Oprema, Trendovi i saveti

SOUS-VIDE proces kuvanja

SOUS VIDE proces kuvanja

Sous Vide proces kuvanja podrazumeva da će se prethodno upakovana hrana kuvati dugo vremena na precizno kontrolisanoj, relativno niskoj temperaturi (u poređenju sa tradicionalnim kuvanjem).

Sous Vide kuvanje se sastoji od vakuumskog pakovanja sirovih proizvoda u hermetički zatvorenu vreću i dugotrajnog kuvanja u istoj kesi na precizno kontrolisanoj temperaturi. Nakon toga možemo jelo završiti, servirati u tanjir i poslužiti ili proizvod brzo ohladiti i sačuvati. U ovom slučaju, moraćemo da regenerišemo proizvod pre serviranja.

Prednosti Sous Vide kuvanja

Kvalitet proizvoda:

  • Minimalni gubitak vlage i težine.
  • Čuva ukus i aromu.
  • Ističe ukuse i zadržava boje.
  • Čuva hranljive materije za razliku od tradicionalnog kuvanja.
  • Bolje zadržavanje vitamina od tradicionalnog kuvanja ili pare.
  • U proizvod je dovoljno dodati vrlo malo masti ili soli.

Organizacione i ekonomske prednosti:

  • Konzistentni rezultati.
  • Maksimizira prethodnu pripremu i olakšava rad u pikovima.
  • Nisko kaliranje proizvoda i tačna kontrola porcija i troškova.
  • Niska potrošnja energije u poređenju sa pećnicama.
  • Kuvanje bez gasa smanjuje temperaturu okoline u kuhinji kao i rizik od požara.
  • Različita jela mogu se regenerisati istovremeno bez mešanja ukusa.
  • Smanjeno vreme čišćenja.
  • Jednostavna upotreba i ujednačeni i dosledni rezultati.
  • Planiranje proizvodnje omogućava proširenje menija.

Sous Vide uređaj

Profesionalna Sous Vide oprema i pribor za kuvanje

SmartVide
Sammic’s Sous Vide rešenja

SmartVide, nova generacija komercijalnih cirkulatora sa mešalicom, je tu. Izuzetno precizne, lake za korišćenje, prenosive, u HACCP standardu … najsavremenije karakteristike čine SmartVide idealnim rešenjem za bilo koji komercijalni profil korisnika.

Sous vide aparat SmartVide 5 Sammic

834  cena bez PDV-a

Profesionalni visoko precizni sous vide aparat za kuvanje na niskim temperaturama u vakuumu.

Pouzdan, jednostavan za upotrebu.

Osim za kuvanje u vakuumu, idealan i za regeneraciju.

  • temperatura od 5 ºC do 95 ºC
  • preciznost 0.01 ºC
  • tajmer: 1 minut - 99 sati
  • 30 litara vode
  • 1.600 W
  • bluetooth povezivanje za izveštaj na kraju ciklusa
  • HACCP kontroler
  • opcionalno sonda jezgra
  • frimware update

Prenosni uređaj za precizno sporo kuvanje, sa mešačem, za kontejnere zapremine do 30 lit. vode.

https://youtu.be/nlXC_WQMAjM

Sous vide aparat SmartVide 7 Sammic

Originalna cena je bila: 1.042 €.Trenutna cena je: 937 €. cena bez PDV-a

Profesionalni visoko precizni sous vide aparat za kuvanje na niskim temperaturama.

Pouzdan, jednostavan za upotrebu.

Osim za kuvanje u vakuumu, idealan i za regeneraciju.

  • temperatura od 5 ºC do 95 ºC
  • preciznost 0.01 ºC
  • tajmer: 1 minut - 99 sati
  • bluetooth povezivanje
  • HACCP kontroler
  • opcionalno sonda jezgra
  • frimware update

Prenosni uredjaj za precizno sporo kuvanje, sa mešačem, za kontejnere zapremine do 56 lit. vode.

https://youtu.be/nlXC_WQMAjM?si=7LV46t5mPW5KveJ6

Sous vide aparat Sammic SmartVide XL

1.558  cena bez PDV-a

Najbolji profesionalni sous vide aparat firme Sammic - SmartVide XL

Pouzdan, jednostavan za upotrebu.

Osim za kuvanje u vakuumu, idealan i za regeneraciju.

  • temperatura od 5 ºC do 95 ºC
  • preciznost 0.01 ºC
  • tajmer: 1 minut - 99 sati
  • bluetooth/Wi-Fi povezivanje
  • Wi-Fi povezivanje za update software-a
  • HACCP kontroler
  • opcionalno sonda jezgra
  • frimware update

Prenosni uređaj za precizno sporo kuvanje, sa mešačem, za kontejnere zapremine do 120 lit. vode.