Morello Forni MRe rotirajuće pizza peći na drva i struju
Funkcije
- MRe je hibridna rotirajuća pizza peć u kombinaciji drvo struja.
- MRe je prvenstveno pizza peć na drva, sa pomoćnim električnim sistemom grejanja rotirajuće šamotne ploče.
- Motorizovana ploča sa promenljivim smerom i brzinom okretanja ploče.
- Električno dogrevanje šamotne ploče omogućava bolju termičku stabilnost površine za pečenje – brže ispečena pizza i ujednačeni rezultati.
- Metalna ograda odvaja ložište za drva od rotirajuće ploče.
- Eksterna fioka za pepeo i prikupljanje otpada iz žljebova oko rotirajuće šamotne ploče – poboljšano sagorevanje i zona za pečenje uvek čista.
- Nezavisno zagrevanje donje ploče, sa kontrolom temperature.
- Ogromna vatrostalna masa i izuzetno dobra toplotna izolacija dizajnirani su da povećaju efikasnost pizza peći, niže operativne troškove i gubitak toplote.
- Patentiran sistem automatskog čišćenja otpadaka oko rotirajuće ploče.
Opcije
- MRe peći su dostupne u tri veličine (110, 130 i 150).
- Standard varijante mogu biti sa završnom obradom u obojenom metalu ili nerdjajućem čeliku – inox.
- Opcionalno dostupan manuelni sistem upravljanja sa termostatskom kontrolom temperauture – na zahtev.
- Specijalne „Sorrentino“ ploče za pečenje, za napolitansku picu ili hleb, dostupne na zahtev.
Početna konfiguracija
- MRe peći su opremljene pomoćnim grejačima, specijalno dizajniranim od strane Morello Forni.
- Kontrolni interfejs „IntelTouch Sistem“ omogućava jednostavno, ali efikasno upravljanje pećnicom, programirano sa patentiranim programom za automatski i manuelni rad.
- Fioka za pepeo i otpad.
- Unutrašnje osvetljenje na eksternom fleksibilnom nosaču otpornom na temperaturu.
- Pizza peći se isporučuju sastavljenje i spremne za rad, sa naznačenom gasnom snagom i priključkom električne energije.
- Pizza peć Morello Forni MRe dostupna u tri veličine i Standard varijanti spoljašnjeg oblika.
Instalacija
- Pizza peć je potreban otvor za 3% širi i viši od dimenzija da bi se dopremila na krajnju poziciju prilikom instalacije.
- Peć se mora pomerati samo pomoću viljuškara ili dizalice za palete.
- Samo tehničko osoblje koje je ovlastio „Morello Forni“ može obavljati montažu pizza peći na licu mesta.
- Samo kvalifikovani tehničari mogu da instaliraju peć, u skladu sa lokalnim propisima.
Morello Forni rotrirajuća pizza peć – verzije:
- FRV Evento – električna rotaciona pizza peć
- FGR – rotaciona pizza peć na gas
- FWR – rotaciona pizza peć na drva
- FMRe – pizza peć na drva sa elektro grejanjem rotacione ploče
- MR – pizza peć na drva sa gasnim grejanjem rotacione ploče
- MRe – pizza peć na drva sa elektro grejanjem rotacione ploče
- MRi – pizza peć na drva/gas sa gas/elektro grejanjem ploče
- FGRI – pizza peć na drva/gas sa gasnim grejanjem ploče
- FMR – pizza peć na drva sa gasnim grejanjem rotacione ploče
Prednosti serije MRe
- MRe je hibridna rotirajuća pizza peć u kombinaciji drvo struja.
- MRe peći su opremljene pomoćnim električnim grejačima, specijalno dizajniranim od strane Morello Forni.
- Sistem električnih grejača ne zahteva dodatno održavanje.
- „Touch“ kontrolni panel omogućava jednostavnu kontrolu rada.
- Kontrolni interfejs „IntelTouch Sistem“ omogućava jednostavno, ali efikasno upravljanje pećnicom, programirano sa patentiranim programom za automatski i manuelni rad.
- Sistem automatskog električnog zagrevanja rotirajuće grejne ploče, svodi potrošnju energenata na minimum i ne zahteva posebnu pažnju korisnika.
- Eksterna fioka za pepeo i prikupljanje otpada iz žljebova oko rotirajuće šamotne ploče – poboljšano sagorevanje i zona za pečenje uvek čista.
- Operacije čišćenja grejne šamotne ploče su jednostavnije, jer su zona sagorevanja drveta i površina za pečenje pizza odvojeni.
- Troškovi održavanja su manji – električni grejači bez održavanja.
- Poboljšana temperaturna stabilnost tokom rada zahvaljujući kombinovanom sistemu grejanja – sagorevanje drveta i električnim grejanjem rotirajuće ploče.
Stalna i poboljšana produktivnost u poređenju sa tradicionalnim pizza pećima na drva
- Sagorevanje drveta smanjuje ispuštanje gasova i zagadjenje vazduha.
- Rotirajuća ploča pomaže pica majstoru da ispeče pizzu bez potrebe za ručnim okretanjem svake, kao u „statičnim“ pizza pećima.
- Eliptični oblik unutrašnje površine smanjuje ukupnu dubinu peći i olakšava rad u poredjenju sa kružnim pećima.
- Prostrana polica od prirodnog kamena ispred otvora peći.
- Unutrašnje osvetljenje na eksternom fleksibilnom nosaču otpornom na temperaturu.
- Konstrukcija od čeličnih cevi – jednostavno pomeranje paletnim viljuškarom.
- Neophodno minimalno održavanje u eksploataciji.