Giorik FG9421MP gasna friteza melting system
3.344 € cena bez PDV-a
Velika profesionalna gasna friteza melting sistem 21 litar ulja – serija 900
- eksterni izmenjivači toplote – duboka hladna zona
- upresovan bazen, sa zaobljenim ivicama
- elektronska kontrola temperature ulja 100°-195°C
- melting funkcija – produžen vek ulja
- slavina za ispuštanje ulja sa filterom
Velika profesionalna gasna friteza melting sistem Giorik FG9421MP 21 litar ulja – serija 900
Friteza visokog učinka – termoblok serija 900
Friteza visokog učinka sa sistemom otapanja ulja u fazi inicijalnog zagrevanja.
Samostojeća gasna friteza visokih performansi Giorik, konstruisana da isprži veliku količinu proizvoda i sačuva svojstva ulja.
Eksterni izmenjivači toplote sa dubokom hladnom zonom:
Profesionalna gasna friteza za maksimalan kvalitet prženja
Kvaltitetno ispržiti hranu kao što je panirano meso, svež ili smrznut pomfrit, moguće je samo ako je prisutna velika snaga.
Brz oporavak temperature, postizanje zadate temperature prženja nakon dodavanja smrznute ili sveže hrane u tank sa uljem.
Ovo omogućava savršen odnos litraže ulja i snage gorionika: 21lit./20kW
Na ovaj način sprečava se da proizvod upije mnogo ulja usled pada temperature u fritezi, a u isto vreme ispusti svoju tečnost u ulje – pojava “penušavog ulja”).
Ovaj efekat se dešava kod friteza sa nedovoljno snage da u kratkom vremenskom periodu povrate radnu temperaturu.
Takodje snaga friteze je bitna da proizvod na kraju ciklusa prženja ostane hrskav – bez mnogo ulja u sebi.
Produžen vek ulja / masti u fritezi
Melting modeli su opremljeni melting funkcijom (topljenja), za kontrolisano zagrevanje ulja ili čvrste masti.
Tokom početne faze topljenja angažovana snaga je redukovana snaga gorionika, za postepeno zagrevanje ulja / masti, do temperature od 90° C.
Ova faza je neophodna kako bi se izbeglo pregorevanje ulja u blizini izvora toplote dok je temperatura ulja / masti još uvek niska, ispod 90° C.
Ulje je osetljivo u fazi prvog zagrevanja i na ovaj način se produžava radni vek ulja, a samim tim ostvaruje značajna ušteda – višekratno korišćenje ulja.
Profesionalna friteza sa niskom potrošnjom gasa i ulja
Nakon početne melting faze, profesionalna gasna friteza Giorik FG9421MP, ulje ili mast dovodi do zadate temperature prženja za kratko vreme.
Samo kada se doda svež ili smrznuti proizvod, friteza prelazi na režim maksimalne snage gorionika od 20 kW, da bi održala optimalnu temperaturu prženja i sprečila da proizvod upije previše ulja – izgubi kvalitet, a u isto vreme otpusti vodu i dovede do prerane potrebe za zamenom ulja u fritezi – pojava penušavog ulja.
Ovaj efekat se dešava kod friteza sa nedovoljno snage da u kratkom vremenskom periodu povrate radnu temperaturu usled pada ubacivanjem smrznutih proizvoda.
Napredna elektronska kontrola i velika snaga friteze, omogućavaju uštedu gasa ili plina do 35%, smanjenu potrošnju ulja za 40% i do 20% duži vek trajanja ulja nego kod friteza male snage i bez melting kontrole – odnos kW snage i zapremine ulja ≈1:1.
Korpe friteze
Standardna korpa uz fritezu je dimenzija 300x400x120h mm.
Takodje se može naručiti set od dve korpe dimenzija 146x400x120h mm.
Korpa idealno leži u bazenu, na svom nosaču iznad izmenjivača toplote.
Filtracija ulja u profesionalnoj fritezi
Profesionalna gasna friteza se prazni jednostavnim ispuštanjem ulja u veliki tank ispod bazena.
Tank se isporučuje sa rešetkom za filtraciju, kako bi se ulje vratilo u bazen, ukoliko nije za zamenu.
