HOME » Ugostiteljska oprema » Konvektomat Sogeco b.Tek BTK0623ETR

Konvektomat Sogeco b.Tek BTK0623ETR

5.356  cena bez PDV-a

Konvektomat sa 6 plehova GN 2/3 – direktna para

  • 6 GN 2/3
  • 60 mm razmak između plehova
  • maksimalna temperatura 270°C
  • direktna para (bez bojlera)
  • 10,1″ multi-touch kapacitativni ekran – sa cloud funkcijom
  • multi-point core probe – 1 sonda jezgra standardno
  • sistem samopranja
  • troslojno staklo na vratima
  • ventilator velikog kapaciteta – visoka efikasnost
  • LED svetlo
  • komora od AISI 304 nerđajućeg čelika
  • USB port
  • elektronska kontrola rada sa algoritmom

*28-40 obroka

Šifra proizvoda: Sogeco BTK0623ETR Kategorije: ,
Opis

Konvektomat sa b.Tek sa direktnom parom

Savršena sinergija između napredne tehnologije i izuzetnih performansi. Elegantan i moderan dizajn, u kojem se svaki detalj proučava s ljubavlju i posvećenošću kako bi se ponudilo izvanredno iskustvo, gde se kreativnost i preciznost harmonično spajaju.

Opremljena sofisticiranom kontrolnom tablom sa ekranom osetljivim na dodir, profesionalna b.Tek pećnica nudi intuitivno i raznovrsno kulinarsko iskustvo. Brojne funkcije programiranja Vam omogućavaju potpunu kontrolu u svakoj fazi pripreme. Funkcije se mogu personalizovati prema različitim potrebama, čime se garantuju besprekorni rezultati.

Dozvolite da budete inspirisani i iznenađeni svestranošću ovog kuhinjskog „alata“. To će postati vaš najverniji saveznik u potrazi za superiornošću.

b.Tek, kombinacija tradicionalne pripreme hrane i inovativne tehnologije, za pretvaranje Vaših kulinarskih snova u stvarnost.

TOUCH kontrola funkcija konvektomata

Kontrolana tabla, sa ekranom osetljivim na dodir i svojim intuitivnim interfejsom, čini pripremu hrane zanimljivim iskustvom i to bez napora za korisnika. Interfejs omogućava kuvarima da precizno regulišu temperaturu, zajedno sa vremenom pripreme, kao i druga podešavanja na osnovu specifičnih potreba svakog jela.

Ekran na dodir takođe pruža pristup ogromnoj biblioteci unapred instaliranih recepata. Samo dodirnite ekran da biste izabrali željeno jelo i konvektomat će se automatski prilagoditi najboljim podešavanjima. Već upisani recepti se mogu modifikovati i prilagoditi Vašem meniju. Takođe se mogu dodavati novi recepti, sa fazama pripreme.

Nudi praćenje u realnom vremenu unutrašnje temperature pećnice i napredovanja pripreme. Sistem drži sve pod kontrolom, bez potrebe za otvaranjem vrata, garantujući glatku i ujednačenu pripremu. Atraktivan dizajn služi kao dodatna vrednost za profesionalne kuhinje i restorane koji žele
da se predstave u avangardnom stilu. 

Preko namenske aplikacije moguće je kontrolisati sistem sa bilo kog mobilnog uređaja.

Metode pripreme u konvektomatu b.Tek

Polu-statička konvekcija

Temperatura pripreme: od 30° do 300°C
Ventilacija: manuelno
Vlažnost: manuelno

Polu-statička konvekcija je tradicionalna metoda, gde ventilator radi samo na minimalnoj brzini kada su grejni elementi uključeni. Idealan sistem za sva dizana peciva i pekarske proizvode, kao na primer makaronse i patišpanj kolače.

Konvekcija

Temperatura pripreme: od 30° do 300°C
Ventilacija: od 45% do 100%
Vlažnost: manuelno

Konvekcijska termička obrada omogućava ravnomernu i brzu pripremu mnogo različitih jela. Dinamičan protok vazduha, kontrolisan dvosmernim ventilatorima, favorizuje brzu razmenu toplote i ističe ukus i aromu hrane. Konvekcijska metoda termičke obrade je idealna za jela od testenine,  meso, povrće i pečenje peciva.

