HOME » Ugostiteljska oprema » Konvektomat GIORIK SERG201W gasni

Konvektomat GIORIK SERG201W gasni

16.155  cena bez PDV-a

Gasni konvektomat 20 plehova GN 1/1

Kolica kapaciteta 1/1 GN

Direct steam tehnologija

  • THE PREMIX BURNER SYSTEM – GASNI izmenjivač toplote visokih performansi, patentiran sistem od strane GIORIK SpA
  • Sistem brze ventilacije komore – bez mešanja mirisa
  • Inverter ventilator sa 6 brzina
  • Potpuno zaustavljanje ventilatora u trenutku otvaranja vrata
  • „SuperSteam“ (patentirano) sistem za podešavanje vlage
  • USB port za ubacivanje recepata i za ažuriranje firmware-a
  • Dvostruko staklo na vratima (paneli se mogu otvoriti – lako čišćenje)
  • Osvetljenje komore LED svetlo
  • Komora izradjena od nerđajućeg čelika AISI304 sa zaobljenim uglovima
  • Podesive noge
  • Kontrola pomoću skroler dugmeta i touch screen panela 7”
  • Automatizovan sistem ventilacije komore

Standardna oprema:

  • Sonda jezgra
  • Integrisan sistem samopranja (uz tečnost za pranje)
  • Manuelni omekšivač vode

Opcionalno:

  • dodatna kolica za plehove
Šifra proizvoda: Giorik SERG201W Kategorije: ,
Opis

Gasni konvektomat 20 plehova GN 1/1

Konvektomat sa kolicma
Konvektomat sa direktnim ubacivanjem pare

Gasni konvektomat sa naprednom tehnologijom

Giorik konvektomati su opremljeni Wi-Fi konekcijom koja ih povezuje sa Giorik Cloud serverom. Na ovaj način se sve informacije o radu konvektomata, kao i greške i parametri, skladište na serveru i omogućavaju analizu od strane tehničke službe uz brzu reakciju u otklanjanju problema.

Konekcijom na Cloud sistem, software se automatski ažurira.

Takodje je moguće skladištenje recepata, kao i preuzimanje na drugim lokacijama gde su postavljeni Giorik konvektomati.

Početak ciklusa rada jednim potezom – pritiskom na ikonu recepta, prethodno snimljenog, sa dodeljenim nazivom, konvektomat započinje sa radom za pripremu željenog jela.

Interfejs „RecipeTuner“ omogućava jednostavnu modifikaciju i personalizaciju programa pripreme hrane u konvektomatu.

„RecipeTuner“ se menja u zavisnosti od načina pripreme hrane, za regulisanje kuvanja, pečenja, stepena vlažnosti i narastanja.

Novi sistem „Rack Control“ dozvoljava pripremu više vrsta jela u konvektomatu na različitim nivoima konvektomata uz mogućnost da sva jela budu gotova u isto vreme.

Giorik Steambox konvektomati R serije, opremljeni su patentiranim sistemom SUPER STEAM za regulaciju vlage u komori u dva nivoa – u zavisnosti od hrane koja se priprema u konvektomatu.

Gasni konvektomat 20 plehova je dostupan i u verziji sa bojlerom

Tehničke karakteristike
Dimenzije (ŠxDxV)

995x835x1850 mm

Napajanje

GAS + 230 VAC

Snaga

36 kW GAS + 0,8 230VAC

Zagrevanje komore

gasni gorionik

,

PREMIX SYSTEM

Kapacitet plehova

1 kolica 20 GN 1/1

,

20 GN 1/1

Visina između plehova

65 mm

Dimenzija komore (ŠxDxV)

480 x 660 x 1430 mm

Kontrola

touch screen panel 7"

Tajmer

1’ – 120’

,

kontinuiran ciklus

USB priključak

upisivanje recepata za pripremu / update firmware-a

Programiranje

999 programa + 9x "one touch" (svaki program u 9 faza)

Radna temperatura

50°-300°C

Sonda jezgra

delta T priprema

,

omogućava praćenje temperature jezgra proizvoda

Način rada peći

3 moda: konvekcijski, parni, kombinovani

Ventilator

6 brzina – inverter

Sistem vlaženja vazduha

direct steam – direktna para

Ciklus hlađenja komore

sa otvorenim ili zatvorenim vratima

Održavanje komore

integrisan sistem samopranja

Vrata peći

duplo staklo sa vazdušnom zavesom

Unutrašnje osvetljenje

halogen svetlo

Materijal izrade komore

INOX AISI 304

Materijal izrade kućišta

INOX AISI 304

Napajanje vodom

omekšana voda

,

ventil ¾”

Otpadna voda

Ø 32 mm

Težina

300 kg

Standardi i usaglašenosti

CE sertifikat

Opcionalna dodatna oprema

dodatak za pečenje pilića

,

dodatak za ražnjiće

,

grill ploča

,

kolica 20 GN 1/1

,

korpa za pomfrit

,

pizza ploča

Garancija

Proizvođač

O proizvođaču

Giorik SpA je proizvodna kompanija osnovana 1963. godine.

