Od 1952. Zanolli proizvodi peći i mašine za profesionalnu upotrebu u pekarama, poslastičarnicama i picerijama.
Kvalitet, inovativnost, estetika, pažnja posvećena detaljima i poštovanje životne sredine čine proizvode „Zanolli made in Italy“ poznatim širom sveta.
Da bi garantovala ove principe, kompanija je sertifikovana sa UNI EN ISO 9001 za ceo proces, od dizajna do brige o kupcima, tako da je termin „kvalitet“ ujedno najbolja garancija.
Zaposleni u Zanolli-ju posvećeni su sa strašću i ljubavlju u održavanju vodeće filozofije ove kompanije: „Dizajniranje i proizvodnja funkcionalne tehnologije za najbolji proces pripreme hrane“.
Porodični posao od 1952. godine
Godine 1952. strast i iskustvo Đovanija Zanolija kombinovani su sa preduzetničkim talentom njegovog sina Đanfranka da bi se stvorila Elettropizza, Zanolijeva električna pećnica za picu sa potpisom, prva u nizu visoko cenjenih i pouzdanih proizvoda.
Elettropizza je označila početak uspešne priče u projektovanju i proizvodnji peći i mašina za picerije, poslastičarnice i pekare, što je ubrzo dovelo do toga da Zanolli uđe na evropsko tržište sa visokokvalitetnim italijanskim proizvodima, uz dopunjavanje 70-ih godina prošlog veka, novim modelima miksera, mašinama za razvlačenje testa i mikserima. Tako je Comida osnovana 1977. godine.
1982. Zanolli je prijavio izvanredan patent za Teorema, prvu italijansku modularnu peć.
Godine 1987. Zanolli dizajneri su stvorili Synthesis, prvu italijansku tunelsku peć sa ventilacijom, koja je i dalje evropski lider u pogledu prodaje i varijacije modela.
Trajno utemeljena na italijanskom i evropskom tržištu pizza, hleba i peciva, 1991. i kasnije 2010. godine, kompanija Zanolli se proširila i preselila u svoje trenutne dizajnerske i proizvodne pogone u Caselle di Sommacampagna and Villafranca, u provinciji Verona.
Zanolli danas
Zanolli već 70 godina konstruiše i proizvodi peći i mašine za picerije, poslastičarnice i pekare. Tradicionalna italijanska inventivnost i pažnja prema najnovijoj tehnologiji, čine Zanolli jednom od najbolje pozicioniranih kompanija u sektoru.
ZANOLLI CITIZEN EP70 jednoetažna pizza peć
Pizza peć Zanolli - pečena direktno na šamotu ili u plehovima, rezultat je uvek savršena pica.
Citizen EP 70 električne pizza peći idealne su za pečenje pice, kako u plehovima, tako i direktno na šamotu. Širina unutar komore za pečenje je 70 centimetara, što čini rernu Citizen EP 70 još efikasnijom: sa smanjenom spoljašnjom dimenzijom i dalje može da primi 4 pice prečnika 33 centimetra. Zanolli Citizen EP 70 pizza peć je dostupna i kao double deck (dve etaže) 5 razloga zašto izabrati električnu peć CITIZEN EP- jednostavnost korišćenja
- modularnost, dozvoljava prilagodjavanje potrebama korisnika
- idealna za male prostore
- atraktivan dizajn
- kompletno redizajniran kontrolni panel
- picerijama
- pekarama
- gastronomiji
ZANOLLI CITIZEN EP70 4+4 dvoetažna pizza peć
Zanolli dvoetažna pizza peć - pečena direktno na šamotu ili u plehovima, rezultat je uvek savršena pica
Citizen EP 70 električne pizza peći idealne su za pečenje pice, kako u plehovima, tako i direktno na šamotu. Širina unutar komore za pečenje je 70 centimetara, što čini rernu Citizen EP 70 još efikasnijom: sa smanjenom spoljašnjom dimenzijom i dalje može da primi 4 pice prečnika 33 centimetra.
