

Konvektomat Sogeco b.Tek BTK2011ETR
17.073 € cena bez PDV-a
Konvektomat sa 20 plehova GN 1/1 – sa bojlerom
- 20 GN 1/1
- 60 mm razmak između plehova
- maksimalna temperatura 300°C
- generator pare
- 10,1″ multi-touch kapacitativni ekran – sa cloud funkcijom
- multi-point core probe – 1 sonda jezgra standardno (podržava do 2 sonde)
- sistem samopranja
- troslojno staklo na vratima
- ventilator velikog kapaciteta – visoka efikasnost
- LED svetlo
- komora od AISI 304 nerđajućeg čelika
- USB port
- elektronska kontrola rada sa algoritmom
*150-300 obroka
Konvektomat sa b.Tek sa bojlerom
Savršena sinergija između napredne tehnologije i izuzetnih performansi. Elegantan i moderan dizajn, u kojem se svaki detalj proučava s ljubavlju i posvećenošću kako bi se ponudilo izvanredno iskustvo, gde se kreativnost i preciznost harmonično spajaju.
Opremljena sofisticiranom kontrolnom tablom sa ekranom osetljivim na dodir, profesionalna b.Tek pećnica nudi intuitivno i raznovrsno kulinarsko iskustvo. Brojne funkcije programiranja Vam omogućavaju potpunu kontrolu u svakoj fazi pripreme. Funkcije se mogu personalizovati prema različitim potrebama, čime se garantuju besprekorni rezultati.
Dozvolite da budete inspirisani i iznenađeni svestranošću ovog kuhinjskog „alata“. To će postati vaš najverniji saveznik u potrazi za superiornošću.
b.Tek, kombinacija tradicionalne pripreme hrane i inovativne tehnologije, za pretvaranje Vaših kulinarskih snova u stvarnost.
TOUCH kontrola funkcija konvektomata
Kontrolana tabla, sa ekranom osetljivim na dodir i svojim intuitivnim interfejsom, čini pripremu hrane zanimljivim iskustvom i to bez napora za korisnika. Interfejs omogućava kuvarima da precizno regulišu temperaturu, zajedno sa vremenom pripreme, kao i druga podešavanja na osnovu specifičnih potreba svakog jela.
Ekran na dodir takođe pruža pristup ogromnoj biblioteci unapred instaliranih recepata. Samo dodirnite ekran da biste izabrali željeno jelo i konvektomat će se automatski prilagoditi najboljim podešavanjima. Već upisani recepti se mogu modifikovati i prilagoditi Vašem meniju. Takođe se mogu dodavati novi recepti, sa fazama pripreme.
Nudi praćenje u realnom vremenu unutrašnje temperature pećnice i napredovanja pripreme. Sistem drži sve pod kontrolom, bez potrebe za otvaranjem vrata, garantujući glatku i ujednačenu pripremu. Atraktivan dizajn služi kao dodatna vrednost za profesionalne kuhinje i restorane koji žele
da se predstave u avangardnom stilu.
Preko namenske aplikacije moguće je kontrolisati sistem sa bilo kog mobilnog uređaja.
Metode pripreme u konvektomatu b.Tek

Polu-statička konvekcija
Temperatura pripreme: od 30° do 300°C
Ventilacija: manuelno
Vlažnost: manuelno
Polu-statička konvekcija je tradicionalna metoda, gde ventilator radi samo na minimalnoj brzini kada su grejni elementi uključeni. Idealan sistem za sva dizana peciva i pekarske proizvode, kao na primer makaronse i patišpanj kolače.

Konvekcija
Temperatura pripreme: od 30° do 300°C
Ventilacija: od 45% do 100%
Vlažnost: manuelno
Konvekcijska termička obrada omogućava ravnomernu i brzu pripremu mnogo različitih jela. Dinamičan protok vazduha, kontrolisan dvosmernim ventilatorima, favorizuje brzu razmenu toplote i ističe ukus i aromu hrane. Konvekcijska metoda termičke obrade je idealna za jela od testenine, meso, povrće i pečenje peciva.

