Blast Chiller & Shock Freezer
- Sve products
- Espresso kafa4 proizvoda
- Barska oprema329 proizvoda
- Mašine za pranje čaša31 proizvod
- Kafe aparati49 proizvoda
- Aparati za tople napitke9 proizvoda
- Ledomati61 proizvod
- Drobilice za led7 proizvoda
- Blenderi14 proizvoda
- Multimikseri2 proizvoda
- Cedilice agruma14 proizvoda
- Sokovnici8 proizvoda
- Mikseri za nes8 proizvoda
- Šlagomati2 proizvoda
- Topla čokolada4 proizvoda
- Tretman vode7 proizvoda
- Hlađenje pića57 proizvoda
- Fast food474 proizvoda
- Preklopni tosteri30 proizvoda
- Tosteri17 proizvoda
- Roštilji80 proizvoda
- Friteze69 proizvoda
- Šporeti i rešoi32 proizvoda
- Hot-dog8 proizvoda
- Doner & Gyros37 proizvoda
- Pasta cooker7 proizvoda
- Waffle22 proizvoda
- Palačinkare15 proizvoda
- Hladne vitrine12 proizvoda
- Salatare18 proizvoda
- Grejanje hrane61 proizvod
- Fontane za limunadu24 proizvoda
- Slush aparati14 proizvoda
- Pizza oprema258 proizvoda
- Kuhinjska oprema1.598 proizvoda
- Mašine za pranje77 proizvoda
- Termo blok685 proizvoda
- Konvektomati136 proizvoda
- Salamanderi12 proizvoda
- Mikrotalasne rerne23 proizvoda
- Peći na ćumur17 proizvoda
- Sous vide18 proizvoda
- Vakuum mašine31 proizvod
- Mlinovi za meso26 proizvoda
- Mesoreznice48 proizvoda
- Kuteri57 proizvoda
- Univerzalne seckalice55 proizvoda
- Štapni blenderi / ručni mikseri20 proizvoda
- Multifunkcionalni uređaji4 proizvoda
- Pranje i sušenje povrća4 proizvoda
- Ljuštilice za krompir/luk19 proizvoda
- Planetarni mikseri57 proizvoda
- Pasta mašine16 proizvoda
- Transport hrane13 proizvoda
- Grejanje tanjira5 proizvoda
- Otvarači za konzerve4 proizvoda
- Pakovanje hrane7 proizvoda
- Omekšivači vode7 proizvoda
- Rashladna oprema400 proizvoda
- Blast Chiller & Shock Freezer31 proizvod
- Vertikalni uređaji89 proizvoda
- Hladni stolovi109 proizvoda
- Rashladne komore32 proizvoda
- Salatare26 proizvoda
- Izložbene vitrine22 proizvoda
- Vitrine za kolače33 proizvoda
- Vitrine za sladoled7 proizvoda
- Frižideri za piće46 proizvoda
- Otvorene vitrine4 proizvoda
- Rashlada za markete16 proizvoda
- Vinski frižideri22 proizvoda
- Pekarska oprema111 proizvoda
- Obrada mesa154 proizvoda
- Samoposlužne linije0 proizvoda
- Hotelska oprema43 proizvoda
- Pranje i sušenje veša0 proizvoda
- Ledomati99 proizvoda
- Aparati za sladoled15 proizvoda
- Neutralni elementi120 proizvoda
- GN posude30 proizvoda
- Laboratorijska oprema7 proizvoda
- Ostala oprema56 proizvoda
- Hemijska sredstva9 proizvoda
- Rezervni delovi14 proizvoda
Šok komore
Šok komore su vrlo važni uređaji, u profesionalnoj kuhinji, koji će omogućiti sigurnu i visoko kvalitetnu pripremu hrane. Radna temperatura od -40°C, brzo i kontrolisano obara temperaturu jezgra hrane – izbegavajući razvoj bakterija uz očuvanje kvaliteta hrane.
Ciklus hlađenja od +90°C do +3°C za 90 minuta i zamrzavanje od +90°C do -18°C za 240 minuta, sprečava rast mikroorganizama, zadržavajući svežinu i ne menjajući ukus hrane, izlaganjem proizvoda samo indirektnom protoku vazduha.
