

Konvektomat FAGOR iKORE AW-061-ERLW
6.607 € cena bez PDV-a
Konvektomat iKORE kapaciteta 6 plehova – za 6 tacni GN 1/1 direct steam system
- direktna para – bez bojlera
- iCooking® – smart system sa automatskom korekcijom programa
- Programiranje recepata: slika jela, neophodni pribor, lista namirnica, procedura, faze pripreme
- FagorCookingCenter® – pristup svim parametrima u fazama prireme hrane
- Modovi pripreme hrane: niska temperatura 30-98°, para na 99°, super para na 100-130°, kombinovani mod 30-300° i konvekcijski mod 30-300°
- Standardne funkcije: regeneracija, sous vide kuvanje u vakuum kesama, overnight cooking, fermentacija, pasterizacija, dimljenje, sušenje mesa, dehidratacija
- iClima® – regulacija procenta vlage u konvektomatu, sa preciznošću od 1%
- Multitray – priprema više vrsta jela u isto vreme
- 10.1” touch screen
- FagorKonnect® kontrola i nadzor uredjaja
- iWASHING® pametni sistem pranja za optimalne rezultate
- EZ® senzor multi-point sonda jezgra
Konvektomat iKORE kapaciteta 6 plehova – za 6 tacni GN 1/1 direct steam system
Kombinovana parno konvekcijska peć iKORE ADVANCE, proizvod kompanije Fagor Professional, je idealno rešenje za one profesionalce kojima je potrebna cenovno pristupačna peć sa naprednim funkcijama, koja daje odlične rezultate u pogledu kvaliteta pripreme hrane, efikasnosti i bezbednosti.
Konvektomat sa visokom tehnologijom
Konotrola konvektomata tokom pripreme hrane
Konvektomat iKORE koji ima prednost u odnosu na konkurenciju – najveća preciznost tokom procesa pripreme jela za optimalne rezultate.
- merenje vlažnosti i količine kiseonika sa iClima® sistemom
- jednaka distribucija toplote sa HA® kontrolom
- EZ® senzor – temperatura se prati sa senzorima u komori i sondi jezgra, kako bi se održala potrebna toplota za pripremu hrane.
iCooking®
Nova pametna tehnologija kuvanja.
Omogućava Vam da izaberete proizvod i željenu završnu obrade brzo i intuitivno – peć podešava faze i parametre shodno tome.
Tokom procesa termičke obrade hrane, konvektomat automatski i kontinuirano izračunava temperaturu, vlažnost, brzinu protoka vazduha i potrebno vreme da se dobije proizvod sa optimalnim rezultatima i minimalnom utrošenom energijom.
Štaviše, završna faza se može modifikovati tokom procesa rada – iCooking® brzo ponovo podešava parametre tako da postigne željeni rezultat.
Touch screen kontrola 10,1″
Intuitivno, jednostavno i jasno.
Software u konvekotmatu iKORE je savršen vodič koji će Vam pomoći u kuvanju i pripremi jela.
Sadrži široku paletu recepata na svim nivoima pripreme hrane za garantovane rezultate Vašeg jela.
Olakšajte i pojačajte najkomplikovaniji recept, pripremljen do savršenstva i sa najvišom preciznošću zahvaljujući „Easy Cooking“ i „Fagor Cooking“ automatskim programima.
iKORE Advance generacija konvektomata uključuje Fagor Touch sistem, ekran osetljiv na dodir, potpuno zatvoren u staklu, vrlo jednostavan za čišćenje, vodootporan i rezistentan na ogrebotine.
Visoka tehnologija za olakšan svakodnevni rad.
Food Safety
Pridat je značaj bezbednosti hrane, sa procesima pripreme krane koje beleži HACCP kontrolni sistem.
Dizajn komore konvektomata je projektovan da garantuje maksimalnu higijenu zajedno sa preciznim
radom i pripremom.
Sa iWASHING® pametnim sistemom pranja, omogućeno je pranje svih površina unutar konvektomata.
Automatska metodologija, sa različitim programima pranja, koji obezbeđuju bezbednost korisnika.
Ciklus pranja se odvija preko hidrauličnog sistem koji se prilagođava potrebama profesionalaca.
