HOME » Ugostiteljska oprema » Konvektomat GIORIK KI101W – 10 GN 1/1 – direktna para

Konvektomat GIORIK KI101W – 10 GN 1/1 – direktna para

6.920  cena bez PDV-a

Konvektomat za 10 plehova GN 1/1 – sa samopranjem i programiranjem – direktna para (bez bojlera)

  • Direktni sistem za proizvodnju pare
  • Touch screen kontrolni panel 7″
  • USB port za unos recepata
  • Motorizovano otvaranje ventilacionog ventila
  • Temperatura 50° – 300° C
  • Ventilator sa 6 brzina
  • Automatsko uklanjanje kamenca iz komore
  • Dvostruko zastakljena ventilirana vrata
  • LED osvetljenje komore
  • Tajmer 1`- 599` minuta + kontinuiran rad
  • Kontrola relativne vlažnosti unutar komore
  • Cooking mode (način obrade namirnica):
    – konvekcijski (strujanem vrelog vazduha)
    – parni (obrada parom)
    – kombinovani (konvekcijski sa zadatim procentom vlage u komori)
  • „Recipe Tuner“
  • „Delta T“ Cooking priprema jela uz kontrolu temperature jezgra
  • Funkcija održavanja temperature već pripremljenih jela
  • „Cooldown“ funkcija obaranja temperature
Šifra proizvoda: Giorik KI101W Kategorije: ,
Opis

Konvektomat za 10 plehova GN 1/1 – sa samopranjem i programiranjem – direktna para (bez bojlera)

meteo sistem

Da bi se garantovala savršeno uravnotežena klima unutar komore za kuvanje, Giorik je patentirao jedinstveni sistem za kontrolu vlažnosti koji koristi softver koji analizira parametre u komori za kuvanje, a zatim reguliše proizvodnju pare ili ispušta višak vlage.

priprema jela u konvektomatu

Konvektomat sa 10 tacni i programiranjem poseduje interfejs „RecipeTuner“: omogućava jednostavnu modifikaciju i personalizaciju programa pripreme hrane.

„RecipeTuner“ se menja u zavisnosti od načina pripreme hrane, za regulisanje kuvanja, pečenja, stepena vlažnosti i narastanja.

Novi sistem „Rack Control“ dozvoljava pripremu više vrsta jela na različitim nivoima, uz mogućnost da sva jela budu gotova u isto vreme.

Konvektomat 10 tacni sa programiranjem – jednostavno unošenje novih recepata i korekcija već postojećih.

Grejanje komore konvektomata sa INCOLOY grejačima visokih performansi.

Osnovne karakteristike konvektomata:
  • Direktni sistem za proizvodnju pare
  • Touch screen kontrolni panel 7″ – 9 faza kuvanja
  • USB port za unos recepata
  • Motorizovano otvaranje ventilacionog ventila
  • Temperatura 50° – 300° C
  • Ventilator sa 6 brzina
  • Instant isključivanje ventilatora otvaranjem vrata
  • Automatsko uklanjanje kamenca iz komore
  • Dvostruko zastakljena ventilirana vrata
  • LED osvetljenje komore
  • Tajmer 1`- 599` minuta + kontinuiran rad
  • Kontrola relativne vlažnosti unutar komore
  • Cooking mode (način obrade namirnica):
    – konvekcijski (strujanem vrelog vazduha)
    – parni (obrada parom)
    – kombinovani (konvekcijski sa zadatim procentom vlage u komori)
  • Konvektomat 10 tacni sa programiranjem 999 recepata u 9 faza rada svakog ciklusa.
  • Konvektomat na 10 nivoa sa „Rack Control“ sistemom, ima mogućnost pripreme različitih jela, a sa završetkom u isto vreme.
  • „Recipe Tuner“ za jednostavno modifikovanje i personalizovanje programa-recepata
  • „Delta T“ Cooking priprema jela uz kontrolu temperature jezgra
  • Funkcija održavanja temperature već pripremljenih jela
  • „Cooldown“ funkcija obaranja temperature

Dostupne varijante:

KB061W – Sa bojlerom – 6 plehova GN 1/1

KB101W – Sa bojlerom – 10 plehova GN 1/1

KI061W – Direktna para – 6 plehova GN 1/1

KI101W – Direktna para – 10 plehova GN 1/1

Tehničke karakteristike
Dimenzije (ŠxDxV)

519x806x1010 mm

Napajanje

400 VAC

Snaga

13,8 kW

Zagrevanje komore

INCOLOY električni grejači

Kapacitet plehova

10 GN 1/1

Visina između plehova

30 mm

Dimenzija komore (ŠxDxV)

380x540x610 mm

Kontrola

touch screen panel 7"

Tajmer

1’ do 599’

,

kontinuiran ciklus

USB priključak

upisivanje recepata za pripremu / update firmware-a

Programiranje

999 programa + 9x "one touch" (svaki program u 9 faza)

Radna temperatura

50°-300°C

Sonda jezgra

delta T priprema

,

omogućava praćenje temperature jezgra proizvoda

,

da

Način rada peći

3 moda: konvekcijski, parni, kombinovani

Ventilator

6 brzina – inverter

Sistem vlaženja vazduha

direct steam – direktna para

Održavanje komore

integrisan sistem samopranja

Vrata peći

duplo staklo sa vazdušnom zavesom

Unutrašnje osvetljenje

LED svetlo

Materijal izrade komore

INOX AISI 304

Materijal izrade kućišta

INOX AISI 304

Napajanje vodom

ventil ¾”

Otpadna voda

Ø 40 mm

Težina

110 kg

Standardi i usaglašenosti

CE sertifikat

Opcionalna dodatna oprema

dodatak za pečenje pilića

,

dodatak za ražnjiće

,

postolje sa nosačima plehova

Garancija

Proizvođač

O proizvođaču

Giorik SpA je proizvodna kompanija osnovana 1963. godine.

