HOME » Ugostiteljska oprema » Konvektomat GIORIK SEHE102W

Konvektomat GIORIK SEHE102W

13.147  cena bez PDV-a

Konvektomat kapaciteta 10 plehova GN 2/1 ili 20 plehova GN 1/1

Integrisan generator pare – bojler

• INCOLOY grejni elementi visokih performansi
• Sistem brze ventilacije komore – bez mešanja mirisa
• Meteo system (patentirano) za kontrolu vlage u komori konvektomata
• Inverter ventilator sa 6 brzina
• Potpuno zaustavljanje ventilatora u trenutku otvaranja vrata
• Proizvodnja pare Symbiotic tehnologijom (patentirano)
• „Steam tuner“ (patentirano) sistem za podešavanje zasićenosti pare (suva/vlažna)
• USB port za ubacivanje recepata i za ažuriranje firmware-a
• Dvostruko staklo na vratima (paneli se mogu otvoriti – lako čišćenje)
• Osvetljenje komore LED svetlo
• Komora izradjena od nerđajućeg čelika AISI304 sa zaobljenim uglovima
• Podesive noge
• Kontrola pomoću skroler dugmeta i touch screen panela 9” (23cm)
• Automatizovan sistem ventilacije komore
• Tuš crevo sa sistemom za skladištenje – „Retractable hand shower”

Standardna oprema:
• Sonda jezgra
• Tuš crevo za pranje komore
• Integrisan sistem samopranja (uz tečnost za pranje)

• Manuelni omekšivač vode

Opcionalno:

• Postolje sa nosačima plehova

Šifra proizvoda: Giorik SEHE102W Kategorije: ,
Opis

Konvektomat sa 10 plehova GN 2/1 ili 20 GN 1/1

Giorik Steambox serije „H“ nudi dva načina generisanja pare:
  • generator pare – bojler
  • instant para

U zajedničkom radu, ove dve metode dovode do maksimalnog učinka u proizvodnji pare. Ove prednosti lako se mere u pogledu brzine, efikasnosti, uštede energije i kvaliteta pare.

Interfejs „RecipeTuner“ omogućava jednostavnu modifikaciju i personalizaciju programa pripreme hrane u konvektomatu.
„RecipeTuner“ se menja u zavisnosti od načina pripreme hrane, za regulisanje kuvanja, pečenja, stepena vlažnosti i narastanja.

Novi sistem „Rack Control“ dozvoljava pripremu više vrsta jela u konvektomatu na različitim nivoima konvektomata uz mogućnost da sva jela budu gotova u isto vreme.

Giorik Steambox konvektomati su opremljeni patentiranim sistemom za regulaciju nivoa vlage u samoj pari – vlažna ili suva para u zavisnosti od potrebe ciklusa pripreme u konvektomatu.

Za savršenu klimu u komori konvektomata, Giorik je patentirao jedinstveni sistem kontrole vlage (Meteo System) koristeći program koji analizira relevantne parametre unutar komore nakon čega dodaje paru u komoru ili ispušta višak vlage.

Konvektomat sa 10 plehova GN 2/1 je dostupan i u verziji bez bojlera

Tehničke karakteristike
Dimenzije (ŠxDxV)

1120x845x1115 mm

Napajanje

400 VAC

Snaga

28,3 kW

Zagrevanje komore

INCOLOY električni grejači

Kapacitet plehova

10 GN 2/1

,

20 GN 1/1

Dimenzija komore (ŠxDxV)

637 x 730 x 750 mm

Kontrola

touch screen panel 9”

Tajmer

1’ – 120’

,

kontinuiran ciklus

USB priključak

upisivanje recepata za pripremu / update firmware-a

Programiranje

999 programa + 9x "one touch" (svaki program u 9 faza)

Radna temperatura

50°-300°C

Sonda jezgra

delta T priprema

,

omogućava praćenje temperature jezgra proizvoda

Način rada peći

3 moda: konvekcijski, parni, kombinovani

Ventilator

6 brzina – inverter

Sistem vlaženja vazduha

generator pare (integrisan bojeler) + direktno ubacivanje

Pražnjenje generatora pare

automatsko nakon gašenja peći

Ciklus hlađenja komore

sa otvorenim ili zatvorenim vratima

Pranje generatora pare

automatsko

Održavanje komore

integrisan sistem samopranja

,

tuš crevo

Vrata peći

duplo staklo sa vazdušnom zavesom

Unutrašnje osvetljenje

halogen svetlo

Materijal izrade komore

INOX AISI 304

Materijal izrade kućišta

INOX AISI 304

Napajanje vodom

ventil ¾”

Otpadna voda

Ø 32 mm

Težina

220 kg

Standardi i usaglašenosti

CE sertifikat

Opcionalna dodatna oprema

dodatak za pečenje pilića

,

dodatak za ražnjiće

,

grill ploča

,

korpa za pomfrit

,

pizza ploča

,

postolje sa nosačima plehova

Garancija

Proizvođač

O proizvođaču

Giorik SpA je proizvodna kompanija osnovana 1963. godine.

Misija kompanije Giorik SpA je usmerena na istraživanje i razvoj tehnološki inovativnih rešenja za profesionalnu ugostiteljsku opremu koju proizvode. 