Kombinovana parno-konvekcijska metoda
Temperatura pripreme: od 30° do 300°C
Ventilacija: od 45% do 100%
Vlažnost: od 30° do 300°C
Ova tehnika kuvanja kombinuje prednosti konvekcije i kuvanja sa kontrolisanom vlagom unutar komore. Savršen način za dinstanje, pečenje i pripremu jela u kaserolama. Izvući će maksimum ukusa iz Vašeg jela.

Kuvanje na pari u konvektomatu - 100% vlažnosti vazduha
Temperatura pripreme: 100°C
Ventilacija: od 45% do 100%
Para: 100%
Kuvanje na pari Vam omogućava da pripremate lagana i zdrava jela. Para ravnomerno obavija hranu u komori za kuvanje, održavajući njen organoleptički kvalitet, uz očuvanje dragocenih hranljivih sastojaka. Sa kuvanjem na pari, Vaša jela će biti zdravija i ukusnija.

Super steam +
Temperatura pripreme: od 110 do 130°C
Ventilacija: od 45% do 100%
Para: 100%
Temperatura u metodi Super Steam se može podesiti između 100°C i 130°C. Para na visokoj temperaturi omogućava bolji prenos toplote do namirnica koje se termički obrađuju. Pogodno je za kuvanje hrane koja sadrži jaku molekularnu strukturu kao što je krompir, tikva, šargarepa ili druge vrste povrća sa tvrdom teksturom. Takođe se koristi za brzo odmrzavanje hrane.