Citizen EP 70 je dostupna i kao modularna (jedna etaža) peć.
5 razloga zašto izabrati električnu peć CITIZEN EP
- jednostavnost korišćenja
- modularnost, dozvoljava prilagodjavanje potrebama korisnika
- idealna za male prostore
- atraktivan dizajn
- kompletno redizajniran kontrolni panel
Upotreba u:
- picerijama
- pekarama
- gastronomiji
ZANOLLI AVGVSTO® 6 pizza peć
Peć za napolitansku pizzu Zanolli AVGVSTO® - peć na struju sa temperaturom 500 ° C
- Maksimalna radna temperatura 500 ° C se postiže za samo 90 minuta
- 6 pizza Ø 30 cm
- Podešavanje intenziteta grejanja 0-100%
- Toplotna izolacija za visoke temperature i kontinuiran rad
- Komora za pečenje u potpunosti obložena vatrostalnom keramikom - šamot
ZANOLLI AVGVSTO® 9 pizza peć
Napolitanska pizza iz električne peći Zanolli AVGVSTO® 9 - peć na struju sa temperaturom 500 ° C
- Maksimalna radna temperatura 500 ° C se postiže za samo 90 minuta
- 9 pizza Ø 30 cm
- Podešavanje intenziteta grejanja 0-100%
- Toplotna izolacija za visoke temperature i kontinuiran rad
- Komora za pečenje u potpunosti obložena vatrostalnom keramikom - šamot
Zanolli TEOREMA ÀNEMOS 10 E/MC TOUCH konvekcijska peć
Pekarska konvekcijka peć za hleb i peciva
- peć za 10 plehova EN 600x400 mm
- fermentaciona komora za 5 plehova EN 600x400 mm
- odsisna napa kapaciteta 600 m³/h
Funkcije:
- touch screen kontroler sa 147 programa
- samopranje
- sonda jezgra za pečenje hleba
- humidifier - vlaženje vazduha
- elektronska kontrola rada
- termostat 50° - 260° C
- tajmer
- dvosmerni ventilator
- halogen osvetljenje komore za pečenja
Zanolli TEOREMA ÀNEMOS 6 E/MC TOUCH konvekcijska peć
Poslastičarska konvekcijka peć 6 plehova - za kolače i peciva
- peć za 6 plehova EN 600x400 mm
- fermentaciona komora za 10 plehova EN 600x400 mm
- odsisna napa kapaciteta 400 m³/h
Funkcije:
- touch screen kontroler sa 147 programa
- samopranje
- sonda jezgra za pečenje hleba
- humidifier - vlaženje vazduha
- elektronska kontrola rada
- termostat 50° - 260° C
- tajmer
- dvosmerni ventilator
- halogen osvetljenje komore za pečenja
Mini tunelska peć ZANOLLI Romeo 76
Mini tunelska peć - toster - za pečenje smrznutih proizvoda, tostiranje hleba, zagrevanje gotovih pizza i sendviča.
- Unutrašnje dimenzije 500x220x95h mm
- Maksimalna temperatura 310 °C
Najčešće se koristi za završno pečenje polugotove pizze, "pizza romana al taglio", veoma popularan fast food koncept u Italiji, kada je potrebno "dopeći" pizzu pre posluživanja gostu.
Mini tunelska peć ZANOLLI Romeo 86
Statička mini tunelska peć za pečenje smrznutih proizvoda, tostiranje hleba, zagrevanje gotovih pizza i sendviča.
Unutrašnje dimenzije 500x280x95h mm. Maksimalna temperatura 310 °C.
Najčešće se koristi za završno pečenje polugotove pizze, "pizza romana al taglio", veoma popularan fast food koncept u Italiji, kada je potrebno "dopeći" pizzu pre posluživanja gostu.