

Giorik FE9113 električna friteza
2.070 € cena bez PDV-a
Profesionalna električna friteza sa jednim bazenom 13 litara – serija 900
- upresovan bazen, sa zaobljenim ivicama
- termostatska kontrola temperature ulja 100°-195°C
- zaštita od pregrevanja
- slavina za ispuštanje ulja sa filterom
Profesionalna električna friteza Giorik FE9113 13 litara ulja – friteza visokog učinka – serija 900
Samostojeća električna friteza visokih performansi Giorik, konstruisana da isprži veliku količinu proizvoda i sačuva svojstva ulja.
Profesionalna električna friteza za maksimalan kvalitet prženja
Kvaltitetno ispržiti hranu kao što je panirano meso, svež ili smrznut pomfrit, moguće je samo ako je prisutna velika snaga grejača.
Brz oporavak – „heat recovery“, postizanje zadate temperature prženja nakon dodavanja smrznute ili sveže hrane u tank sa uljem.
Ovo omogućava savršen odnos litraže ulja i snage grejača: 13lit./12kW
Na ovaj način sprečava se da proizvod upije previše ulja usled pada temperature u fritezi, a u isto vreme ispusti svoju tečnost u ulje – pojava “penušavog ulja”).
Ovaj efekat se dešava kod friteza sa nedovoljno snage da u kratkom vremenskom periodu povrate radnu temperaturu.
Velika snaga friteze omogućava uštedu ulja za do 40% nego kod drugih profesionalnih friteza – odnos kW snage i zapremine ulja ≈1:1.
Korpe friteze
Standardna korpa uz fritezu je dimenzija 230x310x120h mm.
Takodje se može naručiti set od dve korpe dimenzija 113x310x120h mm.
Korpa idealno leži u bazenu, što je veoma važno prilikom prženja velikih paniranih proizvoda (Karadjordjeva ili bečka šnicla).
Mehanička kontrola profesionalne električne friteze
- Mehanički termostat 100°-195°C
- Sigurnosni termostat – zaštita od pregrevanja 230°C
- Manuelni reset – nakon otklanjanja uzroka pregrevanja
Filtracija ulja u profesionalnoj fritezi
Ispod bazena nalazi se veliki tank sa rešetkom za filtraciju, odnosno ispuštanje istrošenog ulja.
Velika hladna zona taloži otpad prženja i sprečava njegovo dalje sagorevanje i kontaminaciju ulja / masti.
Konstrukcija električne friteze
- Struktura od nerđajućeg čelika INOX AISI 304.
- Mehaničke komande postavljene sa prednje strane.
- Upresovan bazen od nerdjajućeg čelika, debljine 2 mm, sa zaobljenim ivicama sa velikom hladnom zonom.
- Prostrano područje rada kako bi se sprečilo izlivanje ulja van friteze.
- Kipujući grejači INOX AISI 304, sa sistemom podizanja za 90°, omogućavaju jednostavno čišćenje tanka.
Profesionalne električne friteze Giorik UNIKA 900
Profesionalne električne friteze sa jednim bazenom:
- FE9113 13 litara
- FE9117 17 litara
- FE9121 21 litar
- FE9113M 13 litara melting system
- FE9117M 17 litara melting system
- FE9121M 21 litar melting system
Profesionalne dvodelne električne friteze:
Dimenzije (ŠxDxV) |
400x900x900 mm |
---|---|
Napajanje |
400 VAC |
Snaga |
12 kW |
Zapremina bazena |
13 litara ulja |
Dimenzija korpe (ŠxDxV) |
1 korpa 230x310x120h mm |
Regulacija temperature |
100°-195°C ,mehanički termostat |
Zaštita od pregrevanja |
sigurnosni termostat sa resetom (230° C) |
Materijal izrade korpe |
hromirana čelična žica |
Materijal izrade kućišta |
INOX AISI 304 |
Opcionalna dodatna oprema |
2 korpe 113x310x120h mm ,dodatni tank za ispuštanje ulja sa filterom |
Težina |
78 kg |
Garancija | |
Standardi i usaglašenosti |
CE sertifikat |
Proizvođač |
Giorik SpA je proizvodna kompanija osnovana 1963. godine.
Misija kompanije Giorik SpA je usmerena na istraživanje i razvoj tehnološki inovativnih rešenja za profesionalnu ugostiteljsku opremu koju proizvode.
U ponudi su konvektomati, salamanderi i termo blok uređaji.
Proizvođač je najpoznatiji po vrhunskim salamanderima, za koje slobodno možemo reći da su broj 1 u svetu, obzirom da ih koriste svi vodeći hotelski lanci, kao i drugi proizvođači opreme, za koje ih Giorik SpA uslužno proizvodi.

