Konvektomat GIORIK SNHE061W
7.643 € cena bez PDV-a
Konvektomat kapaciteta 6 plehova GN 1/1
Integrisan generator pare – bojler
- 10” ekran osetljiv na dodir, 9 faza kuvanja;
- kombinovani sistem proizvodnje pare BOILER/DIRECT;
- unapred podešeni programi (recepti);
- ručni tuš na povratnom crevu kao standard;
- sonda jezgra sa 1 tačkom merenja kao standard (multipoint kao opcija);
- sistem kontrole kvaliteta pare (suva-vlažna) STEAM TUNER;
- W automatski sistem za pranje sa tečnim deterdžentom ili tabletama;
- automatsko uklanjanje kamenca iz bojlera;
- 6 brzina ventilatora;
- kontrola vlažnosti u komori METEO SYSTEM;
- USB konekcija;
- delta T kuvanje – sa zadatom razlikom u temperaturi komore i jezgra;
- automatska promena smera rotacije ventilatora u skladu sa podešenim ciklusom rada;
- brzo hlađenje i sa otvorenim vratima;
- komorno led osvetljenje;
- pogodan za tacne 60×40 sa opcionalnim nosačima plehova;
- Wi-Fi kao standard;
- dvostruko zastakljena vrata;
- brzo startovanje sa početnog ekrana – omiljeni recepti;
- SMART COOKING sistem koji prepoznaje opterećenje i omogućava da se prilagodi odgovarajući program prema vrsti hrane u samo nekoliko koraka;
Konvektomat sa 6 plehova GN 1/1
Giorik Steambox serije „H“ nudi dva načina generisanja pare:
- generator pare – bojler
- instant para
U zajedničkom radu, ove dve metode dovode do maksimalnog učinka u proizvodnji pare. Ove prednosti lako se mere u pogledu brzine, efikasnosti, uštede energije i kvaliteta pare.

Interfejs „RecipeTuner“ omogućava jednostavnu modifikaciju i personalizaciju programa pripreme hrane u konvektomatu.
„RecipeTuner“ se menja u zavisnosti od načina pripreme hrane, za regulisanje kuvanja, pečenja, stepena vlažnosti i narastanja.

Novi sistem „Rack Control“ dozvoljava pripremu više vrsta jela u konvektomatu na različitim nivoima konvektomata uz mogućnost da sva jela budu gotova u isto vreme.
Giorik Steambox konvektomati su opremljeni patentiranim sistemom za regulaciju nivoa vlage u samoj pari – vlažna ili suva para u zavisnosti od potrebe ciklusa pripreme u konvektomatu.
Za savršenu klimu u komori konvektomata, Giorik je patentirao jedinstveni sistem kontrole vlage (Meteo System) koristeći program koji analizira relevantne parametre unutar komore nakon čega dodaje paru u komoru ili ispušta višak vlage.
Integrisan generator pare – konvektomat sa bojlerom
- INCOLOY grejni elementi visokih performansi
- Sistem brze ventilacije komore – bez mešanja mirisa
- Meteo system (patentirano) za kontrolu vlage u komori konvektomata
- Inverter ventilator sa 6 brzina
- Potpuno zaustavljanje ventilatora u trenutku otvaranja vrata
- Proizvodnja pare Symbiotic tehnologijom (patentirano)
- „Steam tuner“ (patentirano) sistem za podešavanje zasićenosti pare (suva/vlažna)
- USB port za ubacivanje recepata i za ažuriranje firmware-a
- Dvostruko staklo na vratima (paneli se mogu otvoriti – lako čišćenje)
- Osvetljenje komore LED svetlo
- Komora izrađena od nerđajućeg čelika AISI304 sa zaobljenim uglovima
- Podesive noge
- Kontrola pomoću skroler dugmeta i touch screen panela 10” (25,4 cm)
- Automatizovan sistem ventilacije komore
- Tuš crevo sa sistemom za skladištenje – „Retractable hand shower”
Standardna oprema:
- Sonda jezgra
- Tuš crevo za pranje komore
