Kabinet za suvo zrenje mesa Klima Meat KMS900PV
11.450 € Originalna cena je bila: 11.450 €.9.505 €Trenutna cena je: 9.505 €. cena bez PDV-a
Kabinet za suvo zrenje mesa Zernike DRY-AGING Cabinet Klima Meat System KMS900PV
Kapacitet kabineta 900 litara
Suvo zrenje 60 – 160 kg mesa
Rashladni kabinet Klima Meat System KMS900PV za odležavanje i suvo sazrevanje mesa u strogo kontrolisanim uslovima
Komore za zrenje mesa, sa jednistvenim patentiranim sistemom rada
Kabinet za suvo zrenje mesa Zernike DRY-AGING Cabinet Klima Meat System KMS900PV
Kapacitet kabineta 900 litara
Suvo zrenje 60 – 160 kg mesa
Aktivna kontrola vlažnosti vazduha unutar dry aging kabineta.
Konekcija za vodu sa generatorom vlažnosti vazduha – za savršene rezultate zrenja mesa.
Rashladni kabinet Klima Meat System KMS900PV za suvo sazrevanje mesa u strogo kontrolisanim uslovima.
Zahvaljujući tehnološkim rešenjima, Zernike Klima Meat omogućava odležavanje i sazrevanje mesa, sa odličnim rezultatima i bitnom razlikom u poređenju sa drugim tehnologijama i dry aging „frižiderima“ koji već postoje na tržištu.
Patentiran sistem ventilacije
Patentiran „V-O“ sistem ventiliranja predstavlja jedinstvenu tehnologiju. Ovaj sistem je jedan od ključnih elemenata koji Klima Meat čini najinovativnijim kabinetom za suvo zrenje mesa.
- horizontalno i vertikalno kretanje vazduha
- izbegnuta potreba za premeštanjem mesa tokom procesa zrenja
- smanjen otpad koji nastaje rezanjem slojeva koji su usled loše ventilacije sa većom vlagom i pojavom plesni
Patentiran sistem oksigenizacije i sanitacije
Klima Meat kabinet za suvo zrenje mesa standardno se proizvode sa patentiranom Oxygenklima tehnologijom, uređajem koji koristi prirodnu dezinfekcionu moć aktivnog kiseonika za postizanje procesa suvog starenja mesa u savršenoj biosigurnosti. Sa Oxygenklima sistemom nisu potrebne UV lampe (koje se menjaju jednom godišnje), kao ni himalajska so, koja više stvara vizelni efekeat nego što zaista sprečava razvoj bakterija.
Suvo zrenje mesa sa Oxygenklima sistemom:
- smanjenje prisustva bakterija i plesni i njihovo držanje pod kontrolom
- eliminacija neprijatnih mirisa nastalih tokom procesa suvog zrenja, koji bi mogli izaći iz kabineta svaki put kada se otvore vrata – dvomesečno zrelo meso i dalje će imati svež miris
- izbegnuta opasna kontaminacija između komada mesa koji imaju različito početno stanje – drugi dobavljač mesa, period zrenja, vrsta mesa …
- sanitacija bez upotrebe hemijskih proizvoda, čak i teško pristupačnih delova dry aging kabineta – ventilacionih kanala i rashladne jedinice
- kontinuirana i automatizovana oksigenizacija mesa, ubrizgavanjem čistog kiseonika u dry aging kabinet
Smanjen gubitak težine kod zrenja mesa
Klima Meat System poseduje ekskluzivni generator vlage, kako bi se izbegao prekomerni gubitak težine tokom procesa suvog zrenja i starenja mesa.
Kontrola vlažnosti – postoji aktivno i inteligentno upravljanje nivoom vlažnosti koji se, za razliku od onog što se dešava sa drugim kabinetima na tržištu, takođe može podesiti naviše prema vrsti mesa i rezultatu koji želite da dobijete.
Šta to znači?
To znači da je Klima Meat System jedini kabinet za suvo zrenje i starenje koji omogućava da se na određenim komadima mesa izbegne gubitak težine veći od 5%.
Kada je potreban generator vlage?
- Da bi se postiglo dugotrajno sazrevanje i sprečio prekomerni gubitak tečnosti iz mesa.
- Za suvo starenje određenih vrsta i veličina mesa, posebno starijih životinja sa čvršćim vlaknima.
- Za dodavanje vlage ako se kabinet koristi sa nedovoljnom količinom mesa.
Smanjen otpad
Meso koje nema određeno bakterijsko opterećenje sigurno izgleda bolje u očima kupca od mesa prekrivenog buđi.
Patentirani sistemi za oksigenizaciju i ventilaciju instalirani na Zernike kabinetima, koriste moć aktivnog kiseonika i ujednačenu ventilaciju da inaktiviraju mikroorganizme i plesni koji menjaju spoljašnji sloj mesa.