Ukratko – maksimalna dezinfekcija za jedinstvene performanse.
Robustan dizajn konvektomata
Izgrađen od najkvalitetnijeg nerđajućeg čelika, sa posebnom pažnjom na detalje.
Robustan dizajn garantuje izdržljivost tokom vremena, performanse konvektomata se neće smanjiti uprkos kontinuiranoj upotrebi.
Čvrste strukture i ergonomskog dizajna, iKORE konvektomat je izrađen od nerđajućeg čelika AISI-304
(uglačana unutrašnjost).
Poseban dizajn komore koji garantuje ujednačenu raspodelu toplote uz pomoć HA® kontrolera.
FagorKonnect® pruža jedinstvenu vezu između Vas i Vaše pećnice. Omogućava Vam da se povežete sa svojom kuhinjom, nadgledate konvektomat i upravljate njime, gde god da ste i u bilo koje vreme.
Sa FagorKonnect® sistemom ćete moći da upravljate i nadgledate procese pripreme na daljinu.
Pristup kontrolnim panelima, pregled istorije podataka i optimizacija korišćenja Vaše iKORE pećnice je upravo ono što Vam je trebalo da biste bili slobodniji i efikasniji.
Ova aplikacija odmah obaveštava distributera o alarmima koju generiše peć i analizira uzroke i moguće
rešenje problema u video zapisima, tako da je obezbeđena brza i efikasna postprodajna usluga za klijente.
Takođe omogućava da se konvektomat pregleda u realnom vremenu sa bilo kog mesta, tako
da se može identifikovati problem.
FagorKonnect® zahteva interntet uz LAN konekciju ili vezu uz opcionalni Wi-Fi modul.
Dimenzije (ŠxDxV) |
898x867x846 mm |
---|---|
Napajanje |
400 VAC |
Snaga |
10,2 kW |
Zagrevanje komore |
INCOLOY električni grejači |
Kapacitet plehova |
6 GN 1/1 |
Kontrola |
touch screen panel 10.1" |
Tajmer |
kontinuiran ciklus ,nezavisno podešavanje vremena rada ,overnight cooking |
USB priključak |
upisivanje recepata za pripremu / update firmware-a |
Programiranje |
neograničen broj programa |
Radna temperatura |
50°-300°C |
Sonda jezgra |
delta T priprema ,EZ Sensor ,multipoint sonda jezgra Ø 3 mm |
Način rada peći |
3 moda: konvekcijski, parni, kombinovani ,dehidratacija ,pasterizacija ,regeneracija ,smoking ,sous vide cooking |
Ventilator |
6 brzina – inverter |
Sistem vlaženja vazduha |
direct steam – direktna para |
Ciklus hlađenja komore |
sa otvorenim ili zatvorenim vratima |
Održavanje komore |
integrisan sistem samopranja ,tuš crevo |
Vrata peći |
duplo staklo sa vazdušnom zavesom |
Unutrašnje osvetljenje |
LED svetlo |
Materijal izrade komore |
INOX AISI 304 |
Materijal izrade kućišta |
INOX AISI 304 |
Napajanje vodom |
ventil ¾” |
Otpadna voda |
Ø 32 mm |
Težina |
130 kg |
Standardi i usaglašenosti |
CE sertifikat |
Opcionalna dodatna oprema |
dodatak za pečenje pilića ,dodatak za ražnjiće ,grill ploča ,korpa za pomfrit ,pizza ploča ,postolje sa nosačima plehova ,sonda jezgra – core probe |
Garancija | |
Proizvođač |
Fagor Industrial S. Coop. Spain
Fagor Professional je među svetskim liderima, u proizvodnji opreme, u sektoru ugostiteljstva i profesionalnih mašina za pranje veša.
Fagor Professional je tim profesionalaca koji su posvećeni profesionalcima. Slušaju ih, razumeju i saosećaju sa njima kako bi zadovoljili njihove potrebe i pomogli im da prevaziđu i najteže izazove kreiranjem inovativnih proizvoda.
U tu svrhu, obimni katalog se može pohvaliti proizvodima koji su savršeni i za najzahtevnije profesionalce, podržani nizom uređaja koji svakodnevni rad čine jednostavnijim i efikasnijim.