Sous vide u konvektomatu - termostatski kontrolisana para
Temperatura pripreme: od 60 do 95°C
Ventilacija: od 45% do 100%
Para: 100%
Za razliku od kuvanja na pari, gde je temperatura 100°C, sa termostatski kontrolisanom temperaturom pare, temperatura u komori se može podesiti između 60°C i 90°C. Idealna funkcija za delikatna jela kao što su bareno meso, mahunarke i povrće ili za sous vide kuvanje u konvektomatu – uz opcionalnu sondu.
Priprema hrane u konvektomatu sa sondom
Sonda jezgra (core probe) je instrument koji je od suštinskog značaja za olakšavanje Vašeg posla. Sa sondom, software konvektomata prati temperaturu jezgra koju proizvod treba da dostigne. Zahvaljujući preciznom senzoru temperature konvektomata uz praćenje temperature jezgra, hrana će biti savršeno termički obrađena. Idealna metoda pripreme za velike komade mesa, gde je neophodno da proverite temperaturu jezgra proizvoda, npr. juneće pečenje. Konvektomat Vam omogućava da istovremeno kontrolišete dve sonde (druga sonda je opcionalna), tako da se mogu pripremati dva proizvoda različite veličine (na istoj temperaturi), kontrolišući status svakog, sa izuzetnom preciznošću. Ako su obe sonde umetnute, konvektomat će Vas obavestiti za koji proizvod je završena termička obrada.
Priprema sa DELTA T° – razlika u temperaturi grejanja konvektomata i jezgra proizvoda
Kuvanje sa Delta-T, je idealna metoda za velike komade mesa koji zahtevaju sporo kuvanje. Da biste dobili savršeno pripremljenu hranu, potrebno je jednostavno podešavanje: kraj vremena kuvanja i Delta-T, tj. razlika između podešene temperature jezgra i temperature komore konvektomata.
Optimizujte organizaciju Vaše kuhinje pomoću softvera za upravljanje Delta-T i nikada više nećete
morati da brinete o podešavanju temperature za pripremu velikih komada mesa.
Napredne funkcije b.Tek konvektomata
B.Robot
Podesite recept koji želite da napravite i neka b.Robot brine o savršenom redosledu pripreme. Konvektomat će Vas obavestiti kada je vreme da stavite svoju posudu sa namirnicama i kada da je izvadite.
b.Ready
Priprema različitih jela dok je sve pod kontrolom, moguće je zahvaljujući b.Ready funkciji. Ova funkcija ažurira
vreme pripreme i temperature za svako jelo. Svakoj operaciji pripreme se dodeljuju različite boje, tako da više od jednog kuvara mogu deliti komoru konvektomata bez mešanja posuđa i ometanja u radu.
b.Touch
b.Touch, staklena kontrolna tabla koja je
precizna i osetljiva na dodir.
b.Start
Ne radite danas ono što možete da odložite do sutra. Podesite datum i vreme kada želite da spremite svoje obroke i prepustite ostalo konvektomatu.
b.Free
Putem mobilnog uređaja možete daljinski da sinhronizujete i kontrolišite svoj konvektomat, sa istim komandama kao putem interfejsa (*tablet nije uključen).
Dodatna oprema
- dodatna kolica
- plehovi za različite namene
- ručni tuš
- dodatna sonda jezgra
- sous vide sonda
- omekšivač vode – štiti konvektomat od vodenog kamenca (uslov za garanciju)
Dimenzije (ŠxDxV) |
920x865x1866 mm |
---|---|
Napajanje |
400 VAC |
Snaga |
37 kW |
Zagrevanje komore |
INCOLOY električni grejači |
Kapacitet plehova |
20 GN 1/1 |
Visina između plehova |
60 mm |
Kontrola |
touch screen panel 10,1" |
Tajmer |
0-180' ,kontinuiran ciklus ,overnight cooking |
USB priključak |
upisivanje recepata za pripremu / update firmware-a |
Programiranje |
XYZ broj programa |
Radna temperatura |
30°-300°C |
Sonda jezgra |
delta T priprema ,omogućava praćenje temperature jezgra proizvoda |
Način rada peći |
3 moda: konvekcijski, parni, kombinovani ,sous vide cooking |
Ventilator |
reverzibilni ,2 ventilatora ,inverter ,podešavanje brzine 1-100% |
Sistem vlaženja vazduha |
generator pare (integrisan bojeler) + direktno ubacivanje |
Ciklus hlađenja komore |
sa otvorenim ili zatvorenim vratima |
Održavanje komore |
integrisan sistem samopranja |
Vrata peći |
Triple-Glass sa vazdušnom zavesom |
Unutrašnje osvetljenje |
LED svetlo |
Materijal izrade komore |
INOX AISI 304 |
Materijal izrade kućišta |
INOX AISI 304 |
Napajanje vodom |
ventil ¾” |
Otpadna voda |
Ø 32 mm |
Težina |
255 kg |
Standardi i usaglašenosti |
CE sertifikat |
Opcionalna dodatna oprema |
dodatak za pečenje pilića ,grill ploča ,korpa za pomfrit ,postolje sa nosačima plehova |
Garancija | |
Proizvođač |

Šta je KONVEKTOMAT?
KOMBINOVANO PARNA PEĆ
Konvektomat je termički uređaj za profesionalnu obradu namirnica putem podizanja temperature i objedinjuje karakteristike konvekcijske peći (duvaljke) i autoklava (parnog generatora, steamer-a). Konvektomat može da se koristi kao konvekcijska pećnica (duvaljka) – obrada namirnica kruženjem vrelog vazduha, odnosno da vrelom parom termički obrađuje namirnice ili da koristi oba pomenuta načina, kombinovano. Prednosti ovog uređaja su znatne: kraće vreme za koje se namirnice termički obrade, mogućnost različitih vrsta termičke obrade, očuvanje originalnog kvaliteta i ukusa namirnica…
Istorija konvektomata



