HOME » Ugostiteljska oprema » Fagor ABCO-101 Blast Chiller 10 GN
Nazad na proizvode
profesionalna električna friteza 15 litara
Profesionalna električna friteza FAGOR F-E7115 Originalna cena je bila: 1.818 €.Trenutna cena je: 1.636 €. cena bez PDV-a

Fagor ABCO-101 Blast Chiller 10 GN

7.247  cena bez PDV-a

Blast Chiller – Shock Freezer 10 plehova

  • Kapacitet 10 plehova GN 1/1 ili 600×400 mm
  • Visina između nosača plehova 65 mm
  • Kapacitet hlađenja 50 kg
  • Kapacitet zamrzavanja 30 kg
  • Kontrolni panel 5″ osetljiv na dodir
  • Specijalno dizajnirani da ponude integralno rešenje Cook&Chill zajedno sa Fagor konvektomatima
  • Ciklus hlađenja Blast Chilling: 90 minuta
  • Ciklus zamrzavanja Shock Freezing: 240 minuta
  • 5 dodatnih specijalnih ciklusa: odleđivanje, stvrdnjavanje sladoleda, isušivanje, dezinfekcija ribe i zagrevanje core probe sonde
  • Kada se završi ciklus hlađenja u Blast Chiller režimu uređaj radi kao rashladni ormar, a temperatura ostaje između +2 i +4ºC
  • Nakno završenog ciklusa zamrzavanja u Shock Freezer režimu, uređaj natavlja da radi kao zamrzivač, sa temperaturama ispod -18ºC
Šifra proizvoda: Fagor 19105605 Kategorije: ,
Opis

Fagor ABCO-101 Blast Chiller / Shock Freezer kapaciteta 10 GN plehova, je rashladni uređaj konstruisan i namenjen da brzo snizi temperaturu hrane.

Onovne karakteristike ABCO-101:

  • Kapacitet 10 plehova GN 1/1 ili 600×400 mm
  • Visina između nosača plehova 65 mm
  • Kapacitet hlađenja 50 kg
  • Kapacitet zamrzavanja 30 kg
  • Kontrolni panel 5″ osetljiv na dodir
  • Specijalno dizajnirani da ponude integralno rešenje Cook&Chill zajedno sa Fagor konvektomatima
  • Ciklusi snažnog hlađenja i zamrzavanja, koji se mogu konfigurisati da se njima upravlja prema vremenu ili temperaturnoj sondi postavljenoj u jezgro hrane (ako se sonda ne koristi, ciklusom se automatski upravlja prema vremenu)
  • Ciklus hlađenja Blast Chilling: 90 minuta
  • Ciklus zamrzavanja Shock Freezing: 240 minuta
  • 5 dodatnih specijalnih ciklusa: odleđivanje, stvrdnjavanje sladoleda, isušivanje, dezinfekcija ribe i zagrevanje core probe sonde
  • Kada se završi ciklus hlađenja u Blast Chiller režimu uređaj radi kao rashladni ormar, a temperatura ostaje između +2 i +4ºC
  • Nakno završenog ciklusa zamrzavanja u Shock Freezer režimu, uređaj natavlja da radi kao zamrzivač, sa temperaturama ispod -18ºC
  • Hermetički zatvoren kompresor sa ventilisanim kondenzatorom – vazdušno hlađenje
  • R-452a ekološki prihvatjiv gas (bez CFC)
  • 60 mm debljina izlacije – pod pritiskom ubrizgana poliuretanska pena 40 kg/m3 gustine CFC free
  • Bakarni isparivač sa aluminijumskim lamelama
  • Sistem hlađenja sa ventilatoro – prinudno hlađenje
  • Automatsko isparavanje kondenzovane vode

U Blast Chiller režimu rada, proizvod se sa 90°C nakon termičke obrade, hladi na temperaturu skladištenja od +3°C za maksimalno 90 minuta.

Na ovaj način se sprečava razmnožavanje bakterija.

U Shock Freezer režimu, odvija se ciklus zamrzavanja, sa početnih 90°C, do temperature proizvoda od -18ºC, za samo 4 sata, čime se postiže brzo zamrzavanje hrane, dok se istovremeno izbegava povećanje bakterijske flore i formiranje makrokristala.

Uz pomoć Blast Chiller – Shock Freezer uređaja, u velikoj meri se čuvaju svi kvaliteti hrane i utrostručava dužina trajanja proizvoda i mogućnost čuvanja pripremljene hrane na niskim temperaturama.

  • Blast Chiler režim kontrolisano spušta temperaturu jezgra hrane sa +90°C na +3°C za 90 min.
  • Shock Freezer režim – temperatura jezgra hrane se obara sa +90°C na -18°C za 240 min.

