Profesionalna barska oprema

Šta je potrebno za opremanje šanka?

Barska oprema – Da biste mogli da poslužite piće, neophodno je opremiti šank sa osnovnom opremom. Važno je uzeti u obzir prostor i predvideti vodovodne i električne instalacije koje će vam biti potrebni za osnovne uredjaje u šanku:

 • Frižideri za piće

  pružaju prostor za sve boce i limenke koje će trebati da vam se ohlade. Idealno bi bilo da vam frižider za flaše stoje ispod šanka, tako da mu barmeni mogu brzo pristupiti.

 • Ledomat 

  Najčešće gosti traže „punu čašu leda“ i negoduju kada dobiju samo kockicu leda ili dve. Iz tog razloga trebaće vam pouzdan ledomat, za proizvodnju velikih količina leda tokom smene i depozitom za led u skladu sa sedećim mestima. Neke kalkulacije pokazuju potrebu ~300 grama leda po gostu za barove – kafiće, pa do 1kg u slučaju potrošnje leda u noćnim klubovima i koktel barovima.

 • Posude za led – kible

  Kada ledomat napuni svoj depozit za led, zaustavlja se proizvodnja leda. Kako bi ledomat nastavio sa proizvodnjom leda, moraćete da odvadite led u kible koje su praktične za vaše barmene. Takodje postoje i modularni ledomati sa depozitima velikog kapaciteta gde nećete morati da brinete da li će vam nestati leda u toku smene.

 • Mašina za pranje čaša

  Spada u obavezne uredjaje u šanku, kako iz razloga da olakša posao vašem barmenu tako i zbog neophodne dezinfekcije čaša. Uz korišćenje profesionalnog deterdženta za mašinsko pranje čaša i sredstva za ispiranje, zagarantovani su izuzetni rezultati pranja i savršena higijena čaša. Uz upotrebu mašina sa reverznom osmozom, nije neophodno poliranje čaša nakon pranja – ovo naravno važi samo za čaše koje su deklrarisane za mašinsko pranje.

 • Blender

  Profesionalna barska oprema podrazumeva i pouzdan blender za komercijalnu upotrebu, za pravljenje popularnih mešanih pića poput daiquiri koktela i margarita. Blenderi velike snage pružaju mogućnost pravljenja smoothie napitaka, šejkova, alkoholnih i bezalkoholnih koktela, uz korišćenje cecelih kockica leda ili prethodno izmrvljenog leda u drobilici za led. Modeli sa poklopcem smanjuju buku prilikom mešanja.

 • Cedilica za citruse

  Profesionalna cediljka za citruse, za pripremu limunade, cedjene narandže ili cedjenog nara. Takodje neophodna u koktel barovima gde se troše velike količine cedjenog limuna, a potreban je pouzdan uredjaj.

 • Točilica za pivo

  Vaš šank nije „pravi šank“ bez točilice piva. Točilice za pivo koriste rashladni ormarić u kojem se skladište burići za pivo, dok se pivo toči kroz točilicu koja je fiksirana na strukturi šanka ili hladnom stolu za hladjenje pivskih buradi.

Pored uredjaja za opremanje šanka, moraćete da se opskrbite i ostalim osnovnim potrebama bara – sitnog inventara. Ovo je osnova svakog ugostiteljskog objekta i bitno je da kombinacija uredjaja zadovolji vaše potrebe i osigura maksimalan učinak.

HOME » Barska oprema

Mašine za pranje čaša (21)

Sokovnici (6)

Ledomati (28)

Drobilice za led (2)

Blenderi (9)

Multimikseri (2)

Cedilice agruma (10)

Mikseri za nes (4)

Šlagomati (5)

Topla čokolada (3)

Depuratori (5)

Kafe aparati (30)