Kombinovana parno-konvekcijska metoda

Temperatura pripreme: od 30° do 300°C
Ventilacija: od 45% do 100%
Vlažnost: od 30° do 300°C

Ova tehnika kuvanja kombinuje prednosti konvekcije i kuvanja sa kontrolisanom vlagom unutar komore. Savršen način za dinstanje, pečenje i pripremu jela u kaserolama. Izvući će maksimum ukusa iz Vašeg jela.

    Priprema hrane u konvektomatu sa sondom

Sonda jezgra (core probe) je instrument koji je od suštinskog značaja za olakšavanje Vašeg posla. Sa sondom, software konvektomata prati temperaturu jezgra koju proizvod treba da dostigne. Zahvaljujući preciznom senzoru temperature konvektomata uz praćenje temperature jezgra, hrana će biti savršeno termički obrađena. Idealna metoda pripreme za velike komade mesa, gde je neophodno da proverite temperaturu jezgra proizvoda, npr. juneće pečenje. 

Priprema sa DELTA T° – razlika u temperaturi grejanja konvektomata i jezgra proizvoda

Kuvanje sa Delta-T, je idealna metoda za velike komade mesa koji zahtevaju sporo kuvanje. Da biste dobili savršeno pripremljenu hranu, potrebno je jednostavno podešavanje: kraj vremena kuvanja i Delta-T, tj. razlika između podešene temperature jezgra i temperature komore konvektomata.
Optimizujte organizaciju Vaše kuhinje pomoću softvera za upravljanje Delta-T i nikada više nećete morati da brinete o podešavanju temperature za pripremu velikih komada mesa.

Napredne funkcije b.Tek konvektomata

B.Robot

Podesite recept koji želite da napravite i neka b.Robot brine o savršenom redosledu pripreme. Konvektomat će Vas obavestiti kada je vreme da stavite svoju posudu sa namirnicama i kada da je izvadite.

b.Ready

Priprema različitih jela dok je sve pod kontrolom, moguće je zahvaljujući b.Ready funkciji. Ova funkcija ažurira
vreme pripreme i temperature za svako jelo. Svakoj operaciji pripreme se dodeljuju različite boje, tako da više od jednog kuvara mogu deliti komoru konvektomata bez mešanja posuđa i ometanja u radu.

b.Touch

b.Touch, staklena kontrolna tabla koja je
precizna i osetljiva na dodir.

b.Start

Ne radite danas ono što možete da odložite do sutra.  Podesite datum i vreme kada želite da spremite svoje obroke i prepustite ostalo konvektomatu.

b.Free

Putem mobilnog uređaja možete daljinski da sinhronizujete i kontrolišite svoj konvektomat, sa istim komandama kao putem interfejsa (*tablet nije uključen).

Dodatna oprema
  • otvoreno postolje
  • postolje sa nosačima plehova
  • plehovi za različite namene
  • omekšivač vode – štiti konvektomat od vodenog kamenca (uslov za garanciju)
Tehničke karakteristike
Dimenzije (ŠxDxV)

600x591x640 mm

Napajanje

400 VAC

Snaga

6 kW

Zagrevanje komore

INCOLOY električni grejači

Kapacitet plehova

6 GN 2/3

Visina između plehova

60 mm

Kontrola

touch screen panel 10,1"

Tajmer

0-180'

,

kontinuiran ciklus

,

overnight cooking

USB priključak

upisivanje recepata za pripremu / update firmware-a

Programiranje

XYZ broj programa

Radna temperatura

30°-270°C

Sonda jezgra

delta T priprema

,

omogućava praćenje temperature jezgra proizvoda

Način rada peći

3 moda: konvekcijski, parni, kombinovani

Ventilator

reverzibilni

,

inverter

,

podešavanje brzine 1-100%

Sistem vlaženja vazduha

direct steam – direktna para

Ciklus hlađenja komore

sa otvorenim ili zatvorenim vratima

Održavanje komore

integrisan sistem samopranja

Vrata peći

Triple-Glass sa vazdušnom zavesom

Unutrašnje osvetljenje

LED svetlo

Materijal izrade komore

INOX AISI 304

Materijal izrade kućišta

INOX AISI 304

Napajanje vodom

ventil ¾”

