HOME » Ugostiteljska oprema » Konvektomat GIORIK MTE523XWR
filter za kamenac
Filter za kamenac Blue Line 160 Originalna cena je bila: 82 €.Trenutna cena je: 74 €. cena bez PDV-a
Nazad na proizvode
konvektomat 5 tacni
Konvektomat GIORIK MTE5XWR 3.954  cena bez PDV-a

Konvektomat GIORIK MTE523XWR

3.689  cena bez PDV-a

Mini konvektomat sa samopranjem kapaciteta 5x GN 2/3

Integrisan sistem samopranja.

Grejanje komore konvektomata sa INCOLOY grejačima visokih performansi.

Šifra proizvoda: Giorik MTE523XWR Kategorije: ,
Opis

Mini konvektomat sa samopranjem kapaciteta 5x GN 2/3

Integrisan sistem samopranja.

Grejanje komore konvektomata sa INCOLOY grejačima visokih performansi.

konvektomat sa one touch funkcijom

Startovanje ciklusa pritiskom na ikonu na početnom ekranu menija – pokreće se željeni program rada.

priprema jela u konvektomatu

Interfejs „RecipeTuner“ omogućava jednostavnu modifikaciju i personalizaciju programa pripreme hrane. „RecipeTuner“ se menja u zavisnosti od načina pripreme hrane, za regulisanje kuvanja, pečenja, stepena vlažnosti i narastanja.

više vrsta jela u konvektomatu

Novi sistem „Rack Control“ dozvoljava pripremu više vrsta jela u konvektomatu na različitim nivoima, uz mogućnost da sva jela budu gotova u isto vreme.

Mini konvektomat sa povećanom snagom na 4,8kW u odnosu na MTE523WR

  • Konvektomat sa touch screen panelom 7″ i „scrooler“ dugmetom.
  • USB port za unos recepata i update firmware-a.
  • Automatska klapna za ventilaciju.
  • Temperatura 50° – 300° C.
  • Ventilator sa 3 brzine.
  • Tajmer 1`- 120` minuta + kontinuiran rad.
  • Kontrola relativne vlažnosti unutar komore.
  • Cooking mode (način obrade namirnica):
    – konvekcijski (strujanem vrelog vazduha)
    – parni (obrada parom)
    – kombinovani (konvekcijski sa zadatim procentom vlage u komori)
  • Mogućnost memorisanja 999 programa u 9 faza rada svakog ciklusa.
  • „One Touch“ startovanje jednog od 9 programiranih ciklusa koji su na početnom ekranu.
  • „Rack Control“ mogućnost pripreme različitih jela u isto vreme, na odvojenim nivoima sa završetkom u isto vreme.
  • „Recipe Tuner“ za jednostavno modifikovanje i personalizovanje programa-recepata
  • „Delta T“ Cooking priprema jela uz kontrolu temperature jezgra (opcionalno uz sondu)
  • Funkcija održavanja temperature već pripremljenih jela
  • „Cooldown“ funkcija obaranja temperature

Opcionalno:

Tehničke karakteristike
Dimenzije (ŠxDxV)

637x692x657 mm

Napajanje

230 VAC

Snaga

4,8 kW

Zagrevanje komore

INCOLOY električni grejači

Kapacitet plehova

5 GN 2/3

Visina između plehova

74 mm

Dimenzija komore (ŠxDxV)

375x420x390 mm

Kontrola

touch screen panel 7"

Tajmer

1’ – 120’

,

kontinuiran ciklus

USB priključak

upisivanje recepata za pripremu / update firmware-a

Programiranje

999 programa + 9x "one touch" (svaki program u 9 faza)

Radna temperatura

50°-300°C

Sonda jezgra

delta T priprema

,

omogućava praćenje temperature jezgra proizvoda

,

opcionalno

Način rada peći

3 moda: konvekcijski, parni, kombinovani

Ventilator

3 brzine – inverter

Sistem vlaženja vazduha

direktno ubacivanje vlage u komoru

Ciklus hlađenja komore

sa otvorenim ili zatvorenim vratima

Održavanje komore

integrisan sistem samopranja

Vrata peći

duplo staklo sa vazdušnom zavesom

Unutrašnje osvetljenje

LED svetlo

Materijal izrade komore

INOX AISI 304

Materijal izrade kućišta

INOX AISI 304

Napajanje vodom

ventil ¾”

Otpadna voda

Ø 32 mm

Težina

53 kg

Standardi i usaglašenosti

CE sertifikat

Opcionalna dodatna oprema

eksterni depurator – omekšivač vode

,

postolje sa nosačima plehova

,

sonda jezgra – core probe

Garancija

Proizvođač

O proizvođaču

Giorik SpA je proizvodna kompanija osnovana 1963. godine.

Misija kompanije Giorik SpA je usmerena na istraživanje i razvoj tehnološki inovativnih rešenja za profesionalnu ugostiteljsku opremu koju proizvode. 

U ponudi su konvektomati, salamanderi i termo blok uređaji.