U ponudi su konvektomati, salamanderi i termo blok uređaji.

Proizvođač je najpoznatiji po vrhunskim salamanderima, za koje slobodno možemo reći da su broj 1 u svetu, obzirom da ih koriste svi vodeći hotelski lanci, kao i drugi proizvođači opreme, za koje ih Giorik SpA uslužno proizvodi.

konvektomati

Preko 60 godina inovacija

Proizvode intuitivnu opremu jer čvrsto veruju u potrebu pojednostavljenja složenih operacija koje se svakodnevno izvode u modernim profesionalnim kuhinjama. Cilj je implementiranje inovacija kroz stvaranje tehnološki naprednih proizvoda sa visokim standardom kvaliteta.

Kombinacija stručnosti, podrške i pomoći je osnovni dokaz sveobuhvatne usluge koju pružaju svojim klijentima, ne samo kao proizvođačima već i kao vodećim eksponentima u profesionalnoj ugostiteljskoj industriji.

Tokom faze proučavanja i razvoja mašina, dizajniranje komponenata se vrši korak po korak, empirijskim testovima koji odmah prikazuju validnost usvojenih rešenja. Test laboratorija proizvođača Giorik SpA, opremljena sofisticiranim instrumentima i naprednom tehnologijom, omogućava intenzivnu upotrebu mašina koje se stalno proveravaju za efikasnost, performanse i bezbednosne parametre, tako da se eventualni kvarovi mogu predvideti i otkloniti u procesu proizvodnje.

kuhinjski termo blok

Šta je konvektomat?

konvektomat 6 plehova

Šta je KONVEKTOMAT?

KOMBINOVANO PARNA PEĆ

Konvektomat je termički uređaj za profesionalnu obradu namirnica putem podizanja temperature i objedinjuje karakteristike konvekcijske peći (duvaljke) i autoklava (parnog generatora, steamer-a). Konvektomat može da se koristi kao konvekcijska pećnica (duvaljka) – obrada namirnica kruženjem vrelog vazduha, odnosno da vrelom parom termički obrađuje namirnice ili da koristi oba pomenuta načina, kombinovano. Prednosti ovog uređaja su znatne: kraće vreme za koje se namirnice termički obrade, mogućnost različitih vrsta termičke obrade, očuvanje originalnog kvaliteta i ukusa namirnica…

Istorija konvektomata

Prva kobinovano-parna peć je proizvedena 1960. sa ciljem da se napravi uređaj koji koristi manje energije (struje, gasa) i manje vode, a istovremeno skraćuje vreme kuvanja i smanjuje gubitak težine namirnica (kaliranje). Danas, peći su napredovale zbog savremenih tehnoloških rešenja koje se ugrađuju u njih, a čime se poboljšao njihov učinak u obradi namirnica.
U početku svog postojanja kombinovano-parne peći, odnosno konvektomati, su bile u upotrebi na ograničenom delu tržišta, dok su danas u upotrebi na svim mestima gde se priprema hrana, od najmanjih objekata brze hrane, preko restorana i kantina, hotelskih kuhinja gde je nezamislivo pripremiti veliki broj obroka za kratko vreme, pa do velikih marketa i kuhinja u firmama za ishranu zaposlenih lica.
gasni konvektomati
profesionalna kuhinjska oprema
konvektomati sa bojlerom

VRSTE KOMBINOVANO-PARNIH PEĆI – KONVEKTOMATA

Postoje dve osnovne podele konvektomata

  • peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);​
  • peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru​

Takođe, delimo ih i u zavisnosti od toga šta im je primarni energent:

  • strujne (električni konvektomat)
  • gasne (plinski konvektomat)

Različiti su i izvori grejanja kod strujnih i plinskih:

  • strujne peći imaju električne grejače sa kojih se oslobađa toplota (direktno grejanje)
  • gasne peći putem izmenjivača toplote zagrevaju komoru (indirektno grejanje)

PREDNOSTI I MANE DVE OSNOVNE VRSTE KONVEKTOMATA

KONVEKTOMATI SA DIREKTNIM UBACIVANJEM PARE – DIRECT STEAM

Prednosti:

  • peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);​
  • peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru;

Mane:

  • strujne (električni konvektomat);
  • gasne (plinski konvektomat);
KONVEKTOMATI SA BOJLEROM – BOILER VERSION

Prednosti:

  • kvalitetna para u kontinuitetu, jer se pravi van komore;
  • mogućnost obrade namirnica parom i pri niskim temperaturama u komori;
  • nema remećenja termičke stabilnosti u komori;

Mane:

  • sporo dobijanje pare u startu proceca rada, voda u bojleru se mora zagrejati do tačke ključanja;
  • povećana potrošnja električne energije zbog dodatnih grejača u bojleru;
  • povećana potrošnja vode, nakon isključivanja uredjaja bojler se prazni;
  • održavanje bojlera mora biti redovno, jer dolazi do sakupljanja kamenca, a što može prouzrokovati povećanu potrošnju energije i skupe popravke;
konvektomati sa bojlerom
konvektomati sa samopranjem