vertiklani rashladni uredjaji

Profesionalni vertikalni rashladni uredjaji

Vertikalni rashladni uredjaji se pozicioniraju u krajnjoj proizvodnoj liniji – u neposrednoj zoni pripreme hrane. Pozicija rashladnih uredjaja je takva da omoguće brz pristup namirnicama potrebnim za pripremu obroka.

Osnovna namena vertikalnih rashladnih uredjaja

  • brz pristup potrebnim namirnicama za pripremu obroka
  • koriste se za čuvanje namirnica, mesa i povrća, odnosno svega što ćete koristiti u toku dana
  • dopunjavaju se iz rashladne komore po potrebi

Podela prema režimu rada

  • plusni profesionalni rashladni uredjaji – frižideri – 2°/+8°C
  • minusni profesionalni rashladni uredjaji – zamrzivači -10°/-30°C
  • kombinovani profesionalni rashladni uredjaji - režim rada +8°/-25°C

Podela prema unutrašnjim dimenzijama

  • GN standard (GN 1/1 – GN 2/1) – kuhinjski 650×530 i 530×325 mm
  • EN standard (600×400 800×600 mm) – pekarski i poslastičarski plehovi i lodne
  • tipske police i nosači van GN i EN standarda
  • ROLL-IN – za ubacivanje namirnica u GN ili EN vertiklanim kolicima

Podela prema načinu hladjenja

  • dinamičko – brže oduzimanje toplote i ujednačen raspored temperature, idealna temperatura čak i usled velikog broja otvaranja rashaldnog uredjaja u toku radnog dana
  • statičko – mirno hladjenje: sporije hladjenje, manji gubitak vlage i smanjeno isušivanje proizvoda, pogodno za pekarske i poslastičarske proizvode, čuvanje sveže ribe
  • statičko potpomognuto ventilatorom – ujednačen raspored temperature, sporije hladjenje od dinamičkog
profesionalni frižider

Vrata profesionalnih rashladnih uredjaja

  • mogu biti jednokrilni, dvokrilni ili trokrilni rashlanadni uredjaji
  • vrata mogu biti od INOX-a ili stakla – za bolju preglednost
  • takodje mogu biti i obostrana vrata – za lakši pristup
  • magnetna guma na vratima je uvek lako demontažna kako bi se održavala kompletna higijena uredjaja
  • vrata profesionalnih uredjaja su konstruisana za veliki broj otvaranja na dnevnom nivou

Toplotna izolacija vertikalnih rashladnih uredjaja

Možda i najbitniji faktor kod profesionalnih rashladnih uredjajaja je izolacija komore. Izolacija od tvrdo ekspandirane poliuretanske pene, visoke gustine >35 kg/m3, smanjuje potrošnju električne energije i sprečava pojavu kondenzovane vode na podu uredjaja, kao što je čest slučaj kod uredjaja sa slabom izolacijom. U ponudi su Desmon SpA rashladni uredjaji

HOME » Rashladna oprema » Vertikalni uređaji
Nijedan proizvod ne odgovara izabranim kriterijumima.