HOME » Ugostiteljska oprema » Konvektomat FAGOR iKORE CW-061-ERLW

Konvektomat FAGOR iKORE CW-061-ERLW

5.485  cena bez PDV-a

Konvektomat iKORE Concept kapaciteta 6 plehova – za 6 tacni GN 1/1

  • direktna para – bez bojlera
  • Programiranje: 100 testiranih recepata, kapacitet za >100 recepata sa pripremom u 9 faza
  • Modovi pripreme hrane: niska temperatura 30-98°, para na 99°, super para na 100-130°, kombinovani mod 30-300° i konvekcijski mod 30-300°
  • iClima® – regulacija procenta vlage u konvektomatu, sa preciznošću od 10%
  • 2,8” LED displej za prikaz funkcija i statusa
  • iWASHING® pametni sistem pranja za optimalne rezultate
  • EZ® senzor multi-point sonda jezgra
Šifra proizvoda: Fagor 19107357 Kategorije: ,
Opis

Konvektomat iKORE Concept kapaciteta 6 plehova – za 6 tacni GN 1/1 direct steam system

Kombinovana parno konvekcijska peć iKORE Concept, proizvod kompanije Fagor Professional, je idealno rešenje za one profesionalce kojima je potrebna cenovno pristupačna peć sa naprednim funkcijama, koja daje odlične rezultate u pogledu kvaliteta pripreme hrane, efikasnosti i bezbednosti.

Funkcije

Digitalni konvektomat 6 plehova GN 1/1

Ekran od 2,8“ sa rotacionim tasterom i funkcijom pritiskanja za konfigurisanje i potvrđivanje parametara.

iClima®: Upravljanje i kontrola vlažnosti putem direktnog merenja sa senzorom vlažnosti.  Regulacija procenta vlage sa preciznošću 10%.

Fagor Recipe Center: 100 fabrički podešenih i kulinarski testiranih recepata. Kapacitet skladištenja za više od 100 recepata sa do 9 faza pripreme.

Hlađenje vazduhom i vodom (funkcija brzog hlađenja komore).

Modovi pripreme hrane: niska temperatura 30-98°, para na 99°, super para na 100-130°, kombinovani mod 30-300° i konvekcijski mod 30-300°.

Odvlaživanje komore – sušenje, za postizanje hrskavog pečenja.

Delta kuvanje – priprema sa sondom (core probe) i razlikom u temperaturi komore i jezgra proizvoda.

Direktna para u konvektomatu

​​Stvaranje pare ubrizgavanjem vode u turbinu, atomizacijom vode i pretvaranjem u paru.

Kontrole konvektomata

  • 5 jezika
  • mogućnost konfigurisanja tona ekrana, jačine zvuka i kontrasta
  • 8 tonova
  • podešavanja snage, mreže, jezika i sistema

Tehničke karakteristike konvektomata

  • start/stop funkcija – kontinuiran rad
  • tajmer funkcija – vremenski ograničen rad
  • program funkcija – više od 100 recepata sa do 9 faza pripreme
  • EZ® senzor multi-point sonda jezgra sa 4 tačke merenja
  • automatsko i manuelno ubacivanje pare
  • varijabilno vlaženje vazduha u 5 nivoa
  • sistem automatskov vlaženja i sušenja vazduha
  • 6 brzina ventilatora (od 1.400 rpm do zaustavljanja)
  • displej 2.8″ sa prikazom trenutnih i zadatih vrednosti
  • mogućnost rada sa 50% snage
  • automatsko podešavanje lokaciji instalacije (nadmorska visina i sl.) sa inicijalnim samotestiranjem
  • automatsko podešavanje tačke ključanja
  • uklonjiv poklopac ventilatora – jednostavno održavanje komore
  • integrisana motorna kočnica za zaustavljanje ventilatora
  • jednaka distribucija toplote sa HA® kontrolom
  • reverzibilna funkcija ventilatora
  • trostruko staklo na vratima
  • termoreflektujuća unutrašnjost komore
  • LED osvetljenje komore
  • sigurnosna brava na vratima sa 3 pozicije
  • izrada komore od poliranog nerđajućeg čelika AISI 304

Software

  • kontrola funkcija
  • sistem za održavanje
  • obaveštenje o nepravilnostima u radu
  • istorija grešaka
  • arhiva odrađenih ciklusa

Sistem za samopranje konvektomata

  • 1 osnovni program pranja – funkcija ispiranja vodom
  • 3 automatska ciklusa pranja: laki, srednji i hard ciklus
  • 1 program ispiranja
  • 1 program poliranja komore
  • prikaz statusa ciklusa pranja komore i preostalog vremena

Električni konvektomat Fagor iKORE Concept – direct steam:

  • CW-0623-E R SW – 6 GN-2/3
  • CW-061-E R SW – 6 GN-1/1
  • CW-101-E R SW – 10 GN-1/1
  • CW-062-E R SW – 6 GN-2/1- 12 GN-1/1
  • CW-102-E R SW – 10 GN-2/1- 20 GN-1/1 
  • CW-201-E R SW – 20 GN-1/1 
  • CW-202-E R SW – 20 GN-2/1- 40 GN-1/1 
Tehničke karakteristike
Dimenzije (ŠxDxV)

