Techfrost šok komora M5
šok komora sa kolicima

Šok komore

Šok komore su vrlo važni uredjaji, u profesionalnoj kuhinji, koji će omogućiti sigurnu i visoko kvalitetnu pripremu hrane. Radna temperatura od -40°C, brzo i kontrolisano obara temepraturu jezgra hrane – izbegavajući razvoj bakterija uz očuvanje kvaliteta hrane.

Ciklus hladjenja od +90°C do +3°C za 90 minuta i zamrzavanje od +90°C do -18°C za 240 minuta, sprečava rast mikroorganizama, zadržavajući svežinu i ne menjajući ukus hrane, izlaganjem proizvoda samo indirektnom protoku vazduha.

Takodje je moguće izvršiti regeneraciju, ohladjenih ili smrznutih proizvoda, do temperature za posluživanje.

Indirektna ventilacija garantuje savršenu temperaturu u celoj komori, delikatnim i kontrolisanim delovanjem na proizvod.

Termička obrada hrane u šok komorama

  • bezbednost i higijena proizvoda
  • kvalitet hrane na visokom nivou
  • ušteda vremena
  • smanjenje rashoda - produžen rok trajanja

Blast Chiller & Shock Freezer - osnovna razlika

Blast chiller i shock freezer su konstruktivno isti uredjaji sa jedinom razlikom u snazi hladjenja i radnom ciklusu.

Blast chiller ima mogućnost hladjenja deklarisane količine proizvoda u temperaturnom opsegu od +90°C do +3°C za 90 minuta.

Shock freezer je uredjaj sa pojačanim hladjenjem u odnosu na blast chiller, koji ima i funkciju zamrzavanja – od +90°C do -18°C za 240 minuta.

Bezbednost hrane i higijena

Blast chiller-i i shock freezer-i u potpunosti eliminišu rizik od bakteriološke kontaminacije garantujući kompletno bezbednu pripremu hrane uz maksimalnu higijenu. Brzim hladjenjem hrane, skraćuje se vreme provedeno na temperatri izmedju 5°C i 60°C, u takozvanoj „temperaturnoj opasnoj zoni“.

U ovom opesegu temperature, uvećan je rast bakterija koje dovode do ubrzanog kvarenja hrane. Šok komore u kratkom vremenskom periodu, za 90 minuta, prelaze ovu kritičnu temperaturnu zonu i na taj način sprečavaju razvoj bakterija, u daljem čuvanju hrane u frižiderima, gde je temperatura ispod 5°C.

šok komore
ŠOK KOMORE SA SONDOM

Očuvanje kvaliteta hrane

U strogo kontrolisanom režimu hladjenja, sa sondom jezgra, sprečava se mogućnost zamrzavanja površinskog dela proizvoda usled preniske temperature. Zamrzavanjem proizvoda u kratkom vremenskom intervalu, sprečava se formiranje makrokristala i promena strukuture proizvoda, što je najbitniji faktor za očuvanje ukusa. Uz šok komore kvalitativne karakteristike pripremljene hrane ostaće nepromenjene nekoliko dana, svetle boje, savršenog oblika, privlačnog ukusa, neodoljivog mirisa. 

Ušteda vremena za pripremu jela

Moguće je poboljšati organizaciju rada skraćivanjem proizvodnih procesa, sa unapred pripremljenim jelima, proširujući asortiman proizvoda i zadržavajući nepromenjenim kvalitete svih specijaliteta.

brzo hladjenje hrane
Techfrost šok komora MCR20

Smanjenje rashoda

Uz kupovinu sirovina na veliko, masovnu pripremu hrane, zamrzavanje u šok komorama i lagerovanje u hladnjačama, fleksibilnost i organizacija radnog vremena se dovodi na viši nivo. Smrznuti proizvodi se regenerišu u šok komorama, konvektomatima ili regeneratorima, do temperature za služenje, uz nepromenjen kvalitet i ukus. Na ovaj način se smanjuju rashodi obzirom da se koristi količina hrane potrebna za tekući radni dan.

Šok komore imaju široku primenu: u pekarstvu, poslastičarstvu, pripremi sladoleda, keteringu i restoranskim kuhinjama.

U ponudi su komore kapaciteta do 120 plehova i 1050 kg u jednom ciklusu.

HOME » Rashladna oprema » Blast Chiller & Shock Freezer

Prikaz 1–12 od 18 proizvoda

Sincold EVOX 10 40kg TOP Shock Freezer

5.640  +PDV
Blast Chiller / Shock Freezer je uredjaj u kulinarstvu koji kombinuje sistem hladjenja sa sistemom ventiliranja , koji je u stanju da u velikoj meri ocuva sve kvalitete hrane. Ovaj proizvod utrostrucava duzinu trajanja i mogucnost cuvanja hrane. Blast Chiler spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na +3°C za 90 min. Shock Freezer spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na -18°C za 270 min. 

