Profesionalna barska oprema

Šta je potrebno za opremanje šanka?

Barska oprema – da biste mogli da poslužite piće, neophodno je opremiti šank sa osnovnom opremom. Važno je uzeti u obzir prostor i predvideti vodovodne i električne instalacije koje će vam biti potrebni za osnovne uređaje u šanku:

Pružaju prostor za sve boce i limenke koje će trebati da se ohlade pre konzumiranja. Idealno bi bilo da frižideri za flaše stoje ispod šanka – podpultni frižideri, tako da mu barmeni mogu brzo pristupiti, a ujedno je iskorišćen prostor. U ponudi su vertikalni frižideri za piće, sa staklenim vratima, za bolju preglednost, uz LED rasvetu sa izmenjivim bojama. Podpultni frižideri mogu biti sa punim vratima, fiokama (idelano za rad – brz pristup) ili staklenim vratima (opcionalno LED svetlo).

Najčešće gosti traže „punu čašu leda“ i negoduju kada dobiju samo kockicu leda ili dve. Iz tog razloga trebaće vam pouzdan ledomat, za proizvodnju velikih količina leda tokom smene i depozitom za led u skladu sa sedećim mestima. Neke kalkulacije pokazuju potrebu ~300 grama leda po gostu za barove – kafiće, pa do 1kg u slučaju potrošnje leda u noćnim klubovima i koktel barovima.

Spada u obavezne uređaje u šanku, kako iz razloga da olakša posao vašem barmenu tako i zbog neophodne dezinfekcije čaša. Uz korišćenje profesionalnog deterdženta za mašinsko pranje čaša i sredstva za ispiranje, zagarantovani su izuzetni rezultati pranja i savršena higijena čaša. Uz upotrebu mašina sa reverznom osmozom, nije neophodno poliranje čaša nakon pranja – ovo naravno važi samo za čaše koje su deklrarisane za mašinsko pranje.

Profesionalna barska oprema podrazumeva i pouzdan blender za komercijalnu upotrebu, za pravljenje popularnih mešanih pića poput daiquiri koktela i margarita. Blenderi velike snage pružaju mogućnost pravljenja smoothie napitaka, šejkova, alkoholnih i bezalkoholnih koktela, uz korišćenje cecelih kockica leda ili prethodno izmrvljenog leda u drobilici za led. Modeli sa poklopcem smanjuju buku prilikom mešanja.

Profesionalna cediljka za citruse, za pripremu limunade, ceđene narandže ili ceđenog nara. Takođe neophodna u koktel barovima gde se troše velike količine ceđenog limuna, a potreban je pouzdan uređaj.

Točilica za pivo

Vaš šank nije „pravi šank“ bez točilice piva. Točilice za pivo koriste rashladni ormarić u kojem se skladište burići za pivo, dok se pivo toči kroz točilicu koja je fiksirana na strukturi šanka ili hladnom stolu za hlađenje pivskih buradi.

hladjenje pivskih burica

Barska oprema - sitan inventar

Barska oprema, pored uređaja za opremanje šanka, podrazumeva i ugostiteljski sitan inventar. Ovo je osnova svakog ugostiteljskog objekta i bitno je da kombinacija uređaja zadovolji vaše potrebe i osigura maksimalan učinak.

HOME » Barska oprema

Mašine za pranje čaša (30)

Kafe aparati (46)

Aparati za tople napitke (8)

Ledomati (60)

Drobilice za led (7)

Blenderi (14)

Multimikseri (2)

Cedilice agruma (14)

Sokovnici (8)

Mikseri za nes (8)

Šlagomati (6)

Topla čokolada (4)

Tretman vode (7)

Hlađenje pića (53)