Šok komora za sladoled Dolomiti 14T Gelateria – Blast Chiller / Shock Freezer, model namenjen prvenstevno poslastičarstvu i proizvodnji sladoleda.
Blast čiler je uređaj koji kombinuje sistem hlađenja sa sistemom ventiliranja , koji je u stanju da u velikoj meri očuva sve kvalitete hrane.
Ovaj uređaj utrostručava rok trajanja i dužinu čuvanja spremljene hrane.
Na ovaj način smanjuje rashode dok u isto vreme čuva kvalitet hrane.
Blast Chiler Sirman Dolomiti spušta temperaturu jezgra hrane sa +70°C na +3°C za 90 min.
U Shock Freezer režimu, uređaj spušta temperaturu jezgra hrane sa +70°C na -20°C za 240 min.
Glavna namena Blast Chiller uređaja je da termički obrađen prehrambeni proizvod u što kraćem vremenskom periodu izađe iz kritične temperature za razvoj bakterija – između 5°C i 60°C.
Opcionalno:
- L nosači plehova
- žičane grill rešetke GN 1/1
- točkovi sa kočnicom
- kapacitet 10 GN