HOME » Ugostiteljska oprema » Mychef iCook 6 konvektomat GN 1/1

Mychef iCook 6 konvektomat GN 1/1

Originalna cena je bila: 5.257 €.Trenutna cena je: 4.468 €. cena bez PDV-a

Profesionalni konvektomat sa inovativnim tehnologijama – 6 plehova GN 1/1

Mychef COOK je profesionalna kombinovano parna peć – konvektomat, koja sprema hranu kao i Vi: bez komplikacija i praktično. Inovativna tehnologija rada, optimizovana kontrola i visokokvalitetni materijali čine ga idealnom opremom za restorane, hotele i sve ugostiteljske objekte.

Mychef COOK postiže odlične rezultate pripreme i konzistentnu teksturu na svim vrstama hrane, za kraće vreme i bez obzira na sadržaj i broj tacni, što je neophodno u današnjim modernim i sve zahtevnijim kuhinjama

Najinovativniji interfejs za jednostavnu interakciju sa korisnikom
Šifra proizvoda: Mychef iCook CIE6140D Kategorije: ,
Opis

Profesionalni konvektomat 6 GN sa ultra-brzim sistemom predgrejanja

180°C za 3 minuta i 45 sekundi

Iskoristite svoje vreme na najbolji način uz ultra-brzi sistem prethodnog zagrevanja, koji dostiže željenu temperaturu u komori konvektomata što je brže moguće i doprinosi uštedi energije. Ovaj ultra-brzi sistem predgrejanja će Vam omogućiti da izbegnete nepotrebno čekanje i počnete pripremu na optimalnoj temperaturi za svaki recept.

Standardne funkcije

3 režima rada:

  • Konvekcija (od 30º do 280ºC)
  • Kombinovano: konvekcija + para (od 30º do 280ºC)
  • Zasićena para (od 30º do 130ºC)

TSC (Thermal Stability Control) Kontrola termičke stabilnosti bez ikakvih fluktuacija na niskim temperaturama (± 0,2ºC)

Preheat & Cooldown. Automatsko predgrevanje ili hlađenje komore konvektomata

MultiSteam. Patentirana tehnologija dvostrukog ubrizgavanja pare

SmartClima Plus. Inteligentni senzorski sistem koji upravlja energijom i vlažnosti vazduha u komori konvektomata, u zavisnosti od vrste i količine hrane

DryOut Plus. Aktivno izvlačenje vlage iz komore korišćenjem tehnologije niskog pritiska. Hrskavi, zlatni, ultra brzi i savršeni rezultati

SmartWind. Brza i homogena priprema hrane, sa inteligentnim sistemom upravljanja koji reguliše smer rotacije turbine i promenu brzine (4 brzine)

MySmartCooking. Inteligentni sistem za termičku obradu hrane. Odaberite proizvod, vrstu pripreme, podesite veličinu namirnica, stepen zapečenosti i  konvektomat će izračunati parametre za savršen rezultat

Multilevel. Nezavisno upravljanje pripreme sa različitim vremenima završetka, idealno za à la carte restorane

Just In Time. Sinhronizuje ubacivanje tacni da bi se sva jela pripremila u isto vreme, idealno za više porudžbina za istim stolom

Wi-Fi veza, sa daljinskim ažuriranjem software-a

MyCloud. Ostanite povezani sa konvektomatom pomoću pametnog telefona ili tableta. Pogledajte status pripreme, kreirajte i sačuvajte recepte sa bilo kog mesta i pošaljite ih u svoj konvektomat ili pogledajte u knjigu recepata koja se stalno ažurira

400 programa + 10 faza pripreme u svakom programu

FastMenu. Kreirajte ekran za brz pristup programima i funkcijama za koje se Vi odlučite

Cooking Check. Rezime dnevne, mesečne ili godišnje potrošnje

NightWatch. Automatski nastavlja kuvanje preko noći (overnight cooking) ukoliko dođe do nestanka struje

MyCare. Automatski inteligentni sistem za pranje, sa detekcijom stepena zaprljanosti komore konvektomata i automatskim upozorenjem