Velika hladna zona taloži otpad prženja i sprečava njegovo dalje sagorevanje i kontaminaciju ulja / masti.
Konstrukcija gasne friteze
- Struktura od nerđajućeg čelika INOX AISI 304.
- Elektromehaničke komande postavljene sa prednje strane.
- Upresovan bazen od nerdjajućeg čelika, debljine 2 mm, sa zaobljenim ivicama sa velikom hladnom zonom.
- Prostrano područje rada kako bi se sprečilo izlivanje ulja van friteze.
- Gasna friteza sa gorionicima visoke efikasnosti.
- Gorionici izradjeni od nerdjajućeg čelika.
Modularna profesionalna gasna friteza sa melting funkcijom
Gasni sistem grejanja ulja, sa prilagodjenim doziranjem snage tokom rada, u fazi početnog zagrevanja ulja i kada se približava finalnoj temperaturi prženja.
Ovaj sistem dozvoljava upotrebu maksimalne snage za prženje velikih količina finalnog proizvoda, ali i mogućnost redukcije snage kad god se prže manje količine, a što rezultira smanjenjem potrošnje gasa ili plina.
Elektronska kontrola profesionalne gasne friteze
- Easytouch elektronska kontrolna jedinica sa LCD ekranom za prikaz temperature i neposrednu kontrolu funkcija:
- „Melting system“ – kontrolisano topljenje palminog ulja za prženje prilikom pokretanja friteze na početku radnog dana.
- Modularna snaga gorionika za postizanje radne temperature.
- Sistem prijave grešaka u radu.
Dinamička kontrola temperature prženja
Profesionalna gasna friteza sa dinamičkom kontrolom temperature pomoću sondi postavljenih na bočnim stranama bazena – tanka.
Brzo očitavanje varijacija temperature ulja u tanknu i obezbedjen brz odziv gorionika.
Na ovaj način friteza omogućava visok učinak koji i uštedu energije (utrošak KW po KG ispržene hrane).
Profesionalne friteze na gas Giorik UNIKA 900
Profesionalne gasne friteze sa jednim bazenom:
- FG9413P 13 litara
- FG9413MP 13 litara melting system
- FG9417P 17 litara
- FG9417MP 17 litara melting system
- FG9421P 21 litar
- FG9421MP 21 litar melting system
Profesionalne dvodelne gasne friteze:
Dimenzije (ŠxDxV) |
400x900x900 mm |
---|---|
Napajanje |
GAS + 230 VAC |
Ukupna snaga |
20 kW GAS + 0,2 kW 230VAC |
Zapremina bazena |
21 litar ulja |
Dimenzija korpe (ŠxDxV) |
1 korpa 300x400x120h mm |
Regulacija temperature |
100°-195°C |
Kontrola gorionika |
elektronska kontrola sa melting funkcijom ,termostatski ventil sa termosondom i pilot plamenom |
Materijal izrade korpe |
hromirana čelična žica |
Materijal izrade kućišta |
INOX AISI 304 |
Opcionalna dodatna oprema |
2 korpe 146x400x120h mm |
Težina |
78 kg |
Garancija | |
Standardi i usaglašenosti |
CE sertifikat |
Proizvođač |
Giorik SpA je proizvodna kompanija osnovana 1963. godine.
Misija kompanije Giorik SpA je usmerena na istraživanje i razvoj tehnološki inovativnih rešenja za profesionalnu ugostiteljsku opremu koju proizvode.
U ponudi su konvektomati, salamanderi i termo blok uređaji.
Proizvođač je najpoznatiji po vrhunskim salamanderima, za koje slobodno možemo reći da su broj 1 u svetu, obzirom da ih koriste svi vodeći hotelski lanci, kao i drugi proizvođači opreme, za koje ih Giorik SpA uslužno proizvodi.
Preko 60 godina inovacija
Proizvode intuitivnu opremu jer čvrsto veruju u potrebu pojednostavljenja složenih operacija koje se svakodnevno izvode u modernim profesionalnim kuhinjama. Cilj je implementiranje inovacija kroz stvaranje tehnološki naprednih proizvoda sa visokim standardom kvaliteta.