Sincold EVOX 100 TOP Shock Freezer

15.651  +PDV
Blast Chiller / Shock Freezer je uredjaj u kulinarstvu koji kombinuje sistem hladjenja sa sistemom ventiliranja , koji je u stanju da u velikoj meri ocuva sve kvalitete hrane. Ovaj proizvod utrostrucava duzinu trajanja i mogucnost cuvanja hrane. Blast Chiler spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na +3°C za 90 min. Shock Freezer spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na -18°C za 270 min.Roll-in šok komora  

Sincold EVOX 12/24 50kg TOP Shock Freezer

8.301  +PDV
Blast Chiller / Shock Freezer je uredjaj u kulinarstvu koji kombinuje sistem hladjenja sa sistemom ventiliranja , koji je u stanju da u velikoj meri ocuva sve kvalitete hrane. Ovaj proizvod utrostrucava duzinu trajanja i mogucnost cuvanja hrane. Blast Chiler spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na +3°C za 90 min. Shock Freezer spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na -18°C za 270 min. 

Sincold EVOX 12/24 80kg TOP Shock Freezer

9.003  +PDV
Blast Chiller / Shock Freezer je uredjaj u kulinarstvu koji kombinuje sistem hladjenja sa sistemom ventiliranja , koji je u stanju da u velikoj meri ocuva sve kvalitete hrane. Ovaj proizvod utrostrucava duzinu trajanja i mogucnost cuvanja hrane. Blast Chiler spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na +3°C za 90 min. Shock Freezer spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na -18°C za 270 min. 

Sincold EVOX 14 40kg TOP Shock Freezer

5.670  +PDV
Blast Chiller / Shock Freezer je uredjaj u kulinarstvu koji kombinuje sistem hladjenja sa sistemom ventiliranja , koji je u stanju da u velikoj meri ocuva sve kvalitete hrane. Ovaj proizvod utrostrucava duzinu trajanja i mogucnost cuvanja hrane. Blast Chiler spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na +3°C za 90 min. Shock Freezer spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na -18°C za 270 min. 

Sincold EVOX 14 50kg TOP Shock Freezer

6.816  +PDV
Blast Chiller / Shock Freezer je uredjaj u kulinarstvu koji kombinuje sistem hladjenja sa sistemom ventiliranja , koji je u stanju da u velikoj meri ocuva sve kvalitete hrane. Ovaj proizvod utrostrucava duzinu trajanja i mogucnost cuvanja hrane. Blast Chiler spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na +3°C za 90 min. Shock Freezer spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na -18°C za 270 min. 

Sincold EVOX 5 20kg TOP Shock Freezer

3.336  +PDV
Blast Chiller / Shock Freezer je uredjaj u kulinarstvu koji kombinuje sistem hladjenja sa sistemom ventiliranja , koji je u stanju da u velikoj meri ocuva sve kvalitete hrane. Ovaj proizvod utrostrucava duzinu trajanja i mogucnost cuvanja hrane. Blast Chiler spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na +3°C za 90 min. Shock Freezer spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na -18°C za 270 min. 

Sincold EVOX 5 30kg TOP Shock Freezer

3.818  +PDV
Blast Chiller / Shock Freezer je uredjaj u kulinarstvu koji kombinuje sistem hladjenja sa sistemom ventiliranja , koji je u stanju da u velikoj meri ocuva sve kvalitete hrane. Ovaj proizvod utrostrucava duzinu trajanja i mogucnost cuvanja hrane. Blast Chiler spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na +3°C za 90 min. Shock Freezer spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na -18°C za 270 min. 

Sincold EVOX 5 COMPATTO blast chiller

2.646  +PDV
Blast Chiller / Shock Freezer je uredjaj u kulinarstvu koji kombinuje sistem hladjenja sa sistemom ventiliranja , koji je u stanju da u velikoj meri ocuva sve kvalitete hrane. Ovaj proizvod utrostrucava duzinu trajanja i mogucnost cuvanja hrane. Blast Chiler spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na +3°C za 90 min. Shock Freezer spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na -18°C za 270 min.

Sincold EVOX 5 ST blast chiller

2.712  +PDV
Blast Chiller / Shock Freezer je uredjaj u kulinarstvu koji kombinuje sistem hladjenja sa sistemom ventiliranja , koji je u stanju da u velikoj meri ocuva sve kvalitete hrane. Ovaj proizvod utrostrucava duzinu trajanja i mogucnost cuvanja hrane. Blast Chiler spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na +3°C za 90 min. Shock Freezer spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na -18°C za 270 min.Model ST za ugradnju ispod radnog stola 

Sincold EVOX 5AF 20kg TOP Shock Freezer

3.564  +PDV
Blast Chiller / Shock Freezer je uredjaj u kulinarstvu koji kombinuje sistem hladjenja sa sistemom ventiliranja , koji je u stanju da u velikoj meri ocuva sve kvalitete hrane. Ovaj proizvod utrostrucava duzinu trajanja i mogucnost cuvanja hrane. Blast Chiler spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na +3°C za 90 min. Shock Freezer spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na -18°C za 270 min. 

Sincold EVOX 7 30kg TOP Shock Freezer

3.867  +PDV
Blast Chiller / Shock Freezer je uredjaj u kulinarstvu koji kombinuje sistem hladjenja sa sistemom ventiliranja , koji je u stanju da u velikoj meri ocuva sve kvalitete hrane. Ovaj proizvod utrostrucava duzinu trajanja i mogucnost cuvanja hrane. Blast Chiler spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na +3°C za 90 min. Shock Freezer spusta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na -18°C za 270 min.