Fagor ABCO-061 Blast Chiller 6 GN
5.424 € cena bez PDV-a
Blast Chiller – Shock Freezer 6 plehova
- Kapacitet 6 plehova GN 1/1 ili 600×400 mm
- Visina između nosača plehova 65 mm
- Kapacitet hlađenja 27 kg
- Kapacitet zamrzavanja 21 kg
- Kontrolni panel 5″ osetljiv na dodir
- Specijalno dizajnirani da ponude integralno rešenje Cook&Chill zajedno sa Fagor konvektomatima
- Ciklus hlađenja Blast Chilling: 90 minuta
- Ciklus zamrzavanja Shock Freezing: 240 minuta
- 5 dodatnih specijalnih ciklusa: odleđivanje, stvrdnjavanje sladoleda, isušivanje, dezinfekcija ribe i zagrevanje core probe sonde
- Kada se završi ciklus hlađenja u Blast Chiller režimu uređaj radi kao rashladni ormar, a temperatura ostaje između +2 i +4ºC
- Nakno završenog ciklusa zamrzavanja u Shock Freezer režimu, uređaj natavlja da radi kao zamrzivač, sa temperaturama ispod -18ºC
Fagor ABCO-061 Blast Chiller / Shock Freezer kapaciteta 6 GN plehova, je rashladni uređaj konstruisan i namenjen da brzo snizi temperaturu hrane.
Onovne karakteristike ABCO-061:
- Kapacitet 6 plehova GN 1/1 ili 600×400 mm
- Visina između nosača plehova 65 mm
- Kapacitet hlađenja 27 kg
- Kapacitet zamrzavanja 21 kg
- Kontrolni panel 5″ osetljiv na dodir
- Specijalno dizajnirani da ponude integralno rešenje Cook&Chill zajedno sa Fagor konvektomatima
- Ciklusi snažnog hlađenja i zamrzavanja, koji se mogu konfigurisati da se njima upravlja prema vremenu ili temperaturnoj sondi postavljenoj u jezgro hrane (ako se sonda ne koristi, ciklusom se automatski upravlja prema vremenu)
- Ciklus hlađenja Blast Chilling: 90 minuta
- Ciklus zamrzavanja Shock Freezing: 240 minuta
- 5 dodatnih specijalnih ciklusa: odleđivanje, stvrdnjavanje sladoleda, isušivanje, dezinfekcija ribe i zagrevanje core probe sonde
- Kada se završi ciklus hlađenja u Blast Chiller režimu uređaj radi kao rashladni ormar, a temperatura ostaje između +2 i +4ºC
- Nakno završenog ciklusa zamrzavanja u Shock Freezer režimu, uređaj natavlja da radi kao zamrzivač, sa temperaturama ispod -18ºC
- Hermetički zatvoren kompresor sa ventilisanim kondenzatorom – vazdušno hlađenje
- R-452a ekološki prihvatjiv gas (bez CFC)
- 60 mm debljina izlacije – pod pritiskom ubrizgana poliuretanska pena 40 kg/m3 gustine CFC free
- Bakarni isparivač sa aluminijumskim lamelama
- Sistem hlađenja sa ventilatoro – prinudno hlađenje
- Automatsko isparavanje kondenzovane vode
U Blast Chiller režimu rada, proizvod se sa 90°C nakon termičke obrade, hladi na temperaturu skladištenja od +3°C za maksimalno 90 minuta.
Na ovaj način se sprečava razmnožavanje bakterija.
U Shock Freezer režimu, odvija se ciklus zamrzavanja, sa početnih 90°C, do temperature proizvoda od -18ºC, za samo 4 sata, čime se postiže brzo zamrzavanje hrane, dok se istovremeno izbegava povećanje bakterijske flore i formiranje makrokristala.
Uz pomoć Blast Chiller – Shock Freezer uređaja, u velikoj meri se čuvaju svi kvaliteti hrane i utrostručava dužina trajanja proizvoda i mogućnost čuvanja pripremljene hrane na niskim temperaturama.
- Blast Chiler režim kontrolisano spušta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na +3°C za 90 min.
- Shock Freezer režim – temperatura jezgra hrane se obara sa +90°C na -18°C za 240 min.
Blast Chiller – proces hlađenja
Soft ciklus (standardno) – 90 minuta
- ovaj proces se koristi za mekanu, laganu ili delikatnu hranu, manjih komada i zapremine
Hard ciklus (intenzivno) – 90 minuta
- pogodan je za proizvode visoke gustine ili težine, kao i za pripremu hrane za pakovanje
Shock Freezer – proces zamrzavanja
Soft ciklus (standardno) – 240 minuta
- obavlja početni ciklus održavajući temperaturu komore na 0ºC, zatim prelazi na zamrzavanje proizvoda
- ovaj ciklus ravnomerno zamrzava proizvode što ga čini pogodnim za hranu koja ne sme da bude izložena naglim promenama temperature ili koja sadrži različite sastojke.
Hard ciklus (intenzivno) – 240 minuta
- definisan po podrazumevanoj vrednosti u ciklusima zamrzavanja, obavlja ciklus održavajući temperaturu u komori konstantnom na -20ºC
- savršen ciklus za zamrzavanje polugotovih jela
- pogodan i za sirove proizvode
- olakšava skladištenje smrznutih proizvoda tokom dužeg vremenskog perioda, koji se mogu koristiti tokom godine.