Spoljni sloj osušenog mesa u Klima Meat-u je smanjen na nekoliko milimetara i operater ima manje otpada i više mesa za prodaju.
Vreme suvog zrenja
Prema tradicionalnim tehnikama, što je duži vremenski proces suvog odležavanja, meso postaje sočnije i mekše. Ali ovo produžava proizvodni ciklus i usporava prodaju.
Tehnologija razvijena za Klima Meat omogućava smanjenje uobičajeno potrebnog vremena, čak i za nekoliko nedelja.
Program FAST dry-aging koristi višu temperaturu od one koja se tradicionalno koristi, ubrzavajući proces, ali bez žrtvovanja bezbednosti hrane mesa zahvaljujući prisustvu Oxygenklima.
Ujednačen radni ciklus
Zernike patentirani „V-O“ ventilacioni sistem omogućava da vazduh homogeno cirkuliše unutar komore, izbegavajući da direktno udari samo u komade postavljene na prvim spratovima. Vertikalna ventilacija, kao što je ona koju obezbeđuju drugi kabineti za suvo zrenje i starenje, dovela bi do prekomernog sušenja mesa postavljenog na vrhu, ostavljajući ono postavljeno na dnu vlažnijim i podložnije propadanju i stvaranju buđi.
Šta ovo znači?
- Da ćete uvek postići sličan nivo sazrevanja između različitih polica u ormaru;
- Da ćete zaboraviti da gubite vreme na zamenu položaja mesa tokom procesa suvog zrenja, sa očiglednim prednostima u upravljanju poslom.
Kontrola rada uređaja
Inovativna tehnologija daljinske dijagnostike i upravljanja u Zernika KLIMA MEAT omogućava Vam da uvek budete povezani sa kontrolnom jedinicom za praćenje faze rada, obezbeđujući pouzdanost i kvalitet.
Daljinski, preko računara, tableta ili pametnog telefona, može se upravljati čitavim nizom operacija kao što su konfiguracije, programiranje i testiranje različitih komponenti uređaja.
Primer?
Kupac može da promeni podešenu tačku vlažnosti čak i ako nije fizički ispred dry aging kabineta.
Štaviše, zahvaljujući prisustvu datalogger-a koji kontinuirano beleži određene parametre, moguće je konsultovati ili preuzeti podatke koji se odnose na rad kabineta u xls formatu, kako bi se pronašle neke anomalije i H.A.C.C.P. kontrola svi 24 sata u danu.
- Touch screen kontroler sa prikazom funkcija
- memorisanje programa rada
- postojećih programi rada dry aging kabineta
- 20 faza za svaki program
- programi sa vremenskim fazama u kontrolisanim uslovima
- sonda za kontrolu vlage unutar komore
- odvlaživanje – isušivanje vlage iz komore
- dodavanje vlage pomoću generatora
- opcionalno PH sonda
Klima Meat System KMS900PV:
- idealan za suvo zrenje svih vrsta mesa (svih starosti)
- zahteva minimalnu i konstantnu količinu mesa – minimum 60 kg
- kratko vreme procesa zrenja mesa – 3 do 4 nedelje je dovoljno za vrhunske rezultate
Kabinet za suvo zrenje mesa
- konekcija na vodu
- odvlaživanje – isušivanje vlage iz komore
- automatski generator vlažnosti vazduha
- USB priključak sa pripremom za cloud konekciju
- HACCP system kontrole rada uređaja
- postojeći programi rada uz mogućnost dodavanja novih
- podešavanje do 20 procesa za svaku funkciju
- „V-O“ patentiran sistem protoka vazduha – ujednačena ventilacija u svakom delu komore, bez potrebe za premeštanjem mesa u kabinetu
- promenljiva brzina protoka vazduha
- OXYGENKLIMA patentiran sistem
- rilsan police za meso
- zaobljene ivice radi lakšeg održavanja
- rashladni uređaj za tropski ambijent +43°C
- filter za vodu
- konstruisan za direktno izbacivanje viška vlage
- kolorizovano LED osvetljenje
Kabineti za suvo zrenje mesa
Meat Dry Aging FAGOR FMA-900
Meat Dry Aging FAGOR FMA-1650S
Kabinet za suvo zrenje mesa Klima Meat KME500PVB
Kabinet za suvo zrenje mesa Dry Aging Cabinet Klima Meat Easy KME500PVB
- Kapacitet kabineta 500 litara
- Patentiran sistem horizontalnog i vertikalnog kretanja vazduha
- idealan za suvo zrenje mladog mesa (do 30 meseci starosti životinje)
- kratko vreme procesa zrenja mesa 3-4 nedelje je dovoljno za vrhunske rezultate
- Suvo zrenje minimalno 50 - maksimalno 100 kg mesa
- INOX AISI 304 unutrašnjost
Rashladni kabinet Klima Meat KME500PVB za suvo sazrevanje mesa u strogo kontrolisanim uslovima.