Interna Multi-point sonda jezgra

C-rails nosači plehova sa sistemom protiv prevrtanja  i jednostavnim čišćenjem

10-inčni TFT ekran osetljiv na dodir

USB veza za ažuriranje software-a opreme i snimanje HACCP podataka

Vizuelno i zvučno obaveštenje o završetku pripreme

LED osvetljenje. Minimalna potrošnja i maksimalno trajanje

Trostruko zastakljena vrata sa niskom emisijom i jednostavna za čišćenje

Visokootporna komora konvektomata od nerđajućeg čelika AISI 304 18/10, potpuno zavarena sa zaobljenim ivicama (odvod preko integrisanog sifona)

Automatski sistem za drenažu radi čak i kada su vrata otvorena

Kvaka i plastične komponente sa antibakterijskim tretmanom

IPX5 zaštita od prskanja i direktnog mlaza vode

Konvektomat,
neograničen potencijal za svaku kuhinju

Michef COOK je kombinovano parna peć sa tri režima pripreme: konvekcijski, kombinovani i kuvanje na pari. Njegova SmartClima Plus tehnologija automatski prilagođava nivo vlažnosti u komori, ubrizgavajući ili izvlačeći paru za savršen rezultat – svaki put. A njegovi inteligentni MultiSteam, UltraVioletSteam i DryOut Plus sistemi koordiniraju za postizanje najdoslednije pripreme i najdelikatnijih jela.

To znači beskrajan potencijal konvektomata za kuvanje i pečenje. Možete da pečete, zapečete, kuvate, pržite, kuvate na pari, kuvate u vakuumu, dehidrirate, dimite …

Para u rekordnom vremenu

Gusta para od 30ºC za samo 45 sekundi uz MultiSteam; najbrži sistem proizvodnje i upravljanja parom na tržištu, sa minimalnom potrošnjom vode i najefikasnijim performansama. Profesionalna kombinovano parna peć Mychef COOK proizvodi paru 5 puta brže od konvektomata sa bojlerom, u kojima se para postiže samo iznad 100°C, a što traje više od 3 minuta.

Zašto čekati predugo?

Čista, sterilisana para

Profesionalni konvektomat sa patentiranim UltraVioletSteam sistemom za stvaranje pare, izlaz pare je apsolutno čist i sterilizovan, čak i na veoma niskim temperaturama. Dobijte čistu, gustu paru zahvaljujući ultraljubičastoj tehnologiji koja eliminiše sve prisutne mikroorganizme.

Konvektomat za hrskavu, nenadmašnu zlatnu završnu obradu i teksturu

DryOut Plus tehnologija omogućava da se vlaga izvuče iz komore konvektomata, kako bi se stvorio pravi izgled Vašeg jela uz poštovanje svojstava hrane. Najbolji način da savršeno dostignete efekat grill-ovanja, hrskave teksture, pa čak i samo da zapečete jelo.

  • Savršeno pečenje
  • Hrskave teksture
  • Ujednačeno zapečeno

Opcionalno

  • Leva vrata
Tehničke karakteristike
Dimenzije (ŠxDxV)

760x725x750 mm

Napajanje

400 VAC

Snaga

9,3 kW

Zagrevanje komore

INCOLOY električni grejači

Kapacitet plehova

6 GN 1/1

Visina između plehova

68 mm

Kontrola

touch screen panel 10"

Tajmer

"JIT" software – Just in Time priprema

,

0-180'

,

kontinuiran ciklus

,

overnight cooking

USB priključak

upisivanje recepata za pripremu / update firmware-a

Programiranje

400 programa

,

FastMenu

,

svaki program do 10 faza rada

Radna temperatura

30º-280ºC

Sonda jezgra

multipoint sonda jezgra Ø 3 mm

Način rada peći

3 moda: konvekcijski, parni, kombinovani

Ventilator

4 brzine – reverzibilni

Sistem vlaženja vazduha

MultiSteam patentiran sistem

Ciklus hlađenja komore

sa otvorenim ili zatvorenim vratima

Održavanje komore

integrisan sistem samopranja

Vrata peći

Triple-Glass sa vazdušnom zavesom

Unutrašnje osvetljenje

LED svetlo

Materijal izrade komore

INOX AISI 304

Materijal izrade kućišta

INOX AISI 304

Napajanje vodom

ventil ¾”

