Peć na ćumur Pira Charcoal Ovens za meso, ribu, povrće …
LIFT vrata
Unutrašnjost od livenog gvožđa – zadržava toplotu u pećnici
Mogu se pripremati sve vrste hrane: meso, riba i povrće – direktno na žici ili u posuđu
“Piracold” sistem hlađenja i uštede energije
“PIRACOLD” je sistem hlađenja dizajniran i zaštićen od strane “Pira Charcoal Ovens and Barbecues sl”
Najvažniji efekti su niska spoljašnja temperatura peći i ušteda energije:
- Kada pećnica dostigne maksimalnu radnu temperaturu, spoljašnja temperature pećnice iznosi oko 60° C.
- Temperatura unutar pećnice se održava satima, čak i nakon što se završi sa radom. Prema tome, iako je proizvodnja jednaka kao i kod drugih peći istih dimenzija, ova peć štedi energiju i novac, zbog veoma male potrošnje ćumura.
- Ista količina ćumura može da se koristi za pripremu do 25% više priozvoda nego kod peći bez sistema „PIRACOLD“.
Prednosti peći na ćumur sa staklenim vratima
Staklena vrata – staklo na vratima izdržava temperature do 750ºC
Staklena vrata Vam omogućavaju da vidite proizvode koji se pripremaju – ne morate otvarati vrata zbog kontrole, nema gubitka toplote, smanjuje se potrošnja uglja i vreme pripreme
Potpuno izolovana komora peći
Analogni termometar
“Firebreak” sistem – sprečava da vatra izlazi iz rerne i usmerava je ka dimnjaku. Ovi sistemi mogu biti isporučeni i kao eksterni (opcionalno)
Može se koristiti sa svim vrstama ćumura (uz preporuku maksimalnog punjenja)
Klapna za regulaciju protoka vazduha
Fioka za pepeo
Fioka za sakupljanje masnoće
4 podesive nogare
Standardna isporuka:
- rešetka od nerđajućeg čelika
- štipaljka za meso
- žarač
Opcionalni dodaci:
- postolje za peć
- „GROOVED GRILL“ rešetka za grilovanje
- nosač za ražnjiće
- spliter za rešetke 1/2
- eksterna regulacija protoka vazduha
- eksterna „firebreak“ klapna
- sistem dimnjaka
Dostupno i u varijanti sa punim vratima
Pec na ćumur PIRA 120