Oprema, Trendovi i saveti

Kako da uštedite u svom restoranu povećanjem efikasnosti

Kako da uštedite u svom restoranu zahvaljujući efikasnosti
Kako da uštedite u svom restoranu zahvaljujući efikasnosti

Efikasnost u svakom poslu je veoma važna da biste uštedeli na troškovima i tako sam posao učinili što profitabilnijim. Na blogu Contessa želimo da vam damo neke smernice koje će vam pomoći da optimizujete neke troškove kako biste poboljšali efikasnost vašeg restorana ili ugostiteljskog poslovanja i bili konkurentniji.

Investirajte u efikasnu opremu

Troškovi ulaganja u novu opremu ponekad ometaju obnavljanje poslovanja. Međutim, gledano na srednji i dugi rok, ulaganje u modernije mašine može dovesti do značajnih ušteda za vaše poslovanje. Nove mašine štede više struje i vode od stare tehnologije, a uz to su niži troškovi održavanja. Ako ste zainteresovani za efikasne i najsavremenije mašine, otkrijte sve proizvode iz našeg asortimana.

Koristite tačnu količinu vode

Obično će svaki ugostitelj reći svojim zaposlenima da napune mašine za pranje sudova do maksimuma. Radeći ovo, uštedećete na vodi, struji i deterdžentu. Drugi način da uštedite na vodi je da promenite svoje slavine za ekološki prihvatljivije, dvostepena glava sa ograničavačem ili bilo koji sistem koji vam omogućava da uštedite litre na vašem računu.

Ugasi svetla

Čini se očiglednim, ali gašenje svetla van radnog vremena može u vašem poslu uštedeti mnogo struje. Štaviše, neke kalkulacije velikih franšiza govore da zamena vaših svetala i sijalica za efikasnije može da vam uštedi oko 20€ po sijalici godišnje.

Obučite svoje osoblje

Svi ovi zadaci štednje su divni na papiru, ali neko mora da ih sprovede u delo. Zbog toga je veoma važno da svi zaposleni u vašem timu uzmu u obzir ove protokole koji će vam pomoći da uštedite i učinite vaš restoran održivijim. Odvojte vremena i obučite ih kako treba uz sve ove savete za efikasnost.

Oslobodite se ambalaže za jednokratnu upotrebu

Ako imate restoran koji koristi tanjire, čaše i pribor za jelo za jednokratnu upotrebu, razmislite o prelasku na staklo ili keramiku. To je jednokratna investicija koja će vam uštedeti troškove upravljanja otpadom, a i dobra je za životnu sredinu.

Proverite detalje svog menija

Procenite detalje prodaje i troškove vašeg menija i uklonite ona jela koja nemaju veliku potražnju. Ovaj jednostavan korak će smanjiti vaš gubitak sirovina, rashod i pomoći vam da kontrolišete svoje troškove. U ovom procesu procenite da li možete da koristite neki od proizvoda koje već imate na meniju za pravljenje novih jela. Možete uštedeti kupovinom ovih sastojaka u većem obimu, za pripremu više vrsta jela.

Nadamo se da će ovi saveti pomoći vašem restoranu da uštedi i bude ekološki prihvatljiviji. Dvostruka svrha: poboljšanje vašeg profita i briga o planeti, za šta je vredno uložiti trud.

Ako želite da otkrijete čitav asortiman proizvoda koje Fagor Professional može da vam ponudi za optimizaciju vašeg poslovanja, ne ustručavajte se da postavite bilo kakva pitanja, pišite nam i mi ćemo pokušati da vam pomognemo na bilo koji način.