i proizvodnji sladoleda.

Kapacitet blast chiller-a:

  • 25 kg za 90 minuta od +70° do +3°C
  • 15 kg za 240 minuta od +70° do -18°C

Dizajniran za visoku efikasnost i jednostavnu upotrebu.

  • Napravljen od nerđajućeg čelika AISI 304
  • Može da prihvati tacne 1/1 gastronorm ili tacne 60x40 cm
  • Visina između nosača plehova 40 mm
  • Brzo zamrzavanje, hlađenje, program brzog hlađenja i funkcija održavanja temperature
  • Sistem ventilacije sa difuzorima sprečava oštećenje proizvoda
  • R452A Gas u sistemu
  • Grejana guma vrata sprečava zaleđivanje vrata
  • Reverzibilna vrata
  • Blast Chilling, Shock Freezing, Hard Freezing i Hold program
  • Sonda jezgra za kontrolisano hlađenje i savršene rezultate
  • Program za odmrzavanje

Fagor ABCO-061 Blast Chiller 6 GN

4.796  +PDV

Blast Chiller - Shock Freezer 6 plehova

  • Kapacitet 6 plehova GN 1/1 ili 600x400 mm
  • Visina između nosača plehova 65 mm
  • Kapacitet hlađenja 27 kg
  • Kapacitet zamrzavanja 21 kg
  • Kontrolni panel 5" osetljiv na dodir
  • Specijalno dizajnirani da ponude integralno rešenje Cook&Chill zajedno sa Fagor konvektomatima
  • Ciklus hlađenja Blast Chilling: 90 minuta
  • Ciklus zamrzavanja Shock Freezing: 240 minuta
  • 5 dodatnih specijalnih ciklusa: odleđivanje, stvrdnjavanje sladoleda, isušivanje, dezinfekcija ribe i zagrevanje core probe sonde
  • Kada se završi ciklus hlađenja u Blast Chiller režimu uređaj radi kao rashladni ormar, a temperatura ostaje između +2 i +4ºC
  • Nakno završenog ciklusa zamrzavanja u Shock Freezer režimu, uređaj natavlja da radi kao zamrzivač, sa temperaturama ispod -18ºC

Fagor ABCO-101 Blast Chiller 10 GN

7.887  +PDV

Blast Chiller - Shock Freezer 10 plehova

  • Kapacitet 10 plehova GN 1/1 ili 600x400 mm
  • Visina između nosača plehova 65 mm
  • Kapacitet hlađenja 50 kg
  • Kapacitet zamrzavanja 30 kg
  • Kontrolni panel 5" osetljiv na dodir
  • Specijalno dizajnirani da ponude integralno rešenje Cook&Chill zajedno sa Fagor konvektomatima
  • Ciklus hlađenja Blast Chilling: 90 minuta
  • Ciklus zamrzavanja Shock Freezing: 240 minuta
  • 5 dodatnih specijalnih ciklusa: odleđivanje, stvrdnjavanje sladoleda, isušivanje, dezinfekcija ribe i zagrevanje core probe sonde
  • Kada se završi ciklus hlađenja u Blast Chiller režimu uređaj radi kao rashladni ormar, a temperatura ostaje između +2 i +4ºC
  • Nakno završenog ciklusa zamrzavanja u Shock Freezer režimu, uređaj natavlja da radi kao zamrzivač, sa temperaturama ispod -18ºC

Fagor CBC-101 Blast Chiller 10 GN EN

4.720  +PDV

Šok komora 10 plehova - Blast Chiller / Shock Freezer, model za 10 tacni GN 1/1 ili 600x400 mm.

Kapacitet blast chiller-a:

  • 50 kg za 90 minuta od +90° do +3°C
  • 30 kg za 270 minuta od +90° do -18°C

Dizajniran za visoku efikasnost i jednostavnu upotrebu.

  • Napravljen od nerđajućeg čelika AISI 304
  • Može da prihvati tacne 1/1 gastronorm ili tacne 60x40 cm
  • Visina između nosača plehova 65 mm
  • Brzo zamrzavanje, hlađenje, program brzog hlađenja i funkcija održavanja temperature
  • Sistem ventilacije sa difuzorima sprečava oštećenje proizvoda
  • R452A Gas u sistemu
  • Grejana guma vrata sprečava zaleđivanje vrata
  • Reverzibilna vrata
  • Blast Chilling, Shock Freezing, Hard Freezing i Hold program
  • Sonda jezgra za kontrolisano hlađenje i savršene rezultate

Techfrost JOF923 Blast Freezer

2.596  +PDV

Blast freezer 3 pleha ili kasete 2/3 GN - za sladoled

Blast Chiller / Shock Freezer je uređaj u kulinarstvu koji kombinuje sistem hlađenja sa sistemom ventiliranja , koji je u stanju da u velikoj meri očuva sve kvalitete hrane i produži rok trajanja.

Ovaj proizvod utrostručava rok trajanja i mogućnost čuvanja hrane.

  • Blast Chiler +90°C na +3°C za 90 min -7 kg
  • Shock Freezer +90°C na -18°C za 270 min - 4,9 kg

*Plehovi nisu uključeni u cenu

Techfrost JOF ONE Blast Chiller

4.092  +PDV

Blast chiller za 3 pleha 1/1 GN ili EN 600x400

Blast Chiller / Shock Freezer je uređaj u kulinarstvu koji kombinuje sistem hlađenja sa sistemom ventiliranja , koji je u stanju da u velikoj meri očuva sve kvalitete hrane i produži rok trajanja.

Ovaj proizvod utrostručava rok trajanja i mogućnost čuvanja hrane.

  • Blast Chiler +90°C na +3°C za 90 min -12 kg
  • Shock Freezer +90°C na -18°C za 270 min - 8 kg

*Plehovi nisu uključeni u cenu