- Integrisan sistem samopranja (tečnost za pranje ili tablete)
- Manuelni omekšivač vode
Opcionalno:
- Postolje sa nosačima plehova
- Nosači plehova 600×400
Konvektomat sa 6 plehova je dostupan i u verziji bez bojlera
| Dimenzije (ŠxDxV) |
860x795x835 mm |
|---|---|
| Napajanje |
400 VAC |
| Snaga |
11,4 kW |
| Zagrevanje komore |
INCOLOY električni grejači |
| Kapacitet plehova |
6 GN 1/1 |
| Visina između plehova |
70 mm |
| Dimenzija komore (ŠxDxV) |
445 x 660 x 470 mm |
| Kontrola |
touch screen panel 10" ,Wi-Fi |
| Tajmer |
1’ – 120’ ,kontinuiran ciklus |
| USB priključak |
upisivanje recepata za pripremu / update firmware-a |
| Programiranje |
999 programa + 9x "one touch" (svaki program u 9 faza) |
| Radna temperatura |
30°-300°C |
| Sonda jezgra |
delta T priprema ,omogućava praćenje temperature jezgra proizvoda |
| Način rada peći |
3 moda: konvekcijski, parni, kombinovani |
| Ventilator |
6 brzina – inverter |
| Sistem vlaženja vazduha |
generator pare (integrisan bojeler) + direktno ubacivanje |
| Pražnjenje generatora pare |
automatsko nakon gašenja peći |
| Ciklus hlađenja komore |
sa otvorenim ili zatvorenim vratima |
| Pranje generatora pare |
automatsko |
| Održavanje komore |
integrisan sistem samopranja ,tuš crevo |
| Vrata peći |
duplo staklo sa vazdušnom zavesom |
| Unutrašnje osvetljenje |
LED svetlo |
| Materijal izrade komore |
INOX AISI 304 |
| Materijal izrade kućišta |
INOX AISI 304 |
| Napajanje vodom |
ventil ¾” |
| Otpadna voda |
Ø 32 mm |
| Težina |
132 kg |
| Standardi i usaglašenosti |
CE sertifikat |
| Opcionalna dodatna oprema |
dodatak za pečenje pilića ,dodatak za ražnjiće ,grill ploča ,korpa za pomfrit ,pizza ploča ,postolje sa nosačima plehova ,otvoreno postolje |
| Garancija | |
| Proizvođač |
Giorik SpA je proizvodna kompanija osnovana 1963. godine.
Misija kompanije Giorik SpA je usmerena na istraživanje i razvoj tehnološki inovativnih rešenja za profesionalnu ugostiteljsku opremu koju proizvode.
U ponudi su konvektomati, salamanderi i termo blok uređaji.
Proizvođač je najpoznatiji po vrhunskim salamanderima, za koje slobodno možemo reći da su broj 1 u svetu, obzirom da ih koriste svi vodeći hotelski lanci, kao i drugi proizvođači opreme, za koje ih Giorik SpA uslužno proizvodi.
Preko 60 godina inovacija
Proizvode intuitivnu opremu jer čvrsto veruju u potrebu pojednostavljenja složenih operacija koje se svakodnevno izvode u modernim profesionalnim kuhinjama. Cilj je implementiranje inovacija kroz stvaranje tehnološki naprednih proizvoda sa visokim standardom kvaliteta.
Kombinacija stručnosti, podrške i pomoći je osnovni dokaz sveobuhvatne usluge koju pružaju svojim klijentima, ne samo kao proizvođačima već i kao vodećim eksponentima u profesionalnoj ugostiteljskoj industriji.
Tokom faze proučavanja i razvoja mašina, dizajniranje komponenata se vrši korak po korak, empirijskim testovima koji odmah prikazuju validnost usvojenih rešenja. Test laboratorija proizvođača Giorik SpA, opremljena sofisticiranim instrumentima i naprednom tehnologijom, omogućava intenzivnu upotrebu mašina koje se stalno proveravaju za efikasnost, performanse i bezbednosne parametre, tako da se eventualni kvarovi mogu predvideti i otkloniti u procesu proizvodnje.
Šta je KONVEKTOMAT?