Proizvođač je najpoznatiji po vrhunskim salamanderima, za koje slobodno možemo reći da su broj 1 u svetu, obzirom da ih koriste svi vodeći hotelski lanci, kao i drugi proizvođači opreme, za koje ih Giorik SpA uslužno proizvodi.

konvektomati

Preko 60 godina inovacija

Proizvode intuitivnu opremu jer čvrsto veruju u potrebu pojednostavljenja složenih operacija koje se svakodnevno izvode u modernim profesionalnim kuhinjama. Cilj je implementiranje inovacija kroz stvaranje tehnološki naprednih proizvoda sa visokim standardom kvaliteta.

Kombinacija stručnosti, podrške i pomoći je osnovni dokaz sveobuhvatne usluge koju pružaju svojim klijentima, ne samo kao proizvođačima već i kao vodećim eksponentima u profesionalnoj ugostiteljskoj industriji.

Tokom faze proučavanja i razvoja mašina, dizajniranje komponenata se vrši korak po korak, empirijskim testovima koji odmah prikazuju validnost usvojenih rešenja. Test laboratorija proizvođača Giorik SpA, opremljena sofisticiranim instrumentima i naprednom tehnologijom, omogućava intenzivnu upotrebu mašina koje se stalno proveravaju za efikasnost, performanse i bezbednosne parametre, tako da se eventualni kvarovi mogu predvideti i otkloniti u procesu proizvodnje.

kuhinjski termo blok

Šta je konvektomat?

konvektomat 6 plehova

Šta je KONVEKTOMAT?

KOMBINOVANO PARNA PEĆ

Konvektomat je termički uređaj za profesionalnu obradu namirnica putem podizanja temperature i objedinjuje karakteristike konvekcijske peći (duvaljke) i autoklava (parnog generatora, steamer-a). Konvektomat može da se koristi kao konvekcijska pećnica (duvaljka) – obrada namirnica kruženjem vrelog vazduha, odnosno da vrelom parom termički obrađuje namirnice ili da koristi oba pomenuta načina, kombinovano. Prednosti ovog uređaja su znatne: kraće vreme za koje se namirnice termički obrade, mogućnost različitih vrsta termičke obrade, očuvanje originalnog kvaliteta i ukusa namirnica…

Istorija konvektomata

Prva kobinovano-parna peć je proizvedena 1960. sa ciljem da se napravi uređaj koji koristi manje energije (struje, gasa) i manje vode, a istovremeno skraćuje vreme kuvanja i smanjuje gubitak težine namirnica (kaliranje). Danas, peći su napredovale zbog savremenih tehnoloških rešenja koje se ugrađuju u njih, a čime se poboljšao njihov učinak u obradi namirnica.
U početku svog postojanja kombinovano-parne peći, odnosno konvektomati, su bile u upotrebi na ograničenom delu tržišta, dok su danas u upotrebi na svim mestima gde se priprema hrana, od najmanjih objekata brze hrane, preko restorana i kantina, hotelskih kuhinja gde je nezamislivo pripremiti veliki broj obroka za kratko vreme, pa do velikih marketa i kuhinja u firmama za ishranu zaposlenih lica.
gasni konvektomati
profesionalna kuhinjska oprema
konvektomati sa bojlerom

VRSTE KOMBINOVANO-PARNIH PEĆI – KONVEKTOMATA

Postoje dve osnovne podele konvektomata

  • peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);​
  • peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru​

Takođe, delimo ih i u zavisnosti od toga šta im je primarni energent:

  • strujne (električni konvektomat)
  • gasne (plinski konvektomat)

Različiti su i izvori grejanja kod strujnih i plinskih:

  • strujne peći imaju električne grejače sa kojih se oslobađa toplota (direktno grejanje)
  • gasne peći putem izmenjivača toplote zagrevaju komoru (indirektno grejanje)

PREDNOSTI I MANE DVE OSNOVNE VRSTE KONVEKTOMATA

KONVEKTOMATI SA DIREKTNIM UBACIVANJEM PARE – DIRECT STEAM

Prednosti:

  • peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);​
  • peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru;

Mane:

  • strujne (električni konvektomat);
  • gasne (plinski konvektomat);
KONVEKTOMATI SA BOJLEROM – BOILER VERSION

Prednosti:

  • kvalitetna para u kontinuitetu, jer se pravi van komore;
  • mogućnost obrade namirnica parom i pri niskim temperaturama u komori;
  • nema remećenja termičke stabilnosti u komori;

Mane:

  • sporo dobijanje pare u startu proceca rada, voda u bojleru se mora zagrejati do tačke ključanja;
  • povećana potrošnja električne energije zbog dodatnih grejača u bojleru;
  • povećana potrošnja vode, nakon isključivanja uredjaja bojler se prazni;
  • održavanje bojlera mora biti redovno, jer dolazi do sakupljanja kamenca, a što može prouzrokovati povećanu potrošnju energije i skupe popravke;
konvektomati sa bojlerom
konvektomati sa samopranjem