HOME » Ugostiteljska oprema » Konvektomat GIORIK ECE52X

Konvektomat GIORIK ECE52X

2.892  cena bez PDV-a

Konvektomat 5 plehova GN 1/1 manuelni

  • 7,7 kW
  • radna temperatura 50°-280°C
  • konvektomat za 5 plehova GN 1/1 ili EN 600×400

3 režima rada:

  • konvekcijski – grejanje toplim vazduhom
  • parni – direktno ubacivanje pare
  • parno konvekcijski kombinovani režim rada – konvektomat
Šifra proizvoda: Giorik ECE52X Kategorije: ,
Opis

Konvektomat 5 plehova GN 1/1 manuelni

Osnovne karakteristike:
  • konvektomat za 5 plehova GN 1/1 ili EN 600×400
  • radna temperatura 50°-280°C
  • 3 moda rada
  • grejanje komore sa INCOLOY grejačima visokih performansi – 7,7 kW
  • 2 brzine ventilatora
  • reverzibilni ventilator za ujednačen raspored temperature
  • duplo kaljeno staklo na vratima – odvojivo za lako pranje
  • INOX AISI 304 izrada komore i kućišta
  • unutrašnje svetlo

Opcionalno:

Tehničke karakteristike
Dimenzije (ŠxDxV)

870x750x660 mm

Napajanje

400 VAC

Snaga

7,7 kW

Zagrevanje komore

INCOLOY električni grejači

Kapacitet plehova

5 EN 600×400

,

5 GN 1/1

Visina između plehova

74 mm

Dimenzija komore (ŠxDxV)

645 x 420 x 450 mm

Kontrola

manuelno

Tajmer

1’ – 120’

,

kontinuiran ciklus

Radna temperatura

50°-280°C

Sonda jezgra

nema

Način rada peći

3 moda: konvekcijski, parni, kombinovani

Ventilator

2 brzine reverzibilni

Sistem vlaženja vazduha

direktno ubacivanje vlage u komoru

Vrata peći

duplo staklo sa vazdušnom zavesom

Unutrašnje osvetljenje

halogen svetlo

Materijal izrade komore

INOX AISI 304

Materijal izrade kućišta

INOX AISI 304

Napajanje vodom

ventil ¾”

Otpadna voda

Ø 32 mm

Težina

65 kg

Standardi i usaglašenosti

CE sertifikat

Opcionalna dodatna oprema

dodatak za pečenje pilića

,

dodatak za ražnjiće

,

grill ploča

,

korpa za pomfrit

,

pizza ploča

,

postolje sa nosačima plehova

Garancija

Proizvođač

O proizvođaču

Giorik SpA je proizvodna kompanija osnovana 1963. godine.

Misija kompanije Giorik SpA je usmerena na istraživanje i razvoj tehnološki inovativnih rešenja za profesionalnu ugostiteljsku opremu koju proizvode. 

U ponudi su konvektomati, salamanderi i termo blok uređaji.

Proizvođač je najpoznatiji po vrhunskim salamanderima, za koje slobodno možemo reći da su broj 1 u svetu, obzirom da ih koriste svi vodeći hotelski lanci, kao i drugi proizvođači opreme, za koje ih Giorik SpA uslužno proizvodi.

konvektomati

Preko 60 godina inovacija

Proizvode intuitivnu opremu jer čvrsto veruju u potrebu pojednostavljenja složenih operacija koje se svakodnevno izvode u modernim profesionalnim kuhinjama. Cilj je implementiranje inovacija kroz stvaranje tehnološki naprednih proizvoda sa visokim standardom kvaliteta.

Kombinacija stručnosti, podrške i pomoći je osnovni dokaz sveobuhvatne usluge koju pružaju svojim klijentima, ne samo kao proizvođačima već i kao vodećim eksponentima u profesionalnoj ugostiteljskoj industriji.

