

Konvektomat GIORIK SEHE102W
13.147 € cena bez PDV-a
Konvektomat kapaciteta 10 plehova GN 2/1 ili 20 plehova GN 1/1
Integrisan generator pare – bojler
• INCOLOY grejni elementi visokih performansi
• Sistem brze ventilacije komore – bez mešanja mirisa
• Meteo system (patentirano) za kontrolu vlage u komori konvektomata
• Inverter ventilator sa 6 brzina
• Potpuno zaustavljanje ventilatora u trenutku otvaranja vrata
• Proizvodnja pare Symbiotic tehnologijom (patentirano)
• „Steam tuner“ (patentirano) sistem za podešavanje zasićenosti pare (suva/vlažna)
• USB port za ubacivanje recepata i za ažuriranje firmware-a
• Dvostruko staklo na vratima (paneli se mogu otvoriti – lako čišćenje)
• Osvetljenje komore LED svetlo
• Komora izradjena od nerđajućeg čelika AISI304 sa zaobljenim uglovima
• Podesive noge
• Kontrola pomoću skroler dugmeta i touch screen panela 9” (23cm)
• Automatizovan sistem ventilacije komore
• Tuš crevo sa sistemom za skladištenje – „Retractable hand shower”
Standardna oprema:
• Sonda jezgra
• Tuš crevo za pranje komore
• Integrisan sistem samopranja (uz tečnost za pranje)
• Manuelni omekšivač vode
Opcionalno:
• Postolje sa nosačima plehova
Konvektomat sa 10 plehova GN 2/1 ili 20 GN 1/1
Giorik Steambox serije „H“ nudi dva načina generisanja pare:
- generator pare – bojler
- instant para
U zajedničkom radu, ove dve metode dovode do maksimalnog učinka u proizvodnji pare. Ove prednosti lako se mere u pogledu brzine, efikasnosti, uštede energije i kvaliteta pare.
Interfejs „RecipeTuner“ omogućava jednostavnu modifikaciju i personalizaciju programa pripreme hrane u konvektomatu.
„RecipeTuner“ se menja u zavisnosti od načina pripreme hrane, za regulisanje kuvanja, pečenja, stepena vlažnosti i narastanja.
Novi sistem „Rack Control“ dozvoljava pripremu više vrsta jela u konvektomatu na različitim nivoima konvektomata uz mogućnost da sva jela budu gotova u isto vreme.
Giorik Steambox konvektomati su opremljeni patentiranim sistemom za regulaciju nivoa vlage u samoj pari – vlažna ili suva para u zavisnosti od potrebe ciklusa pripreme u konvektomatu.
Za savršenu klimu u komori konvektomata, Giorik je patentirao jedinstveni sistem kontrole vlage (Meteo System) koristeći program koji analizira relevantne parametre unutar komore nakon čega dodaje paru u komoru ili ispušta višak vlage.
Konvektomat sa 10 plehova GN 2/1 je dostupan i u verziji bez bojlera
Dimenzije (ŠxDxV) |
1120x845x1115 mm |
---|---|
Napajanje |
400 VAC |
Snaga |
28,3 kW |
Zagrevanje komore |
INCOLOY električni grejači |
Kapacitet plehova |
10 GN 2/1 ,20 GN 1/1 |
Dimenzija komore (ŠxDxV) |
637 x 730 x 750 mm |
Kontrola |
touch screen panel 9” |
Tajmer |
1’ – 120’ ,kontinuiran ciklus |
USB priključak |
upisivanje recepata za pripremu / update firmware-a |
Programiranje |
999 programa + 9x "one touch" (svaki program u 9 faza) |
Radna temperatura |
50°-300°C |
Sonda jezgra |
delta T priprema ,omogućava praćenje temperature jezgra proizvoda |
Način rada peći |
3 moda: konvekcijski, parni, kombinovani |
Ventilator |
6 brzina – inverter |
Sistem vlaženja vazduha |
generator pare (integrisan bojeler) + direktno ubacivanje |
Pražnjenje generatora pare |
automatsko nakon gašenja peći |
Ciklus hlađenja komore |
sa otvorenim ili zatvorenim vratima |
Pranje generatora pare |
automatsko |
Održavanje komore |
integrisan sistem samopranja ,tuš crevo |
Vrata peći |
duplo staklo sa vazdušnom zavesom |
Unutrašnje osvetljenje |
halogen svetlo |
Materijal izrade komore |
INOX AISI 304 |
Materijal izrade kućišta |
INOX AISI 304 |
Napajanje vodom |
ventil ¾” |
Otpadna voda |
Ø 32 mm |
Težina |
220 kg |
Standardi i usaglašenosti |
CE sertifikat |
Opcionalna dodatna oprema |
dodatak za pečenje pilića ,dodatak za ražnjiće ,grill ploča ,korpa za pomfrit ,pizza ploča ,postolje sa nosačima plehova |
Garancija | |
Proizvođač |
Giorik SpA je proizvodna kompanija osnovana 1963. godine.
Misija kompanije Giorik SpA je usmerena na istraživanje i razvoj tehnološki inovativnih rešenja za profesionalnu ugostiteljsku opremu koju proizvode.
U ponudi su konvektomati, salamanderi i termo blok uređaji.
Proizvođač je najpoznatiji po vrhunskim salamanderima, za koje slobodno možemo reći da su broj 1 u svetu, obzirom da ih koriste svi vodeći hotelski lanci, kao i drugi proizvođači opreme, za koje ih Giorik SpA uslužno proizvodi.