Otpadna voda

Ø 32 mm

Težina

46 kg

Standardi i usaglašenosti

CE sertifikat

Opcionalna dodatna oprema

dodatak za pečenje pilića

,

grill ploča

,

korpa za pomfrit

,

postolje sa nosačima plehova

Garancija

Proizvođač

Šta je konvektomat?

konvektomat 6 plehova

Šta je KONVEKTOMAT?

KOMBINOVANO PARNA PEĆ

Konvektomat je termički uređaj za profesionalnu obradu namirnica putem podizanja temperature i objedinjuje karakteristike konvekcijske peći (duvaljke) i autoklava (parnog generatora, steamer-a). Konvektomat može da se koristi kao konvekcijska pećnica (duvaljka) – obrada namirnica kruženjem vrelog vazduha, odnosno da vrelom parom termički obrađuje namirnice ili da koristi oba pomenuta načina, kombinovano. Prednosti ovog uređaja su znatne: kraće vreme za koje se namirnice termički obrade, mogućnost različitih vrsta termičke obrade, očuvanje originalnog kvaliteta i ukusa namirnica…

Istorija konvektomata

Prva kobinovano-parna peć je proizvedena 1960. sa ciljem da se napravi uređaj koji koristi manje energije (struje, gasa) i manje vode, a istovremeno skraćuje vreme kuvanja i smanjuje gubitak težine namirnica (kaliranje). Danas, peći su napredovale zbog savremenih tehnoloških rešenja koje se ugrađuju u njih, a čime se poboljšao njihov učinak u obradi namirnica.
U početku svog postojanja kombinovano-parne peći, odnosno konvektomati, su bile u upotrebi na ograničenom delu tržišta, dok su danas u upotrebi na svim mestima gde se priprema hrana, od najmanjih objekata brze hrane, preko restorana i kantina, hotelskih kuhinja gde je nezamislivo pripremiti veliki broj obroka za kratko vreme, pa do velikih marketa i kuhinja u firmama za ishranu zaposlenih lica.
gasni konvektomati
profesionalna kuhinjska oprema
konvektomati sa bojlerom

VRSTE KOMBINOVANO-PARNIH PEĆI – KONVEKTOMATA

Postoje dve osnovne podele konvektomata

  • peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);​
  • peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru​

Takođe, delimo ih i u zavisnosti od toga šta im je primarni energent:

  • strujne (električni konvektomat)
  • gasne (plinski konvektomat)

Različiti su i izvori grejanja kod strujnih i plinskih:

  • strujne peći imaju električne grejače sa kojih se oslobađa toplota (direktno grejanje)
  • gasne peći putem izmenjivača toplote zagrevaju komoru (indirektno grejanje)

PREDNOSTI I MANE DVE OSNOVNE VRSTE KONVEKTOMATA

KONVEKTOMATI SA DIREKTNIM UBACIVANJEM PARE – DIRECT STEAM

Prednosti:

  • peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);​
  • peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru;

Mane:

  • strujne (električni konvektomat);
  • gasne (plinski konvektomat);
KONVEKTOMATI SA BOJLEROM – BOILER VERSION

Prednosti:

  • kvalitetna para u kontinuitetu, jer se pravi van komore;
  • mogućnost obrade namirnica parom i pri niskim temperaturama u komori;
  • nema remećenja termičke stabilnosti u komori;

Mane:

  • sporo dobijanje pare u startu proceca rada, voda u bojleru se mora zagrejati do tačke ključanja;
  • povećana potrošnja električne energije zbog dodatnih grejača u bojleru;
  • povećana potrošnja vode, nakon isključivanja uredjaja bojler se prazni;
  • održavanje bojlera mora biti redovno, jer dolazi do sakupljanja kamenca, a što može prouzrokovati povećanu potrošnju energije i skupe popravke;
konvektomati sa bojlerom
konvektomati sa samopranjem