Kombinacija stručnosti, podrške i pomoći je osnovni dokaz sveobuhvatne usluge koju pružaju svojim klijentima, ne samo kao proizvođačima već i kao vodećim eksponentima u profesionalnoj ugostiteljskoj industriji.
Tokom faze proučavanja i razvoja mašina, dizajniranje komponenata se vrši korak po korak, empirijskim testovima koji odmah prikazuju validnost usvojenih rešenja. Test laboratorija proizvođača Giorik SpA, opremljena sofisticiranim instrumentima i naprednom tehnologijom, omogućava intenzivnu upotrebu mašina koje se stalno proveravaju za efikasnost, performanse i bezbednosne parametre, tako da se eventualni kvarovi mogu predvideti i otkloniti u procesu proizvodnje.
Slični proizvodi …
Giorik FG9413MP gasna friteza melting system
Giorik FG9417MP gasna friteza melting system
Giorik FG9417P gasna friteza
Giorik FG9421P gasna friteza
Povezani proizvodi
Giorik FG9117T gasna friteza
GRILLVAPOR GE 819 EL električni grill
Grilling system Arris GRILLVAPOR ® technology - grill sa vodom
Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji Arris Grillvapor®, gubitak težine (-20%) i gubitak volumena su smanjeni, povećane su porcije pripremljene hrane, što donosi velike ekonomske koristi onima koji koriste Girillvapor®.
Patentirana tehnologija Arris Grillvapor® omogućava brže pečenje (u proseku 20% u odnosu na tradicionalne sisteme za grilovanje) i omogućava Vam da pripremate hranu na zdrav način sa očuvanjem živih boja hrane.
Zahvaljujući posebnom patentiranom sistemu za pečenje, pojačava ukuse i organoleptičke karakteristike hrane, eliminiše upotrebu ulja i masti za začinjavanje radi dalje ekonomske uštede.
Temperature se može kontrolisati u 11 nivoa za savršeno pečenje
- Grillvapor® tehnologija za brže kuvanje (+ 20% u poređenju sa tradicionalnim roštiljima)
- Precizno snabdevanje strujom
- Brže čišćenje, manje vremena za čišćenje
- Opciona sonda za kontrolu procesa pečenja
- Održavanje sočnosti u hrani
- Manji gubitak težine: - 20% prosečno (ušteda na sirovini)
- Manji pad zapremine proizvoda (više porcija od iste količine sirovine)
- Manja upotreba ulja i začina (štednja sirovina)
- Smanjen dim u odnosu na tradicionalne roštilje
Menumaster RCS511TS mikrotalasna rerna
Keramička podloga – mikrotalasna rerna sa više korisnog prostora unutar komore.
- 1.100 W mikrotalasne snage
- 34 litre zapremina komore
- 368x381x216h unutrašnja dimenzija
- namenjena za komercijalnu upotrebu i kontinuiran rad
- keramička podloga - bez tanjira
- digitalna kontrola
- LCD displej
- 100 programa u 3 različite etape
Vakuum pakerica sa komorom Mistral
PROFESSIONAL line - Mistral profesionalna vakum pakerica komorna.
- Širina zavarivanja 420 mm - za kese širine 400mm.
- Digitalni prikaz vremena zavarivanja.
- Analogni manometar za praćenje nivoa vakuumiranja.
- Vremensko podešavanje vakumiranja i zavarivanja kese.
- Poklopac sa hidrauličnim podizačima.
- Zaobljene ivice unutar komore.
- Opcionalno vakumiranje tečnih proizvoda uz dodatak.
- Kućište izradjeno od nerdjajućeg čelika AISI 304.
Var 5 mm širine, bežična grejna presa, tank izliven sa zaobljenim ivicama - dizajniran da olakša čišćenje i održavanje, daju svoj maksimum u funkcionalnošću i pouzdanosti. Profesionalna vakum mašina omogućava kontinurian celodnevni rad.
Zahvaljujući vremenskom sistemu za vakumiranje i zaptivanje, možete da regulišete vreme ili procenat vakuuma i prilagodite zaptivanje kese, optimizujući vreme i potrošnju. Pogodno i za korišćenje reljefnih kesa za vakuumiranje uz zamenu dihtunga za zavarivanje. Profesionalna vakuum pakerica za komercijalnu upotrebu.
https://youtu.be/EBXveLHPFTs