VRSTE KOMBINOVANO-PARNIH PEĆI – KONVEKTOMATA
Postoje dve osnovne podele konvektomata
- peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);
- peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru
Takođe, delimo ih i u zavisnosti od toga šta im je primarni energent:
- strujne (električni konvektomat)
- gasne (plinski konvektomat)
Različiti su i izvori grejanja kod strujnih i plinskih:
- strujne peći imaju električne grejače sa kojih se oslobađa toplota (direktno grejanje)
- gasne peći putem izmenjivača toplote zagrevaju komoru (indirektno grejanje)
PREDNOSTI I MANE DVE OSNOVNE VRSTE KONVEKTOMATA
KONVEKTOMATI SA DIREKTNIM UBACIVANJEM PARE – DIRECT STEAM
Prednosti:
- peći sa direktnim ubrizgavanjem pare u komoru, konvektomat bez bojlera (generatora pare);
- peći sa bojlerom, konvektomat ubacuju vrelu paru iz bojlera u komoru;
Mane:
- strujne (električni konvektomat);
- gasne (plinski konvektomat);
KONVEKTOMATI SA BOJLEROM – BOILER VERSION
Prednosti:
- kvalitetna para u kontinuitetu, jer se pravi van komore;
- mogućnost obrade namirnica parom i pri niskim temperaturama u komori;
- nema remećenja termičke stabilnosti u komori;
Mane:
- sporo dobijanje pare u startu proceca rada, voda u bojleru se mora zagrejati do tačke ključanja;
- povećana potrošnja električne energije zbog dodatnih grejača u bojleru;
- povećana potrošnja vode, nakon isključivanja uređaja bojler se prazni;
- održavanje bojlera mora biti redovno, jer dolazi do sakupljanja kamenca, a što može prouzrokovati povećanu potrošnju energije i skupe popravke;



Slični proizvodi …
Konvektomat Sogeco b.Tek BTK1021ETR
Konvektomat sa 10 plehova GN 2/1 ili 20 GN 1/1 - sa bojlerom
- 10 GN 2/1 ili 20 GN 1/1
- 70 mm razmak između plehova
- maksimalna temperatura 300°C
- generator pare
- 10,1" multi-touch kapacitativni ekran - sa cloud funkcijom
- multi-point core probe - 1 sonda jezgra standardno (podržava do 2 sonde)
- sistem samopranja
- troslojno staklo na vratima
- ventilator velikog kapaciteta - visoka efikasnost
- LED svetlo
- komora od AISI 304 nerđajućeg čelika
- USB port
- elektronska kontrola rada sa algoritmom
*150-300 obroka
Povezani proizvodi
Giorik FG7213T gasna friteza
Profesionalna gasna friteza dva bazena 13 + 13 litara Giorik FG7213T - serija 700
- interni tubularni izmenjivači toplote - unutar bazena
- termostatski gasni ventil 100°-195°C - nezavisna kontrola
- gasni ventil sa pilot plamenom - u slučaju gašenja gorionika prekida se dovod gasa
- slavina za ispuštanje ulja sa filterom
Giorik FG9117T gasna friteza
AQUA grill električni Giorik GL94GE
Vakuum pakerica sa komorom Mistral
PROFESSIONAL line - Mistral profesionalna vakum pakerica komorna.
- Širina zavarivanja 420 mm - za kese širine 400mm.
- Digitalni prikaz vremena zavarivanja.
- Analogni manometar za praćenje nivoa vakuumiranja.
- Vremensko podešavanje vakumiranja i zavarivanja kese.
- Poklopac sa hidrauličnim podizačima.
- Zaobljene ivice unutar komore.
- Opcionalno vakumiranje tečnih proizvoda uz dodatak.
- Kućište izradjeno od nerdjajućeg čelika AISI 304.
Var 5 mm širine, bežična grejna presa, tank izliven sa zaobljenim ivicama - dizajniran da olakša čišćenje i održavanje, daju svoj maksimum u funkcionalnošću i pouzdanosti. Profesionalna vakum mašina omogućava kontinurian celodnevni rad.
Zahvaljujući vremenskom sistemu za vakumiranje i zaptivanje, možete da regulišete vreme ili procenat vakuuma i prilagodite zaptivanje kese, optimizujući vreme i potrošnju. Pogodno i za korišćenje reljefnih kesa za vakuumiranje uz zamenu dihtunga za zavarivanje. Profesionalna vakuum pakerica za komercijalnu upotrebu.
https://youtu.be/EBXveLHPFTs