Preko 60 godina inovacija
Proizvode intuitivnu opremu jer čvrsto veruju u potrebu pojednostavljenja složenih operacija koje se svakodnevno izvode u modernim profesionalnim kuhinjama. Cilj je implementiranje inovacija kroz stvaranje tehnološki naprednih proizvoda sa visokim standardom kvaliteta.
Kombinacija stručnosti, podrške i pomoći je osnovni dokaz sveobuhvatne usluge koju pružaju svojim klijentima, ne samo kao proizvođačima već i kao vodećim eksponentima u profesionalnoj ugostiteljskoj industriji.
Tokom faze proučavanja i razvoja mašina, dizajniranje komponenata se vrši korak po korak, empirijskim testovima koji odmah prikazuju validnost usvojenih rešenja. Test laboratorija proizvođača Giorik SpA, opremljena sofisticiranim instrumentima i naprednom tehnologijom, omogućava intenzivnu upotrebu mašina koje se stalno proveravaju za efikasnost, performanse i bezbednosne parametre, tako da se eventualni kvarovi mogu predvideti i otkloniti u procesu proizvodnje.

Slični proizvodi …
Giorik FE9113M električna friteza melting system
Giorik FE9117 električna friteza
Giorik FE9117M električna friteza melting system
Giorik FE9121 električna friteza
Povezani proizvodi
Giorik SH30 Hi-Lite Salamander
- Visoko efikasni grejni elementi dostižu temperaturu za kuvanje u rekordnom vremenu <8 sec
- Do 79% uštede energije
- Skraćeno vreme čišćenja i održavanja
- Usmereno dejstvo bez rasipanja toplote
Salamander grill su otvoreni uređaji koji generišu toplotu, odozgo na dole, pomoću specijalno dizajniranih grejača, smeštenih u gornji deo uređaja koji je pokretan po vertikalnoj osi, te omogućava povećanje ili smanjenje razmaka od hrane do izvora toplote u zavisnosti od načina pripreme hrane.
Idealno za gratiniranje, zagrevanje, grilovanje, tostiranje ...
grejna površina 1/1 GN
AQUA grill električni Giorik GL74GE
Giorik ST30 Hi-Touch Salamander
GIORIK Hi-Touch broj 1 u gastronomiji - najbolji kuhinjski salamander.
Salamanderi pružaju merljive uštede troškova i optimizuju radno vreme
- Visoko efikasni grejni elementi dostižu radnu temperaturu u rekordnom vremenu.
- Do 79% uštede energije
- Skraćeno vreme čišćenja i održavanja
- Usmereno dejstvo bez rasipanja toplote
Salamanderi su otvoreni uređaji koji generišu toplotu, odozgo na dole, pomoću specijalno dizajniranih grejača, smeštenih u gornji deo uređaja koji je pokretan po vertikalnoj osi, te omogućava povećanje ili smanjenje razmaka od hrane do izvora toplote u zavisnosti od načina pripreme hrane.
Salamander je idealan uređaj za gratiniranje, zagrevanje, grilovanje, tostiranje ...
grejna površina 1/1 GN
Menumaster RCS511TS mikrotalasna rerna
Keramička podloga – mikrotalasna rerna sa više korisnog prostora unutar komore.
- 1.100 W mikrotalasne snage
- 34 litre zapremina komore
- 368x381x216h unutrašnja dimenzija
- namenjena za komercijalnu upotrebu i kontinuiran rad
- keramička podloga - bez tanjira
- digitalna kontrola
- LCD displej
- 100 programa u 3 različite etape