Takođe je moguće izvršiti regeneraciju, ohlađenih ili smrznutih proizvoda, do temperature za posluživanje.
Indirektna ventilacija garantuje savršenu temperaturu u celoj komori, delikatnim i kontrolisanim delovanjem na proizvod.
Termička obrada hrane u šok komorama
- bezbednost i higijena proizvoda
- kvalitet hrane na visokom nivou
- ušteda vremena
- smanjenje rashoda - produžen rok trajanja
Blast Chiller & Shock Freezer - osnovna razlika
Blast chiller i shock freezer su konstruktivno isti uređaji sa jedinom razlikom u snazi hlađenja i radnom ciklusu.
Blast chiller ima mogućnost hlađenja deklarisane količine proizvoda u temperaturnom opsegu od +90°C do +3°C za 90 minuta.
Shock freezer je uređaj sa pojačanim hlađenjem u odnosu na blast chiller, koji ima i funkciju zamrzavanja – od +90°C do -18°C za 240 minuta.
Bezbednost hrane i higijena
Blast chiller-i i shock freezer-i u potpunosti eliminišu rizik od bakteriološke kontaminacije garantujući kompletno bezbednu pripremu hrane uz maksimalnu higijenu. Brzim hlađenjem hrane, skraćuje se vreme provedeno na temperaturi između 5°C i 60°C, u takozvanoj „opasnoj temperaturnoj zoni“.
U ovom opesegu temperature, uvećan je rast bakterija koje dovode do ubrzanog kvarenja hrane. Šok komore u kratkom vremenskom periodu, za 90 minuta, prelaze ovu kritičnu temperaturnu zonu i na taj način sprečavaju razvoj bakterija, u daljem čuvanju hrane u frižiderima, gde je temperatura ispod 5°C.
Očuvanje kvaliteta hrane
U strogo kontrolisanom režimu hlađenja, sa sondom jezgra, sprečava se mogućnost zamrzavanja površinskog dela proizvoda usled preniske temperature. Zamrzavanjem proizvoda u kratkom vremenskom intervalu, sprečava se formiranje makrokristala i promena strukuture proizvoda, što je najbitniji faktor za očuvanje ukusa. Uz šok komore kvalitativne karakteristike pripremljene hrane ostaće nepromenjene nekoliko dana, svetle boje, savršenog oblika, privlačnog ukusa, neodoljivog mirisa.
Ušteda vremena za pripremu jela
Moguće je poboljšati organizaciju rada skraćivanjem proizvodnih procesa, sa unapred pripremljenim jelima, proširujući asortiman proizvoda i zadržavajući nepromenjenim kvalitete svih specijaliteta.
Smanjenje rashoda
Uz kupovinu sirovina na veliko, masovnu pripremu hrane, zamrzavanje u šok komorama i lagerovanje u hladnjačama, fleksibilnost i organizacija radnog vremena se dovodi na viši nivo. Smrznuti proizvodi se regenerišu u šok komorama, konvektomatima ili regeneratorima, do temperature za služenje, uz nepromenjen kvalitet i ukus. Na ovaj način se smanjuju rashodi obzirom da se koristi količina hrane potrebna za tekući radni dan.
Šok komore imaju široku primenu: u pekarstvu, poslastičarstvu, pripremi sladoleda, keteringu i restoranskim kuhinjama.
U ponudi su komore kapaciteta do 120 plehova i 1050 kg u jednom ciklusu.
Prikazan jedan rezultat
Techfrost MB40 Blast Chiller
Roll-in blast chiller za 1 kolica 20x GN 1/1 - GN 2/1 - EN 600x400 - EN 600x800
Blast Chiller / Shock Freezer je uređaj u kulinarstvu koji kombinuje sistem hlađenja sa sistemom ventiliranja , koji je u stanju da u velikoj meri očuva sve kvalitete hrane i produži rok trajanja.
Ovaj proizvod utrostručava rok trajanja i mogućnost čuvanja hrane.
- Blast Chiler +90°C na +3°C za 90 min - 100 kg
- Shock Freezer +90°C na -18°C za 270 min - 70 kg
*Kolica i plehovi nisu uključeni u cenu