Misija kompanije Giorik SpA je usmerena na istraživanje i razvoj tehnološki inovativnih rešenja za profesionalnu ugostiteljsku opremu koju proizvode. 

U ponudi su konvektomati, salamanderi i termo blok uređaji.

Proizvođač je najpoznatiji po vrhunskim salamanderima, za koje slobodno možemo reći da su broj 1 u svetu, obzirom da ih koriste svi vodeći hotelski lanci, kao i drugi proizvođači opreme, za koje ih Giorik SpA uslužno proizvodi.

konvektomati

Preko 60 godina inovacija

Proizvode intuitivnu opremu jer čvrsto veruju u potrebu pojednostavljenja složenih operacija koje se svakodnevno izvode u modernim profesionalnim kuhinjama. Cilj je implementiranje inovacija kroz stvaranje tehnološki naprednih proizvoda sa visokim standardom kvaliteta.

Kombinacija stručnosti, podrške i pomoći je osnovni dokaz sveobuhvatne usluge koju pružaju svojim klijentima, ne samo kao proizvođačima već i kao vodećim eksponentima u profesionalnoj ugostiteljskoj industriji.

Tokom faze proučavanja i razvoja mašina, dizajniranje komponenata se vrši korak po korak, empirijskim testovima koji odmah prikazuju validnost usvojenih rešenja. Test laboratorija proizvođača Giorik SpA, opremljena sofisticiranim instrumentima i naprednom tehnologijom, omogućava intenzivnu upotrebu mašina koje se stalno proveravaju za efikasnost, performanse i bezbednosne parametre, tako da se eventualni kvarovi mogu predvideti i otkloniti u procesu proizvodnje.

kuhinjski termo blok

Šta je konvektomat?

konvektomat 6 plehova

Šta je KONVEKTOMAT?

KOMBINOVANO PARNA PEĆ

Konvektomat je termički uređaj za profesionalnu obradu namirnica putem podizanja temperature i objedinjuje karakteristike konvekcijske peći (duvaljke) i autoklava (parnog generatora, steamer-a). Konvektomat može da se koristi kao konvekcijska pećnica (duvaljka) – obrada namirnica kruženjem vrelog vazduha, odnosno da vrelom parom termički obrađuje namirnice ili da koristi oba pomenuta načina, kombinovano. Prednosti ovog uređaja su znatne: kraće vreme za koje se namirnice termički obrade, mogućnost različitih vrsta termičke obrade, očuvanje originalnog kvaliteta i ukusa namirnica…

Istorija konvektomata

Prva kobinovano-parna peć je proizvedena 1960. sa ciljem da se napravi uređaj koji koristi manje energije (struje, gasa) i manje vode, a istovremeno skraćuje vreme kuvanja i smanjuje gubitak težine namirnica (kaliranje). Danas, peći su napredovale zbog savremenih tehnoloških rešenja koje se ugrađuju u njih, a čime se poboljšao njihov učinak u obradi namirnica.
U početku svog postojanja kombinovano-parne peći, odnosno konvektomati, su bile u upotrebi na ograničenom delu tržišta, dok su danas u upotrebi na svim mestima gde se priprema hrana, od najmanjih objekata brze hrane, preko restorana i kantina, hotelskih kuhinja gde je nezamislivo pripremiti veliki broj obroka za kratko vreme, pa do velikih marketa i kuhinja u firmama za ishranu zaposlenih lica.
gasni konvektomati
profesionalna kuhinjska oprema
konvektomati sa bojlerom

VRSTE KOMBINOVANO-PARNIH PEĆI – KONVEKTOMATA

Postoje dve osnovne podele konvektomata

  • peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);​
  • peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru​

Takođe, delimo ih i u zavisnosti od toga šta im je primarni energent:

  • strujne (električni konvektomat)
  • gasne (plinski konvektomat)

Različiti su i izvori grejanja kod strujnih i plinskih:

  • strujne peći imaju električne grejače sa kojih se oslobađa toplota (direktno grejanje)
  • gasne peći putem izmenjivača toplote zagrevaju komoru (indirektno grejanje)

PREDNOSTI I MANE DVE OSNOVNE VRSTE KONVEKTOMATA

KONVEKTOMATI SA DIREKTNIM UBACIVANJEM PARE – DIRECT STEAM

Prednosti:

  • peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);​
  • peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru;

Mane:

  • strujne (električni konvektomat);
  • gasne (plinski konvektomat);
KONVEKTOMATI SA BOJLEROM – BOILER VERSION

Prednosti:

  • kvalitetna para u kontinuitetu, jer se pravi van komore;
  • mogućnost obrade namirnica parom i pri niskim temperaturama u komori;
  • nema remećenja termičke stabilnosti u komori;

Mane:

  • sporo dobijanje pare u startu proceca rada, voda u bojleru se mora zagrejati do tačke ključanja;
  • povećana potrošnja električne energije zbog dodatnih grejača u bojleru;
  • povećana potrošnja vode, nakon isključivanja uređaja bojler se prazni;
  • održavanje bojlera mora biti redovno, jer dolazi do sakupljanja kamenca, a što može prouzrokovati povećanu potrošnju energije i skupe popravke;
konvektomati sa bojlerom
konvektomati sa samopranjem