Fagor Professional je deo poslovne grupe ONNERA Group, posvećene pronalaženju rešenja za opremu za industriju usluživanja hrane, pranje veša i profesionalnih rashladnih uređaja.
ONNERA Group ima 9 proizvodnih pogona, 35 poslovnih kancelarija i više od 2200 zaposlenih širom sveta. Trenutno je vodeća kompanija u proizvodnji ugostiteljske, hotelske i rashladne opreme u Španiji, šesta u Evropi i deseta u svetu.
Fagor je svoju misiju definisao sa verom u talenat i težnjom prema ideji: takmičenje na najvišem nivou i stalnom razvoju.

Šta je KONVEKTOMAT?
KOMBINOVANO PARNA PEĆ
Konvektomat je termički uređaj za profesionalnu obradu namirnica putem podizanja temperature i objedinjuje karakteristike konvekcijske peći (duvaljke) i autoklava (parnog generatora, steamer-a). Konvektomat može da se koristi kao konvekcijska pećnica (duvaljka) – obrada namirnica kruženjem vrelog vazduha, odnosno da vrelom parom termički obrađuje namirnice ili da koristi oba pomenuta načina, kombinovano. Prednosti ovog uređaja su znatne: kraće vreme za koje se namirnice termički obrade, mogućnost različitih vrsta termičke obrade, očuvanje originalnog kvaliteta i ukusa namirnica…
Istorija konvektomata



VRSTE KOMBINOVANO-PARNIH PEĆI – KONVEKTOMATA
Postoje dve osnovne podele konvektomata
- peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);
- peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru
Takođe, delimo ih i u zavisnosti od toga šta im je primarni energent:
- strujne (električni konvektomat)
- gasne (plinski konvektomat)
Različiti su i izvori grejanja kod strujnih i plinskih:
- strujne peći imaju električne grejače sa kojih se oslobađa toplota (direktno grejanje)
- gasne peći putem izmenjivača toplote zagrevaju komoru (indirektno grejanje)
PREDNOSTI I MANE DVE OSNOVNE VRSTE KONVEKTOMATA
KONVEKTOMATI SA DIREKTNIM UBACIVANJEM PARE – DIRECT STEAM
Prednosti:
- peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);
- peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru;
Mane:
- strujne (električni konvektomat);
- gasne (plinski konvektomat);
KONVEKTOMATI SA BOJLEROM – BOILER VERSION
Prednosti:
- kvalitetna para u kontinuitetu, jer se pravi van komore;
- mogućnost obrade namirnica parom i pri niskim temperaturama u komori;
- nema remećenja termičke stabilnosti u komori;
Mane:
- sporo dobijanje pare u startu proceca rada, voda u bojleru se mora zagrejati do tačke ključanja;
- povećana potrošnja električne energije zbog dodatnih grejača u bojleru;
- povećana potrošnja vode, nakon isključivanja uređaja bojler se prazni;
- održavanje bojlera mora biti redovno, jer dolazi do sakupljanja kamenca, a što može prouzrokovati povećanu potrošnju energije i skupe popravke;



Povezani proizvodi
Giorik FG9117T gasna friteza
AQUA grill električni Giorik GL94GE
AQUA grill električni Giorik GL74GE
Giorik ST30 Hi-Touch Salamander
GIORIK Hi-Touch broj 1 u gastronomiji - najbolji kuhinjski salamander.
Salamanderi pružaju merljive uštede troškova i optimizuju radno vreme
- Visoko efikasni grejni elementi dostižu radnu temperaturu u rekordnom vremenu.
- Do 79% uštede energije
- Skraćeno vreme čišćenja i održavanja
- Usmereno dejstvo bez rasipanja toplote
Salamanderi su otvoreni uređaji koji generišu toplotu, odozgo na dole, pomoću specijalno dizajniranih grejača, smeštenih u gornji deo uređaja koji je pokretan po vertikalnoj osi, te omogućava povećanje ili smanjenje razmaka od hrane do izvora toplote u zavisnosti od načina pripreme hrane.
Salamander je idealan uređaj za gratiniranje, zagrevanje, grilovanje, tostiranje ...
grejna površina 1/1 GN