898x817x846 mm

Napajanje

400 VAC

Snaga

11,1 kW

Zagrevanje komore

INCOLOY električni grejači

Kapacitet plehova

6 GN 1/1

Kontrola

digitalna kontrola sa LCD prikazom

,

ekran 2,8"

,

rotacioni taster

Tajmer

kontinuiran ciklus

,

nezavisno podešavanje vremena rada

,

overnight cooking

USB priključak

upisivanje recepata za pripremu / update firmware-a

Programiranje

>100 programa rada u 9 faza

Radna temperatura

50°-300°C

Sonda jezgra

delta T priprema

,

EZ Sensor

,

multipoint sonda jezgra Ø 3 mm

Način rada peći

3 moda: konvekcijski, parni, kombinovani

,

dehidratacija

Ventilator

6 brzina – inverter

Sistem vlaženja vazduha

direct steam – direktna para

Ciklus hlađenja komore

sa otvorenim ili zatvorenim vratima

Održavanje komore

integrisan sistem samopranja

,

tuš crevo

Vrata peći

duplo staklo sa vazdušnom zavesom

Unutrašnje osvetljenje

LED svetlo

Materijal izrade komore

INOX AISI 304

Materijal izrade kućišta

INOX AISI 304

Napajanje vodom

ventil ¾”

Otpadna voda

Ø 32 mm

Težina

117 kg

Standardi i usaglašenosti

CE sertifikat

Opcionalna dodatna oprema

dodatak za pečenje pilića

,

dodatak za ražnjiće

,

grill ploča

,

korpa za pomfrit

,

pizza ploča

,

postolje sa nosačima plehova

Garancija

Proizvođač

Šta je konvektomat?

konvektomat 6 plehova

Šta je KONVEKTOMAT?

KOMBINOVANO PARNA PEĆ

Konvektomat je termički uređaj za profesionalnu obradu namirnica putem podizanja temperature i objedinjuje karakteristike konvekcijske peći (duvaljke) i autoklava (parnog generatora, steamer-a). Konvektomat može da se koristi kao konvekcijska pećnica (duvaljka) – obrada namirnica kruženjem vrelog vazduha, odnosno da vrelom parom termički obrađuje namirnice ili da koristi oba pomenuta načina, kombinovano. Prednosti ovog uređaja su znatne: kraće vreme za koje se namirnice termički obrade, mogućnost različitih vrsta termičke obrade, očuvanje originalnog kvaliteta i ukusa namirnica…

Istorija konvektomata

Prva kobinovano-parna peć je proizvedena 1960. sa ciljem da se napravi uređaj koji koristi manje energije (struje, gasa) i manje vode, a istovremeno skraćuje vreme kuvanja i smanjuje gubitak težine namirnica (kaliranje). Danas, peći su napredovale zbog savremenih tehnoloških rešenja koje se ugrađuju u njih, a čime se poboljšao njihov učinak u obradi namirnica.
U početku svog postojanja kombinovano-parne peći, odnosno konvektomati, su bile u upotrebi na ograničenom delu tržišta, dok su danas u upotrebi na svim mestima gde se priprema hrana, od najmanjih objekata brze hrane, preko restorana i kantina, hotelskih kuhinja gde je nezamislivo pripremiti veliki broj obroka za kratko vreme, pa do velikih marketa i kuhinja u firmama za ishranu zaposlenih lica.
gasni konvektomati
profesionalna kuhinjska oprema
konvektomati sa bojlerom

VRSTE KOMBINOVANO-PARNIH PEĆI – KONVEKTOMATA

Postoje dve osnovne podele konvektomata

  • peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);​
  • peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru​

Takođe, delimo ih i u zavisnosti od toga šta im je primarni energent:

  • strujne (električni konvektomat)
  • gasne (plinski konvektomat)

Različiti su i izvori grejanja kod strujnih i plinskih:

  • strujne peći imaju električne grejače sa kojih se oslobađa toplota (direktno grejanje)
  • gasne peći putem izmenjivača toplote zagrevaju komoru (indirektno grejanje)

PREDNOSTI I MANE DVE OSNOVNE VRSTE KONVEKTOMATA

KONVEKTOMATI SA DIREKTNIM UBACIVANJEM PARE – DIRECT STEAM

Prednosti:

  • peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);​
  • peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru;

Mane:

  • strujne (električni konvektomat);
  • gasne (plinski konvektomat);
KONVEKTOMATI SA BOJLEROM – BOILER VERSION

Prednosti:

  • kvalitetna para u kontinuitetu, jer se pravi van komore;
  • mogućnost obrade namirnica parom i pri niskim temperaturama u komori;
  • nema remećenja termičke stabilnosti u komori;

Mane:

  • sporo dobijanje pare u startu proceca rada, voda u bojleru se mora zagrejati do tačke ključanja;
  • povećana potrošnja električne energije zbog dodatnih grejača u bojleru;
  • povećana potrošnja vode, nakon isključivanja uredjaja bojler se prazni;
  • održavanje bojlera mora biti redovno, jer dolazi do sakupljanja kamenca, a što može prouzrokovati povećanu potrošnju energije i skupe popravke;
konvektomati sa bojlerom
konvektomati sa samopranjem