Aparat za pravljenje sladoleda Gelato Chef 5L Automatic i-Green je poluprofesionalna, stona mašina za sladoled. Posebno je razvijen za restorane i male prodajne objekte koji žele da uključe proizvodnju domaćeg sladoleda, ali imaju ograničen budžet dok i dalje teže ka visokom standardu kvaliteta.
Sladoled mašina je kompaktne izrade od nerđajućeg čelika i poseduje programski režim skladištenja koji omogućava da se sladoled drži u mašini na odgovarajućoj temperaturi i konzistenciji spreman za serviranje. Gelato Chef 5L Automatic i-Green dolazi sa posudom od nerđajućeg čelika 18/10 koja se može ukloniti. Lopatica za mešanje je napravljena od technopolymer-a i uklonjiva je kako bi se obezbedila higijena. Gelato Chef 5L Automatic i-Green je pogodan za proizvodnju od 1000 g. na svakih 20-25 minuta uz vazdušno hlađenje kompresora. Dostupne su dve opcije rada:
Manuelni ciklus
U manuelnom režimu korisnik ima potpunu kontrolu nad funkcijama mašine. Elektronski sistem kontroliše gustinu sladoleda i zaustavlja lopaticu kada konzistencija postane čvrsta dok kompresor nastavlja da radi. U ovom trenutku korisnik može odlučiti da li će zaustaviti mašinu ili preći na automatski režim skladištenja.
Automatski ciklus
U automatskom režimu sladoled mašina je u potpunosti kontrolisana pomoću sofisticiranog elektronskog sistema upravljanja. Jednostavno aktivirajte prekidač za skladištenje. Proizvodni ciklus će početi i, kada sladoled bude u odgovarajućoj konzistenciji, ciklus skladištenja će se aktivirati.
Namenski software pokreće i zaustavlja lopaticu za mešanje i kompresor u zavisnosti od gustine sastojaka kako bi zadržao idealnu konzistenciju za serviranje. Da biste uvek uživali u odličnom sladoledu, preporučujemo da sladoled čuvate u mašini najviše 8 sati.
Neki korisni saveti:
Za pripremu sladoleda i sorbeta ne unositi više od 1.000g mešavine, kako bi se omogućilo odgovarajuće povećanje zapremine pri mešanju.
Preporučljivo je sipati smešu na temperaturi između +10°C i +20°C. Više temperature takođe mogu značajno da produže vreme obrade. Pre nego što ubacite smešu u posudu, preporučujemo da pokrenete ciklus prethodnog hlađenja pritiskom na taster kompresora 5 minuta pre početka proizvodnog ciklusa.
Preporučujemo da sačekate oko 10 minuta između dve pripreme.
Dizajn Gelato Chef 5L Automatic i-Green naglašava njegovo „zeleno“ srce: ekološki je, efikasniji, štedi energiju i prihvatljiv za životnu sredinu.
Uz Gelato Chef 5L Automatic i-Green preporučena je izložbena vitrina 4 Magic Pro100 i-Green.
Uključeni dodaci uz aparat za sladoled:
- 1 posuda od nerđajućeg čelika 2,5 l.
- 1 lopatica
- 1 merna šolja
- Set uklonjivih umetaka za fiksnu i uklonjivu posudu