Prfesionalne vakuum mašine

Vakuum pakerice su mašine koje omogućavaju duži rok trajanja svežih i termički obrađenih namirnica, bez gubitka na težine, sušenja i mešanja mirisa i ukusa. 

Vakuum pakerice podela i namena

  • eksterne - malog kapaciteta, za manji broj cikusa u toku dana, koriste reljefne kese, ne smeju se koristiti sa tečnim namirnicama, samopodmazujuće vakuum pumpe ne zahtevaju posebno održavanje ...
  • komorne vakuum pakerice- bez ograničenja u broju ciklusa, sa uljnom vakuum pumpom za kontinuiran rad, mogu se vakuumirati tečne namirnice uz poseban dodatak, ubacivanje inertnog gasa za produženu svežinu namirnica, vakuumiranje tegli, senzorska kontrola vakuuma ...
  • pakerice sa preklopom - industrijske vakuum mašine

Vakuum mašine se nabavljaju prema potrebama za vakuumiranjem, odnosno broju ciklusa i vrsti proizvoda. Ukoliko se ne vakumiraju tečne namirnice, za 30-50 ciklusa pakovanja, biće dovoljna i eksterna pakerica. Sa više od 50 ciklusa vakuumiranja u toku dana, neophodna je nabavka komorne pakerice. Komorne mašine su jednostavnije za rad, ali je i sam kvaliteta vakuuma daleko veći – BUSCH pumpe u Sammic komornim pakericama.

Sa vakuum pakericama se, usled smanjene oksidacije, produžava životni vek namirnica. Pojedine pakerice uz bluetooth konekciju sa mobilnim telefonom, imaju i mogućnost povezivanja na štampač. Štampanjem etiketa, uvek se zna sadržaj vakuum kesa, kao i datum pakovanja, odnosno rok trajanja vakuumiranih namirnica. Uz vakuum pakerice i sous vide uređaje, moguće je dodatno smanjiti rashode.

HOME » kuhinjska oprema » Vakuum mašine
Nijedan proizvod ne odgovara izabranim kriterijumima.