Blast Chiller – proces hlađenja

Soft ciklus (standardno) – 90 minuta
  • ovaj proces se koristi za mekanu, laganu ili delikatnu hranu, manjih komada i zapremine
Hard ciklus (intenzivno) – 90 minuta
  • pogodan je za proizvode visoke gustine ili težine, kao i za pripremu hrane za pakovanje

Shock Freezer – proces zamrzavanja

Soft ciklus (standardno) – 240 minuta
  • obavlja početni ciklus održavajući temperaturu komore na 0ºC, zatim prelazi na zamrzavanje proizvoda
  • ovaj ciklus ravnomerno zamrzava proizvode što ga čini pogodnim za hranu koja ne sme da bude izložena naglim promenama temperature ili koja sadrži različite sastojke.
Hard ciklus (intenzivno) – 240 minuta
  • definisan po podrazumevanoj vrednosti u ciklusima zamrzavanja, obavlja ciklus održavajući temperaturu u komori konstantnom na -20ºC
  • savršen ciklus za zamrzavanje polugotovih jela
  • pogodan i za sirove proizvode
  • olakšava skladištenje smrznutih proizvoda tokom dužeg vremenskog perioda, koji se mogu koristiti tokom godine.

Prednosti Blast Chiller – Shock Freezer uređaja

1. Higijena

Brzo obaranje temperature, koje omogućava šok komora, sprečava razmnožavanje mikroorganizama u sveže pripremljenoj hrani – skraćuje vreme namirnica provedeno u opasnoj temperaturnoj zoni izmedju 5°C i 60°C

2. Kvalitet

Brzo smanjenje temperature održava nivoe vlažnosti u hrani i sprečava uobičajeni rast bakterija.

Fagor Blast Chiller – Shock Freezer uređaj je takođe odličan u očuvanju sveže i sirove hrane kao što su riba, rakovi, povrće, hleb i poluproizvodi kao što su sveže testenine i sosovi.

3. Optimizacija rada u profesionalnoj kuhinji

Fagor Blast Chiller – Shock Freezer komora omogućava pripremu velikih količina hrane, koja se nakon hlađenja može konzumirati u periodu od 5-7 dana.

Napredno planiranje značajno poboljšava način nabavke sirovina, organizaciju rada u kuhinji i raznovrsnost jelovnika.

4. Ušteda vremena

Jednostavnom regeneracijom hrane, omogućava se posluživanje širokog asortimana jela u vrlo kratkom vremenskom periodu.

Fagor Blast Chiller – Shock Freezer rashladni uređaji povećavaju proizvodni kapacitet uz istovremeno smanjenje troškova, uz izuzetne prednosti u pogledu profitabilnosti i vremena.

Tehničke karakteristike
Dimenzije (ŠxDxV)

900x935x1766 mm

Kapacitet

50 kg (+ 90 ° C / + 3 ° C) | 30 kg (+ 90 ° C / -18 ° C)

Kapacitet plehova

10 EN 600×400

,

10 GN 1/1

Visina između plehova

65 mm

Napajanje

230 VAC

Snaga

2.000 W

Agregat

monoblok sistem

Rashladni fluid

Gas R 452A

Hlađenje kompresora

vazdušno

Otapanje

automatsko otapanje toplim gasom

Kontrola

touch screen panel 5"

Sonda jezgra

grejana sonda

,

Ø 3 mm

USB priključak

opcionalno

Debljina izolacije

60 mm

Vrsta izolacije

poliuretanska pena visoke gustine (40kg/m3) HFC free

Materijal izrade

INOX AISI 304

Opcionalna dodatna oprema

točkovi sa kočnicom

Garancija

Težina

171 kg

Standardi i usaglašenosti

CE sertifikat

Proizvođač

O proizvođaču

Fagor Industrial S. Coop. Spain

Fagor Professional je među svetskim liderima, u proizvodnji opreme, u sektoru ugostiteljstva i profesionalnih mašina za pranje veša. 

Fagor Professional je tim profesionalaca koji su posvećeni profesionalcima. Slušaju ih, razumeju i saosećaju sa njima kako bi zadovoljili njihove potrebe i pomogli im da prevaziđu i najteže izazove kreiranjem inovativnih proizvoda.

U tu svrhu, obimni katalog se može pohvaliti proizvodima koji su savršeni i za najzahtevnije profesionalce, podržani nizom uređaja koji svakodnevni rad čine jednostavnijim i efikasnijim.

Fagor Professional je deo poslovne grupe ONNERA Group, posvećene pronalaženju rešenja za opremu za industriju usluživanja hrane, pranje veša i profesionalnih rashladnih uređaja.

ONNERA Group ima 9 proizvodnih pogona, 35 poslovnih kancelarija i više od 2200 zaposlenih širom sveta. Trenutno je vodeća kompanija u proizvodnji ugostiteljske, hotelske i rashladne opreme u Španiji, šesta u Evropi i deseta u svetu.

Fagor je svoju misiju definisao sa verom u talenat i težnjom prema ideji: takmičenje na najvišem nivou i stalnom razvoju.