Otpadna voda

Ø 40 mm

Težina

80 kg

Standardi i usaglašenosti

CE sertifikat

Opcionalna dodatna oprema

dodatak za pečenje pilića

,

dodatak za ražnjiće

,

grill ploča

,

korpa za pomfrit

,

pizza ploča

,

postolje sa nosačima plehova

Garancija

Proizvođač

Šta je konvektomat?

konvektomat 6 plehova

Šta je KONVEKTOMAT?

KOMBINOVANO PARNA PEĆ

Konvektomat je termički uređaj za profesionalnu obradu namirnica putem podizanja temperature i objedinjuje karakteristike konvekcijske peći (duvaljke) i autoklava (parnog generatora, steamer-a). Konvektomat može da se koristi kao konvekcijska pećnica (duvaljka) – obrada namirnica kruženjem vrelog vazduha, odnosno da vrelom parom termički obrađuje namirnice ili da koristi oba pomenuta načina, kombinovano. Prednosti ovog uređaja su znatne: kraće vreme za koje se namirnice termički obrade, mogućnost različitih vrsta termičke obrade, očuvanje originalnog kvaliteta i ukusa namirnica…

Istorija konvektomata

Prva kobinovano-parna peć je proizvedena 1960. sa ciljem da se napravi uređaj koji koristi manje energije (struje, gasa) i manje vode, a istovremeno skraćuje vreme kuvanja i smanjuje gubitak težine namirnica (kaliranje). Danas, peći su napredovale zbog savremenih tehnoloških rešenja koje se ugrađuju u njih, a čime se poboljšao njihov učinak u obradi namirnica.
U početku svog postojanja kombinovano-parne peći, odnosno konvektomati, su bile u upotrebi na ograničenom delu tržišta, dok su danas u upotrebi na svim mestima gde se priprema hrana, od najmanjih objekata brze hrane, preko restorana i kantina, hotelskih kuhinja gde je nezamislivo pripremiti veliki broj obroka za kratko vreme, pa do velikih marketa i kuhinja u firmama za ishranu zaposlenih lica.
gasni konvektomati
profesionalna kuhinjska oprema
konvektomati sa bojlerom

VRSTE KOMBINOVANO-PARNIH PEĆI – KONVEKTOMATA

Postoje dve osnovne podele konvektomata

  • peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);​
  • peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru​

Takođe, delimo ih i u zavisnosti od toga šta im je primarni energent:

  • strujne (električni konvektomat)
  • gasne (plinski konvektomat)

Različiti su i izvori grejanja kod strujnih i plinskih:

  • strujne peći imaju električne grejače sa kojih se oslobađa toplota (direktno grejanje)
  • gasne peći putem izmenjivača toplote zagrevaju komoru (indirektno grejanje)

PREDNOSTI I MANE DVE OSNOVNE VRSTE KONVEKTOMATA

KONVEKTOMATI SA DIREKTNIM UBACIVANJEM PARE – DIRECT STEAM

Prednosti:

  • peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);​
  • peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru;

Mane:

  • strujne (električni konvektomat);
  • gasne (plinski konvektomat);
KONVEKTOMATI SA BOJLEROM – BOILER VERSION

Prednosti:

  • kvalitetna para u kontinuitetu, jer se pravi van komore;
  • mogućnost obrade namirnica parom i pri niskim temperaturama u komori;
  • nema remećenja termičke stabilnosti u komori;

Mane:

  • sporo dobijanje pare u startu proceca rada, voda u bojleru se mora zagrejati do tačke ključanja;
  • povećana potrošnja električne energije zbog dodatnih grejača u bojleru;
  • povećana potrošnja vode, nakon isključivanja uredjaja bojler se prazni;
  • održavanje bojlera mora biti redovno, jer dolazi do sakupljanja kamenca, a što može prouzrokovati povećanu potrošnju energije i skupe popravke;
konvektomati sa bojlerom
konvektomati sa samopranjem