Prednosti Blast Chiller – Shock Freezer uređaja
1. Higijena
Brzo obaranje temperature, koje omogućava šok komora, sprečava razmnožavanje mikroorganizama u sveže pripremljenoj hrani – skraćuje vreme namirnica provedeno u opasnoj temperaturnoj zoni izmedju 5°C i 60°C
2. Kvalitet
Brzo smanjenje temperature održava nivoe vlažnosti u hrani i sprečava uobičajeni rast bakterija.
Fagor Blast Chiller – Shock Freezer uređaj je takođe odličan u očuvanju sveže i sirove hrane kao što su riba, rakovi, povrće, hleb i poluproizvodi kao što su sveže testenine i sosovi.
3. Optimizacija rada u profesionalnoj kuhinji
Fagor Blast Chiller – Shock Freezer komora omogućava pripremu velikih količina hrane, koja se nakon hlađenja može konzumirati u periodu od 5-7 dana.
Napredno planiranje značajno poboljšava način nabavke sirovina, organizaciju rada u kuhinji i raznovrsnost jelovnika.
4. Ušteda vremena
Jednostavnom regeneracijom hrane, omogućava se posluživanje širokog asortimana jela u vrlo kratkom vremenskom periodu.
Fagor Blast Chiller – Shock Freezer rashladni uređaji povećavaju proizvodni kapacitet uz istovremeno smanjenje troškova, uz izuzetne prednosti u pogledu profitabilnosti i vremena.
Dimenzije (ŠxDxV) |
900x935x1105 mm |
---|---|
Kapacitet |
27 kg (+ 90 ° C / + 3 ° C) | 21 kg (+ 90 ° C / -18 ° C) |
Kapacitet plehova |
6 EN 600×400 ,6 GN 1/1 |
Visina između plehova |
65 mm |
Napajanje |
230 VAC |
Snaga |
1.600 W |
Agregat |
monoblok sistem |
Rashladni fluid |
Gas R 452A |
Hlađenje kompresora |
vazdušno |
Otapanje |
automatsko otapanje toplim gasom |
Kontrola |
touch screen panel 5" |
Sonda jezgra |
grejana sonda ,Ø 3 mm |
USB priključak |
opcionalno |
Debljina izolacije |
60 mm |
Vrsta izolacije |
poliuretanska pena visoke gustine (40kg/m3) HFC free |
Materijal izrade |
INOX AISI 304 |
Opcionalna dodatna oprema |
točkovi sa kočnicom |
Garancija | |
Težina |
105 kg |
Standardi i usaglašenosti |
CE sertifikat |
Proizvođač |
Povezani proizvodi
FRENOX BGN1-C hladni sto
Inox zamrzivač vertikalni 700 litara FRENOX VL9
Profesionalni inox zamrzivač 700 litara
- -10°/-22° C
- police kompatibilne sa GN 2/1 posudama
- upušteni nosači polica - brza izmena pozicije
- 85 mm debljina izolacije - visoka energetska efikasnost
- 42 kg/m3 gustina termoizolacione pene - HCFC Free
- ventilatori kondenzatora sa promenjivom brzinom
- Energy saving - noćni režim
- Smart defrost - samootapanje u slučaju blokiranog isparivača
- automatsko isparavanje kondenzata - grejanje toplim gasom
- unutrašnje ivice zaobljene radi lakšeg održavanja higijene
- jednostavno skidanje magnetne gume vrata
- reverzibilna vrata sa uglom otvaranja 100°
- sistem hladjenja patentiran za tropski ambijent + 43/C & 65% vlažnosti vazduha
- struktura od nerdjajućeg čelika INOX AISI 304
FRENOX VN9-T frižider 700 litara
Vertikalni profesionalni inox frižider 700 litara:
- -2/+8° C
- TOUCHPAD kontroler
- AISI 304
- police kompatibilne sa GN 2/1 posudama
- upušteni nosači polica - brza izmena pozicije
- 85 mm debljina izolacije - visoka energetska efikasnost
- 35/40 kg/m3 gustina termoizolacione pene - HCFC Free
- ventilatori kondenzatora sa promenjivom brzinom
- Energy saving - noćni režim
- Smart defrost - samootapanje u slučaju blokiranog isparivača
- automatsko isparavanje kondenzata - grejanje toplim gasom
- unutrašnje ivice zaobljene radi lakšeg održavanja higijene
- jednostavno skidanje magnetne gume vrata
- reverzibilna vrata sa uglom otvaranja 100°
- sistem hladjenja patentiran za tropski ambijent + 43°C & 65% vlažnosti vazduha
- struktura od nerdjajućeg čelika INOX AISI 304
Desmon PTGB2 minusni hladni sto
Hladni sto sa dvoje vrata - minusni režim, zamrzivač:
- -10/-25° C
- struktura od nerđajućeg čelika INOX AISI 304
- 60 mm debljina izolacije
- unutrašnje ivice zaobljene - jednostavno sanitarno održavanje
- vrata sa uglom otvaranja 95°
- magnetna guma na vratima - demontaža bez alata
- monoblok sistem hlađenja patentiran za tropski ambijent +40°C