KOMBINOVANO PARNA PEĆ
Konvektomat je termički uređaj za profesionalnu obradu namirnica putem podizanja temperature i objedinjuje karakteristike konvekcijske peći (duvaljke) i autoklava (parnog generatora, steamer-a). Konvektomat može da se koristi kao konvekcijska pećnica (duvaljka) – obrada namirnica kruženjem vrelog vazduha, odnosno da vrelom parom termički obrađuje namirnice ili da koristi oba pomenuta načina, kombinovano. Prednosti ovog uređaja su znatne: kraće vreme za koje se namirnice termički obrade, mogućnost različitih vrsta termičke obrade, očuvanje originalnog kvaliteta i ukusa namirnica…
Istorija konvektomata
VRSTE KOMBINOVANO-PARNIH PEĆI – KONVEKTOMATA
Postoje dve osnovne podele konvektomata
- peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);
- peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru
Takođe, delimo ih i u zavisnosti od toga šta im je primarni energent:
- strujne (električni konvektomat)
- gasne (plinski konvektomat)
Različiti su i izvori grejanja kod strujnih i plinskih:
- strujne peći imaju električne grejače sa kojih se oslobađa toplota (direktno grejanje)
- gasne peći putem izmenjivača toplote zagrevaju komoru (indirektno grejanje)
PREDNOSTI I MANE DVE OSNOVNE VRSTE KONVEKTOMATA
KONVEKTOMATI SA DIREKTNIM UBACIVANJEM PARE – DIRECT STEAM
Prednosti:
- peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);
- peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru;
Mane:
- strujne (električni konvektomat);
- gasne (plinski konvektomat);
KONVEKTOMATI SA BOJLEROM – BOILER VERSION
Prednosti:
- kvalitetna para u kontinuitetu, jer se pravi van komore;
- mogućnost obrade namirnica parom i pri niskim temperaturama u komori;
- nema remećenja termičke stabilnosti u komori;
Mane:
- sporo dobijanje pare u startu proceca rada, voda u bojleru se mora zagrejati do tačke ključanja;
- povećana potrošnja električne energije zbog dodatnih grejača u bojleru;
- povećana potrošnja vode, nakon isključivanja uređaja bojler se prazni;
- održavanje bojlera mora biti redovno, jer dolazi do sakupljanja kamenca, a što može prouzrokovati povećanu potrošnju energije i skupe popravke;
Povezani proizvodi
Giorik CG740E gasni šporet sa elektro rernom
Profesionalni plinski šporet 4 gorionika sa rernom na struju - serija 700
- upresovana gornja ploča debljine 1,2 mm
- 4 gorionika
- 2x 4 kW + 2x 8 kW
- pilot plamen
- u slučaju gašenja plamena prekida se dovod gasa
Električna statička rerna
- GN 2/1 6kW
- termostatska kontrola 100-330°C
- 4 pozicije kontrole grejača
- sigurnosni termostat
- svetlosni indikator zagrejanosti rerne
AQUA grill električni Giorik GL74GE
GRILLVAPOR GE 819 EL električni grill
Grilling system Arris GRILLVAPOR ® technology - grill sa vodom
Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji Arris Grillvapor®, gubitak težine (-20%) i gubitak volumena su smanjeni, povećane su porcije pripremljene hrane, što donosi velike ekonomske koristi onima koji koriste Girillvapor®.
Patentirana tehnologija Arris Grillvapor® omogućava brže pečenje (u proseku 20% u odnosu na tradicionalne sisteme za grilovanje) i omogućava Vam da pripremate hranu na zdrav način sa očuvanjem živih boja hrane.
Zahvaljujući posebnom patentiranom sistemu za pečenje, pojačava ukuse i organoleptičke karakteristike hrane, eliminiše upotrebu ulja i masti za začinjavanje radi dalje ekonomske uštede.
Temperature se može kontrolisati u 11 nivoa za savršeno pečenje
- Grillvapor® tehnologija za brže kuvanje (+ 20% u poređenju sa tradicionalnim roštiljima)
- Precizno snabdevanje strujom
- Brže čišćenje, manje vremena za čišćenje
- Opciona sonda za kontrolu procesa pečenja
- Održavanje sočnosti u hrani
- Manji gubitak težine: - 20% prosečno (ušteda na sirovini)
- Manji pad zapremine proizvoda (više porcija od iste količine sirovine)
- Manja upotreba ulja i začina (štednja sirovina)
- Smanjen dim u odnosu na tradicionalne roštilje
Menumaster RCS511TS mikrotalasna rerna
Keramička podloga – mikrotalasna rerna sa više korisnog prostora unutar komore.
- 1.100 W mikrotalasne snage
- 34 litre zapremina komore
- 368x381x216h unutrašnja dimenzija
- namenjena za komercijalnu upotrebu i kontinuiran rad
- keramička podloga - bez tanjira
- digitalna kontrola
- LCD displej
- 100 programa u 3 različite etape