Tokom faze proučavanja i razvoja mašina, dizajniranje komponenata se vrši korak po korak, empirijskim testovima koji odmah prikazuju validnost usvojenih rešenja. Test laboratorija proizvođača Giorik SpA, opremljena sofisticiranim instrumentima i naprednom tehnologijom, omogućava intenzivnu upotrebu mašina koje se stalno proveravaju za efikasnost, performanse i bezbednosne parametre, tako da se eventualni kvarovi mogu predvideti i otkloniti u procesu proizvodnje.

kuhinjski termo blok

Šta je konvektomat?

konvektomat 6 plehova

Šta je KONVEKTOMAT?

KOMBINOVANO PARNA PEĆ

Konvektomat je termički uređaj za profesionalnu obradu namirnica putem podizanja temperature i objedinjuje karakteristike konvekcijske peći (duvaljke) i autoklava (parnog generatora, steamer-a). Konvektomat može da se koristi kao konvekcijska pećnica (duvaljka) – obrada namirnica kruženjem vrelog vazduha, odnosno da vrelom parom termički obrađuje namirnice ili da koristi oba pomenuta načina, kombinovano. Prednosti ovog uređaja su znatne: kraće vreme za koje se namirnice termički obrade, mogućnost različitih vrsta termičke obrade, očuvanje originalnog kvaliteta i ukusa namirnica…

Istorija konvektomata

Prva kobinovano-parna peć je proizvedena 1960. sa ciljem da se napravi uređaj koji koristi manje energije (struje, gasa) i manje vode, a istovremeno skraćuje vreme kuvanja i smanjuje gubitak težine namirnica (kaliranje). Danas, peći su napredovale zbog savremenih tehnoloških rešenja koje se ugrađuju u njih, a čime se poboljšao njihov učinak u obradi namirnica.
U početku svog postojanja kombinovano-parne peći, odnosno konvektomati, su bile u upotrebi na ograničenom delu tržišta, dok su danas u upotrebi na svim mestima gde se priprema hrana, od najmanjih objekata brze hrane, preko restorana i kantina, hotelskih kuhinja gde je nezamislivo pripremiti veliki broj obroka za kratko vreme, pa do velikih marketa i kuhinja u firmama za ishranu zaposlenih lica.
gasni konvektomati
profesionalna kuhinjska oprema
konvektomati sa bojlerom

VRSTE KOMBINOVANO-PARNIH PEĆI – KONVEKTOMATA

Postoje dve osnovne podele konvektomata

  • peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);​
  • peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru​

Takođe, delimo ih i u zavisnosti od toga šta im je primarni energent:

  • strujne (električni konvektomat)
  • gasne (plinski konvektomat)

Različiti su i izvori grejanja kod strujnih i plinskih:

  • strujne peći imaju električne grejače sa kojih se oslobađa toplota (direktno grejanje)
  • gasne peći putem izmenjivača toplote zagrevaju komoru (indirektno grejanje)

PREDNOSTI I MANE DVE OSNOVNE VRSTE KONVEKTOMATA

KONVEKTOMATI SA DIREKTNIM UBACIVANJEM PARE – DIRECT STEAM

Prednosti:

  • peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);​
  • peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru;

Mane:

  • strujne (električni konvektomat);
  • gasne (plinski konvektomat);
KONVEKTOMATI SA BOJLEROM – BOILER VERSION

Prednosti:

  • kvalitetna para u kontinuitetu, jer se pravi van komore;
  • mogućnost obrade namirnica parom i pri niskim temperaturama u komori;
  • nema remećenja termičke stabilnosti u komori;

Mane:

  • sporo dobijanje pare u startu proceca rada, voda u bojleru se mora zagrejati do tačke ključanja;
  • povećana potrošnja električne energije zbog dodatnih grejača u bojleru;
  • povećana potrošnja vode, nakon isključivanja uređaja bojler se prazni;
  • održavanje bojlera mora biti redovno, jer dolazi do sakupljanja kamenca, a što može prouzrokovati povećanu potrošnju energije i skupe popravke;
konvektomati sa bojlerom
konvektomati sa samopranjem