Hladni stolovi

Hladni stolovi su spoj rashladnog uredjaja, frižidera ili zamrzivača u donjem delu, kao i stola sa radnom površinom za pripremu. Kapacitet im je smanjen u odnosu na vertikalne uredjaje, ali su daleko praktičniji za upotrebu, jer nude mogućnost pripreme na gornjoj radnoj površini. Kao izolacioni materijal, koristi se tvrdo ekspandirana poliuretanska pena, visoke gustine >35kg/m3, koja garantuje termoizolaciju, bez stvaranja kondenzovane vode na podu uredjaja. 

Idealno rešenje hladjenja za profesionalne kuhinje, fast food restorane i picerije (izradjuju se i sa mermernom pločom + nadgradnja salatara) – ujedno i radna površina.

Namena hladnih stolova i pozicioniranje

  • pozicija im je u zoni pripreme hrane i služenja pića - za brz pristup
  • za skladištenje često korišćenih proizvoda - hrane i pića
  • imaju radni deo koji može biti uzdignut sa zadnje strane - splashback
  • mogu biti i postolje termo bloka - visine 600mm

Podela na osnovu radne temperature

  • plusni hladni stolovi - frižideri -2°/+8°C
  • minusni hladni stolovi - zamrzivači -10°/-20° C

Izolacija na hladnim stolovima

Tvrdo ekspandirana poliuretanska pena, visoke gustine >35kg/m3, koja garantuje termoizolaciju, bez stvaranja kondenzovane vode na podu uredjaja. Uz smanjenu potrošnju električne energije, osigurava i bezbednost uskladištenih namirnica.

Sistem hladjenja

  • dinamičko sa ventilatorima za ujednačen raspored temperature
  • statičko - za pekarsku i poslastičarsku upotrebu

Dubina hladnih stolova

  • 600 mm: police 480x340 - fast food, barski, odnosno šank hladni stolovi
  • 700 mm: GN standard (GN 1/1 - GN 2/1) - kuhinjski hladni stolovi
  • 800 mm: EN standard (600x400 mm) - pekarski, poslastičarski i pizza hladni stolovi
HOME » Rashladna oprema » Hladni stolovi

Plusni hladni stolovi (68)

Minusni hladni stolovi (14)