HOME » Ugostiteljska oprema » Slow juicer SIRMAN Ektor 37 profesionalni sokovnik

Slow juicer SIRMAN Ektor 37 profesionalni sokovnik

395  cena bez PDV-a

Profesionalni barski slow juicer – „cold press“ barski sokovnik za hladno ceđenje soka.

  • Hladno ceđenje se radi na brzini svrdla od svega 37 rpm.
  • Radi na principu drobljenja voća-povrća i bukvalno mehaničkog ceđenja kroz sito.
  • Na jednoj strani se izdvaja hladno ceđeni sok, a na drugoj otpad ceđenja – pulpa.
  • U ekstraktoru za sokove, s obzirom da slow juicer sokovnik radi na maloj brzini, ne dolazi do generisanja toplote u procesu ceđenja soka.
  • Zato se jos ova vrsta sokovnika naziva „za hladno ceđenje“.
  • Na ovaj način se čuvaju vitamini, enzimi i sve hranljive vrednosti iz voća i povrća.

Šifra proizvoda: Sirman Ektor 37 Kategorije: ,
Opis

Profesionalni slow juicer – „cold press“ barski sokovnik za hladno ceđenje soka.

Princip rada
  • Hladno ceđenje se radi na brzini svrdla od 37 rpm.
  • Slow speed barski sokovnik je sa asinhronim ventilirajućim motorom koji omogućava neprekidnu upotrebu do 30 min.
  • Radi na principu drobljenja voća-povrća i bukvalno ceđenja kroz sito – u kompletu dolaze 3 sito korpe različite filtracije.
  • Na jednoj strani se izdvaja hladno ceđeni sok, a na drugoj otpad ceđenja – pulpa.
  • Dva otvora za ubacivanje sirovine
Prednosti i mane
  • U ekstraktoru za sokove, s obzirom da barski sokovnik radi na maloj brzini, ne dolazi do generisanja toplote u procesu ceđenja soka, zato se jos ova vrsta sokovnika naziva: „za hladno ceđenje“.
  • Na taj način se čuvaju vitamini, enzimi i sve hranljive vrednosti iz voća i povrća.
  • Osetljivi sastojci u voću loše reauguju na povišenu temperaturu usled velikog broja obrtaja mašine i dolazi do njihove oksidacije.
  • Zagrevanje nije slučaj kod sokovnika za sporo ceđenje, s obziorom da profesionalni slow juicer radi na brzini od 37 rpm, što je znatno manje od 3.000 rpm koje razvija centrifugalni profesionalni sokovnik.

Prednosti slow juicer su očuvanje hranjivih sastojaka

u većoj meri u odnosu na centrifugu i mogućnost ceđenja lisnatih namirnica (spanaća, kelja …) pa čak i pšenične trave.

Mane slow juicera: mala količina soka u vremenskom intervalu

… jer i sam naziv kaže – slow juicer – sporo ceđenje, kao i nešto komplikovanije čišćenje s obzirom da sklop slow juicer sokovnika ima više delova od centrifugalnog.

Proizvodi do 35% više voćnog-povrćnog soka, veća iskorišćenost samog ploda u odnosu na druge tipove sokovnika.
Rezultat je suvlja pulpa na otpadnoj strani, ali mu je mana ukupna količina soka na kraju dana s obzirom na spori rad.

Primena slow juicera – cold press sokovnika

SIRMAN Ektor 37 profesionalni slow juicer sokovnik, sa snažnim motorom i velikom silom ceđenja, čini aparat idealnim za kafiće, juice barove, restorane, hotele i sve one koji su svesni prednosti sporog ceđenja voća.

Za komercijalno slow ceđenje – FriulCo ARGOS.

Tehničke karakteristike
Dimenzije (ŠxDxV)

150x240x450 mm

Napajanje

230 VAC

Snaga

400 W

Broj obrtaja motora

2.800 rpm

Broj obrtaja svrdla

37 rpm

Ulazni otvor

35×43 mm

,

78×88 mm

,

dva otvora

Težina

6,7 kg

Standardi i usaglašenosti

CE sertifikat

Garancija

Proizvođač