Misija kompanije Giorik SpA je usmerena na istraživanje i razvoj tehnološki inovativnih rešenja za profesionalnu ugostiteljsku opremu koju proizvode. 

U ponudi su konvektomati, salamanderi i termo blok uređaji.

Proizvođač je najpoznatiji po vrhunskim salamanderima, za koje slobodno možemo reći da su broj 1 u svetu, obzirom da ih koriste svi vodeći hotelski lanci, kao i drugi proizvođači opreme, za koje ih Giorik SpA uslužno proizvodi.

konvektomati

Preko 60 godina inovacija

Proizvode intuitivnu opremu jer čvrsto veruju u potrebu pojednostavljenja složenih operacija koje se svakodnevno izvode u modernim profesionalnim kuhinjama. Cilj je implementiranje inovacija kroz stvaranje tehnološki naprednih proizvoda sa visokim standardom kvaliteta.

Kombinacija stručnosti, podrške i pomoći je osnovni dokaz sveobuhvatne usluge koju pružaju svojim klijentima, ne samo kao proizvođačima već i kao vodećim eksponentima u profesionalnoj ugostiteljskoj industriji.

Tokom faze proučavanja i razvoja mašina, dizajniranje komponenata se vrši korak po korak, empirijskim testovima koji odmah prikazuju validnost usvojenih rešenja. Test laboratorija proizvođača Giorik SpA, opremljena sofisticiranim instrumentima i naprednom tehnologijom, omogućava intenzivnu upotrebu mašina koje se stalno proveravaju za efikasnost, performanse i bezbednosne parametre, tako da se eventualni kvarovi mogu predvideti i otkloniti u procesu proizvodnje.

kuhinjski termo blok

Šta je konvektomat?

konvektomat 6 plehova

Šta je KONVEKTOMAT?

KOMBINOVANO PARNA PEĆ

Konvektomat je termički uređaj za profesionalnu obradu namirnica putem podizanja temperature i objedinjuje karakteristike konvekcijske peći (duvaljke) i autoklava (parnog generatora, steamer-a). Konvektomat može da se koristi kao konvekcijska pećnica (duvaljka) – obrada namirnica kruženjem vrelog vazduha, odnosno da vrelom parom termički obrađuje namirnice ili da koristi oba pomenuta načina, kombinovano. Prednosti ovog uređaja su znatne: kraće vreme za koje se namirnice termički obrade, mogućnost različitih vrsta termičke obrade, očuvanje originalnog kvaliteta i ukusa namirnica…

Istorija konvektomata

Prva kobinovano-parna peć je proizvedena 1960. sa ciljem da se napravi uređaj koji koristi manje energije (struje, gasa) i manje vode, a istovremeno skraćuje vreme kuvanja i smanjuje gubitak težine namirnica (kaliranje). Danas, peći su napredovale zbog savremenih tehnoloških rešenja koje se ugrađuju u njih, a čime se poboljšao njihov učinak u obradi namirnica.
U početku svog postojanja kombinovano-parne peći, odnosno konvektomati, su bile u upotrebi na ograničenom delu tržišta, dok su danas u upotrebi na svim mestima gde se priprema hrana, od najmanjih objekata brze hrane, preko restorana i kantina, hotelskih kuhinja gde je nezamislivo pripremiti veliki broj obroka za kratko vreme, pa do velikih marketa i kuhinja u firmama za ishranu zaposlenih lica.
gasni konvektomati
profesionalna kuhinjska oprema
konvektomati sa bojlerom

VRSTE KOMBINOVANO-PARNIH PEĆI – KONVEKTOMATA

Postoje dve osnovne podele konvektomata

  • peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);​
  • peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru​

Takođe, delimo ih i u zavisnosti od toga šta im je primarni energent:

  • strujne (električni konvektomat)
  • gasne (plinski konvektomat)

Različiti su i izvori grejanja kod strujnih i plinskih:

  • strujne peći imaju električne grejače sa kojih se oslobađa toplota (direktno grejanje)
  • gasne peći putem izmenjivača toplote zagrevaju komoru (indirektno grejanje)

PREDNOSTI I MANE DVE OSNOVNE VRSTE KONVEKTOMATA

KONVEKTOMATI SA DIREKTNIM UBACIVANJEM PARE – DIRECT STEAM

Prednosti:

  • peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);​
  • peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru;

Mane:

  • strujne (električni konvektomat);
  • gasne (plinski konvektomat);
KONVEKTOMATI SA BOJLEROM – BOILER VERSION

Prednosti:

  • kvalitetna para u kontinuitetu, jer se pravi van komore;
  • mogućnost obrade namirnica parom i pri niskim temperaturama u komori;
  • nema remećenja termičke stabilnosti u komori;

Mane:

  • sporo dobijanje pare u startu proceca rada, voda u bojleru se mora zagrejati do tačke ključanja;
  • povećana potrošnja električne energije zbog dodatnih grejača u bojleru;
  • povećana potrošnja vode, nakon isključivanja uređaja bojler se prazni;
  • održavanje bojlera mora biti redovno, jer dolazi do sakupljanja kamenca, a što može prouzrokovati povećanu potrošnju energije i skupe popravke;
konvektomati sa bojlerom
konvektomati sa samopranjem