Kabinet za sazrevanje sira i salame Klima Aging Easy KAE700PV
Kabinet za sazrevanje sira i salame Klima Aging Easy KAE700PV
- 40-70 kg proizvoda
- kapacitet kabineta 700 litara
- rilsan police za sir ili kuke za kačenje salama (opcionalno)
- temperaturni režim +2°/+25° C
- sistem za grejanje
- sistem odvlaživanja
- patentiran sistem horizontalnog i vertikalnog kretanja vazduha
- automatska izmena vazduha - ubrzava proces sazrevanja
- varijacija unutrašnje brzine vazduha
- LED osvetljenje
- INOX AISI 304 unutrašnjost
Kabinet Klima Aging Easy KAE700PV za sazrevanje sireva ili salame u strogo kontrolisanim uslovima.
*KAE700PV je namenjen za salame i tvrde, odnosno polutvrde sireve, dok se za meke sireve koristi KAS700PV + KIT.FOMO
Kabinet za suvo zrenje mesa Klima Meat KMS900PV
Kabinet za suvo zrenje mesa Zernike DRY-AGING Cabinet Klima Meat System KMS900PV
Kapacitet kabineta 900 litara
Suvo zrenje 60 - 160 kg mesa
Rashladni kabinet Klima Meat System KMS900PV za odležavanje i suvo sazrevanje mesa u strogo kontrolisanim uslovima
Komore za zrenje mesa, sa jednistvenim patentiranim sistemom rada
Kabinet za suvo zrenje mesa Klima Meat KME1500PV
Kabinet za suvo zrenje mesa Klima Meat KME1500PVB
Dimenzije (ŠxDxV) |
920x805x2115 mm |
---|---|
Kapacitet |
do 160 kg |
Korisna zapremina |
800 litara |
Napajanje |
230 VAC |
Snaga |
12 kW |
Kontrola |
touch screen panel 7" |
Broj polica |
5 INOX rešetki |
Nosači polica |
5 pari nosača |
Unutrašnje osvetljenje |
LED svetlo |
Materijal izrade |
INOX AISI 304 |
Opcionalna dodatna oprema |
dodatne police ,GSM system praćenja rada ,nosač kuka za meso ,pH sonda eksterna ,točkovi sa kočnicom |
Garancija | |
Težina |
172 kg |
Standardi i usaglašenosti |
CE sertifikat |
Proizvođač |
Slični proizvodi …
Kabinet za suvo zrenje mesa Klima Meat KME1500PV
Kabinet za suvo zrenje mesa Klima Meat KME500PVB
Kabinet za suvo zrenje mesa Dry Aging Cabinet Klima Meat Easy KME500PVB
- Kapacitet kabineta 500 litara
- Patentiran sistem horizontalnog i vertikalnog kretanja vazduha
- idealan za suvo zrenje mladog mesa (do 30 meseci starosti životinje)
- kratko vreme procesa zrenja mesa 3-4 nedelje je dovoljno za vrhunske rezultate
- Suvo zrenje minimalno 50 - maksimalno 100 kg mesa
- INOX AISI 304 unutrašnjost
Rashladni kabinet Klima Meat KME500PVB za suvo sazrevanje mesa u strogo kontrolisanim uslovima.
Povezani proizvodi
FRENOX BGL2 hladni sto minusni
- Standradno splashback visine 60mm
- Struktura od nerdjajućeg čelika INOX AISI 430
- 50 mm debljina izolacije
- Unutrašnje ivice zaobljene radi lakšeg održavanja higijene
- Reverzibilna vrata sa uglom otvaranja 100°
- Sistem hladjenja patentiran za tropski ambijent
FRENOX CGN3 hladni sto
Desmon PTGB2 minusni hladni sto
Hladni sto sa dvoje vrata - minusni režim, zamrzivač:
- -10/-25° C
- struktura od nerđajućeg čelika INOX AISI 304
- 60 mm debljina izolacije
- unutrašnje ivice zaobljene - jednostavno sanitarno održavanje
- vrata sa uglom otvaranja 95°
- magnetna guma na vratima - demontaža bez alata
- monoblok sistem hlađenja patentiran za tropski ambijent +40°C
Minusna komora Tefcold CRNF1212-18
Minusna montažno-demontažna komora - 1,8 kubnih metara
minusni režim rada 0°/-20°C
- 1,81 m³ neto zapremina
- spoljašnje dimenzije 1200x1200x2200 mm
- vrata komore 580x1765h mm neto otvor
- minusni režim rada -10°/-20°C
- debljina panela 120 mm
- monoblok sistem hlađenja
Opcionalno:
- sistem polica
- PVC trakasta zavesa na vratima
- rampa za ulazak kolica