Preko 60 godina inovacija
Proizvode intuitivnu opremu jer čvrsto veruju u potrebu pojednostavljenja složenih operacija koje se svakodnevno izvode u modernim profesionalnim kuhinjama. Cilj je implementiranje inovacija kroz stvaranje tehnološki naprednih proizvoda sa visokim standardom kvaliteta.
Kombinacija stručnosti, podrške i pomoći je osnovni dokaz sveobuhvatne usluge koju pružaju svojim klijentima, ne samo kao proizvođačima već i kao vodećim eksponentima u profesionalnoj ugostiteljskoj industriji.
Tokom faze proučavanja i razvoja mašina, dizajniranje komponenata se vrši korak po korak, empirijskim testovima koji odmah prikazuju validnost usvojenih rešenja. Test laboratorija proizvođača Giorik SpA, opremljena sofisticiranim instrumentima i naprednom tehnologijom, omogućava intenzivnu upotrebu mašina koje se stalno proveravaju za efikasnost, performanse i bezbednosne parametre, tako da se eventualni kvarovi mogu predvideti i otkloniti u procesu proizvodnje.


Šta je KONVEKTOMAT?
KOMBINOVANO PARNA PEĆ
Konvektomat je termički uređaj za profesionalnu obradu namirnica putem podizanja temperature i objedinjuje karakteristike konvekcijske peći (duvaljke) i autoklava (parnog generatora, steamer-a). Konvektomat može da se koristi kao konvekcijska pećnica (duvaljka) – obrada namirnica kruženjem vrelog vazduha, odnosno da vrelom parom termički obrađuje namirnice ili da koristi oba pomenuta načina, kombinovano. Prednosti ovog uređaja su znatne: kraće vreme za koje se namirnice termički obrade, mogućnost različitih vrsta termičke obrade, očuvanje originalnog kvaliteta i ukusa namirnica…
Istorija konvektomata



VRSTE KOMBINOVANO-PARNIH PEĆI – KONVEKTOMATA
Postoje dve osnovne podele konvektomata
- peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);
- peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru
Takođe, delimo ih i u zavisnosti od toga šta im je primarni energent:
- strujne (električni konvektomat)
- gasne (plinski konvektomat)
Različiti su i izvori grejanja kod strujnih i plinskih:
- strujne peći imaju električne grejače sa kojih se oslobađa toplota (direktno grejanje)
- gasne peći putem izmenjivača toplote zagrevaju komoru (indirektno grejanje)
PREDNOSTI I MANE DVE OSNOVNE VRSTE KONVEKTOMATA
KONVEKTOMATI SA DIREKTNIM UBACIVANJEM PARE – DIRECT STEAM
Prednosti:
- peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);
- peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru;
Mane:
- strujne (električni konvektomat);
- gasne (plinski konvektomat);
KONVEKTOMATI SA BOJLEROM – BOILER VERSION
Prednosti:
- kvalitetna para u kontinuitetu, jer se pravi van komore;
- mogućnost obrade namirnica parom i pri niskim temperaturama u komori;
- nema remećenja termičke stabilnosti u komori;
Mane:
- sporo dobijanje pare u startu proceca rada, voda u bojleru se mora zagrejati do tačke ključanja;
- povećana potrošnja električne energije zbog dodatnih grejača u bojleru;
- povećana potrošnja vode, nakon isključivanja uredjaja bojler se prazni;
- održavanje bojlera mora biti redovno, jer dolazi do sakupljanja kamenca, a što može prouzrokovati povećanu potrošnju energije i skupe popravke;



Povezani proizvodi
Giorik CG740E gasni šporet sa elektro rernom
Profesionalni plinski šporet 4 gorionika sa rernom na struju - serija 700
- upresovana gornja ploča debljine 1,2 mm
- 4 gorionika
- 2x 4 kW + 2x 8 kW
- pilot plamen
- u slučaju gašenja plamena prekida se dovod gasa
Električna statička rerna
- GN 2/1 6kW
- termostatska kontrola 100-330°C
- 4 pozicije kontrole grejača
- sigurnosni termostat
- svetlosni indikator zagrejanosti rerne
Giorik SH30 Hi-Lite Salamander
- Visoko efikasni grejni elementi dostižu temperaturu za kuvanje u rekordnom vremenu <8 sec
- Do 79% uštede energije
- Skraćeno vreme čišćenja i održavanja
- Usmereno dejstvo bez rasipanja toplote
Salamander grill su otvoreni uređaji koji generišu toplotu, odozgo na dole, pomoću specijalno dizajniranih grejača, smeštenih u gornji deo uređaja koji je pokretan po vertikalnoj osi, te omogućava povećanje ili smanjenje razmaka od hrane do izvora toplote u zavisnosti od načina pripreme hrane.
Idealno za gratiniranje, zagrevanje, grilovanje, tostiranje ...
grejna površina 1/1 GN
SIRMAN Canova 300 mesoreznica
Profesionalna kuhinjska mesoreznica prečnika noža 300 mm
- zaobljeno kućište bez oštrih ivica
- kućište od aluminijumske legure
- jaka i kompaktna struktura
- bešumni motor sa pojačanim ventilirajućim hlađenjem
- prenos kaiš u zatvorenom prostoru
- klizač sa smopodmazivanjem
- zaštitna guma na krajevima klizača - odbojnici
- distancer odrezaka izrađen od nerđajućeg čelika
- donji poklopac - zaštita motora
- ugrađen oštrač noža